Αρχική » Ταξίδια » Από την Πράγα στο παραμυθένιο Κάρλοβι Βάρι

Από την Πράγα στο παραμυθένιο Κάρλοβι Βάρι

Ενώ στην Αθήνα ο καύσωνας χτυπάει κόκκινο, ο Κώστας και η Άννυ απολαμβάνουν την ταξιδιωτική τους εξόρμηση στην Τσεχία. Στο σημερινό τους οδοιπορικό, έκαναν μια ημερήσια εκδρομή από την Πράγα προς έναν από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς της Κεντρικής Ευρώπης: το περίφημο Κάρλοβι Βάρι. Πόσο απέχει και γιατί ξεχωρίζει; Το Κάρλοβι Βάρι βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Πράγας, μια διαδρομή σχεδόν δύο ωρών που σε μεταφέρει αμέσως σε ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι.

Αποτελεί διαχρονικά έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας χάρη στις περίφημες θερμές ιαματικές πηγές του, την πολυτελή αρχιτεκτονική του και την πλούσια ιστορία του ως λουτρόπολη της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας. Τι βλέπει κανείς εκεί που λείπει από τα ελληνικά τοπία; Σε αντίθεση με τη μεσογειακή ομορφιά και τα αιγαιοπελαγίτικα χρώματα της Ελλάδας, η Πράγα και το Κάρλοβι Βάρι προσφέρουν μια εντελώς διαφορετική αισθητική. Εδώ κυριαρχεί η κεντροευρωπαϊκή μπαρόκ και νεοκλασική αρχιτεκτονική, με επιβλητικά κτίρια σε γλυκές παστέλ αποχρώσεις, περίτεχνες προσόψεις και στέγες που καθρεφτίζονται στα ήρεμα νερά των ποταμών.

Το τοπίο συμπληρώνεται από πυκνά, καταπράσινα δάση που αγκαλιάζουν την πόλη, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γοτθικού μπουστάρισματος και ρομαντισμού. Η εμπειρία μέσα από τις φωτογραφίες. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από τη βόλτα τους, η Άννυ περπατά κατά μήκος του ποταμού Teplá, που διασχίζει την πόλη. Ο συννεφιασμένος ουρανός και η δροσερή αύρα απαίτησαν ένα ελαφρύ ζακετάκι — μια εικόνα που ζηλεύουμε λίγο παραπάνω αυτές τις μέρες!

Γύρω τους δεσπόζουν τα ιστορικά κτίρια, οι γραφικές γέφυρες, τα περιποιημένα πεζοδρόμια και οι πλακόστρωτοι πεζόδρομοι, όπου ντόπιοι και επισκέπτες απολαμβάνουν χαλαρές στιγμές στα υπαίθρια παγκάκια. Η ηρεμία του νερού, η αρχοντιά των κτισμάτων και το καταπράσινο φόντο των λόφων συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης χαλάρωσης. Ένα ταξίδι που αποδεικνύει πως η Ευρώπη έχει πάντα τον τρόπο να μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *