Αρχική » Καθημερινότητα

Αρχείο κατηγορίας Καθημερινότητα

Το αρχείο μας είναι εδώ

Τίποτα δεν πάει χαμένο. Δείτε ΕΔΩ το αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ με όλα τα δημοσιεύματα από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα…
Τελευταίες Αναρτήσεις:
Οι επισκέπτες μας
000838
Τα δικά σας σχόλια
Μια αναγκαία υπόμνηση!
Το να εκφράζεται κανείς εδώ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ είναι πολύ σπουδαίο και μας που το διαχειριζόμαστε, μας κάνει να χαιρόμαστε όταν διαβάζουμε τις απόψεις σας, τις θέσεις σας, για ζητήματα που το site "σκαλίζει".
Μπορείτε λοιπόν να γράφετε. Μόνο που για να τα δείτε δημοσιευμένα εδώ, θα περιμένετε λιγάκι προκειμένου να… εγκριθούν.
Είναι λογικό να πρέπει να τα δει πρώτα ο διαχειριστής και να απομακρύνει κάποιο, αν -λέμε τώρα- μπορεί να είναι υβριστικό… Απλά πράγματα.
Αλλά θεώρησα ότι έπρεπε να το γνωρίζετε…
Καλό καλοκαίρι!
Το καλοκαίρι στην Αθήνα είναι σχετικά δύσκολο. Αλλά και τι είναι εύκολο σ' αυτή την πόλη, θα μου πεις; Σωστό κι αυτό!
Και παρά το γεγονός ότι οι μέρες που διανύουμε έχουν πολλαπλές δυσκολίες, εμείς θα ευχηθούμε στους αναγνώστες μας να περάσουν καλά αυτό το καλοκαίρι, ότι επιλογές κι αν κάνουν…
Αύγουστος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ένα site που φτιάχτηκε μέσα στην πανδημία όταν η Σούλα αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι που αγαπάει και λατρεύει να φτιάχνει…

Η πιο όμορφη ώρα!

Αναμφισβήτητα είναι η πιο όμορφη ώρα! Η ώρα του δειλινού. Φτάνει να είσαι εκεί. Την κατάλληλη ώρα, στο κατάλληλο μέρος και να απολαμβάνεις, λεπτό το λεπτό όλη αυτή την εξαιρετική εικόνα που δεν διαρκεί και πολύ.
Αυτό είναι. Να ζεις το κάθε λεπτό, αν ανασαίνεις τον αέρα και να ευχαριστείς Εκείνον που έδωσε αυτό το δώρο. Και να το εκτιμάς!
Μερικοί άνθρωποι δεν ξέρουν ή δεν μπορούν να απολαύσουν τίποτα. Ψάχνουν να βρουν τι κρύβεται πίσω και χάνουν την ουσία, τη ζωή. Μην το κάνετε αυτό στον εαυτό σας.
Διαδικτυακά ραδιόφωνα:

Πατήστε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ  κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ για να ακούσετε επιλεγμένα, μουσικά, διαδικτυακα ραδιόφωνα που εκπέμπουν και στα FM... Άρα, μπορείτε να τα ακούσετε και από ένα συμβατικό ραδιόφωνο ή από το κινητό σας...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων:

Οι εφημερίδες της Κρήτης:

Αξιόλογα Site:

Πιο χαλαρά τον Αύγουστο

Κουβαλά όλη τη ζέστη των τελευταίων ημερών του Ιουλίου. Και έτσι δείχνει να πορεύεται.
Κι εμείς που ονειρευόμαστε μερικές ημέρες διακοπών, κάπου κοντά στη θάλασσα, δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι φέτος θα τα καταφέρουμε.
Συζητάμε για την Τέμενη Αιγίου που μας αρέσει πολύ. Αλλά όπως το φοβόμουν, έτσι και έγινε. Ουδείς ενδιαφέρθηκε, από ανθρώπινη άποψη, να με πάρει τηλέφωνο, από την ΠΕΤ, την ΟΜΕ, τον ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ, να μου πει ότι υπάρχει πρόβλημα. Έτσι, Τέμενη τέλος για τον Αύγουστο. Ίσως Σεπτέμβρη, αν κάτι πάει καλύτερα. Ίσως!

Οι αγγειοπλάστες σήμερα…

Από γενιά σε γενιά πάει αυτή η τέχνη του αγγειοπλάστη. Κι αν την αγκάλιαζε λίγο η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα. Στη φωτογραφία είναι ο πατέρας μου, Λευτέρης του Κουμαλή, ως αγγειοπλάστης. Τον ακολούθησε ο γιός του, ο Κωστής Θεοδωράκης και ο εγγονός του, ο Μανώλης Βολυράκης και δίπλα του ο γιος του, ο Αγησίλαος. Δείτε ΕΔΩ ένα πολύ καλό δημοσίευμα από το το περιοδικό "Κ" που συνοδεύει κάθε Κυριακή την έκδοση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Για να καταλάβετε τι λέω…
Με τα αδέλφια μου

Μια οικογενειακή φωτογραφία που έβγαλα με τα αδέλφια μου στο γάμο τη Πόπης, της κόρης του Κωστή μας. Επάνω από αριστερά η Γεωργία μας, δεν ζει πια. Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για αυτήν. Κάτω, από αριστερά, η Στασούλα μας, δείτε για αυτήν ΕΔΩ, δίπλα της η Μαλάμω, δείτε γι’ αυτήν ΕΔΩ και δίπλα της ο Κωστής μας που δεν ζει πια, δείτε ΕΔΩ.

«Ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ» τ. 161

Αυτή είναι η εφημερίδα των συνταξιούχων των ΗΣΑΠ τ.  161. που κυκλοφορεί τώρα. Για να τη δείτε πατήστε ΕΔΩ. Είκοσι εννιά χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης από τη γέννηση της, είναι μια μεγάλη επιτυχία. Παλιότερα τεύχη μπορείτε να τα δείτε σε PDF αρχείο πηγαίνοντας στο Αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Δείτε κι ΕΔΩ το site του Σωματείου που επιμελούμαστε...

Ο “Τύπος των συνταξιούχων σιδηροδρομικών” τ. 435

Έτοιμο και το 435 φύλλο... Δείτε το ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ το 434,  ΕΔΩ το 433, ΕΔΩ το 432, ΕΔΩ το τ.431,  ΕΔΩ το 430, ΕΔΩ το 429, ΕΔΩ το 428, ΕΔΩ το 427, ΕΔΩ το 426, ΕΔΩ το 425, ΕΔΩ το τ.424, ΕΔΩ το τ.423, ΕΔΩ το τ.422, ΕΔΩ το τ.421, ΕΔΩ το τ.420, ΕΔΩ το τ.419, ΕΔΩ το τ.418, ΕΔΩ το τ.417, ΕΔΩ το τ.416, ΕΔΩ το τ.415, ΕΔΩ το τ.414, ΕΔΩ το 413, ΕΔΩ το 412, ΕΔΩ το 411, ΕΔΩ το 410, ΕΔΩ το τ.409, ΕΔΩ το τ.408, ΕΔΩ το τ.407, ΕΔΩ το τ.406, ΕΔΩ το τ.405 ΕΔΩ το τ.404 ΕΔΩ το τ.403 ΕΔΩ το τ.402, ΕΔΩ το τ.401, ΕΔΩ το τ.400, ΕΔΩ το τ.399, ΕΔΩ το τ.398, ΕΔΩ το τ.397, ΕΔΩ το τ.396, ΕΔΩ το τ.395 ΕΔΩ το τ.394  ΕΔΩ το τ.393 ΕΔΩ το τ.392, ΕΔΩ το τ.391, ΕΔΩ το τ.390, ΕΔΩ το τ.389, ΕΔΩ το τ.388, ΕΔΩ το τ.387, ΕΔΩ τ.386 και το 385 ΕΔΩ. Σε συνάρτηση μάλιστα με το Blog, δείτε ΕΔΩ είναι αυτό που λειτουργεί τώρα, με πιο συχνή ενημέρωση...

Ο τόπος που αγαπώ

Αγαπώ την Κρήτη, το χωριό μου… Γράφω γι' αυτά με μια νοσταλγία. Είχα κάποτε σχέδια. Δεν είμαι βέβαιος πια αν μπορώ να τα πραγματοποιήσω. Όταν όμως αλλάξουν τα πράγματα θα ήθελα να περνάω εδώ μερικούς μήνες κυρίως καλοκαιρινούς. Είναι ο τόπος μου. Οι ρίζες μου. Οι αναμνήσεις μου…

Γνωρίζοντας την Αθήνα!

Ένα από τα πράγματα που θα δείτε να κάνουμε σ' αυτό το site είναι ότι προσπαθούμε να γνωρίσουμε την Αθήνα. Τους τόπους που κινούμαστε, που περπατάμε, που πορευόμαστε.
Έτσι, συχνά - πυκνά, θα δείτε τέτοιες παρουσιάσεις με δρόμους, πλατείες, γειτονιές, είτε του ιστορικού κέντρου, είτε της περιφέρειας.
Μας αρέσει και το κάνουμε αυτό με χαρά, όπως εδώ που βλέπετε κάτι από την πλατεία Κοραή με τον Λυκαβηττό στο βάθος, από το κέντρο της Αθήνας, το πανεπιστήμιο.
Νίκος Ελ. Θεοδωράκης

Θα χαρώ πολύ να δω εκτεταμένα τις απόψεις σας. Γράψτε μου εδώ: nikosth2004@yahoo.gr

Για την επικοινωνία μας στείλτε μου SMS στο τηλέφωνο 6932212755 που εξυπηρετείται από την VODAFON. 


Είμαστε στον 17ο χρόνο!
Ποιος είναι ο δημοσιογράφος, Νίκος Ελ. Θεοδωράκης, που έχει την ευθύνη της ενημέρωσης και διαχείρισης αυτoύ του Site σε καθημερινή βάση; Δείτε ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ δείτε επίσης λίγα πράγματα για την ιστορία αυτού του ιστότοπου.

Δείτε ΕΔΩ μερικά για μένα και ΕΔΩ για το site...

Με αέρα στην πλ. Κοραή, μπροστά στο Πανεπιστήμιο…

Χθες φύσαγε ένας αέρας δυνατός στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι έπνεαν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Σε τέτοιες περιπτώσεις δείτε τι γίνεται με τα σιντριβάνια στην πλατεία Κοραή… Τα περισσότερα νερά, χύνονται έξω. Αιτία, ο δυνατός αέρας…

Αλλά ο ουρανός ήταν καθαρός, χωρίς να είναι η ζέστη ανυπόφορη, λόγω του δυνατού αέρα που δημιουργούσε προβλήματα. Δείτε πόσο καθαρά διακρίνεται ο Λυκαβηττός, στο βάθος, μέσα από την πλατεία Κοραή. Γι’ αυτή την πλατεία έχουμε ξαναγράψει στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Δείτε από το αρχείο μας ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ… Παλιότερα την πλατεία Κοραή την ξέραμε μόνο από τις συγκεντρώσεις. Δείτε ΕΔΩ.

Και βέβαια, η εικόνα της άδειας πόλης κυριαρχεί και εδώ, αν και υπάρχουν πολλοί ξένοι τουρίστες που κυκλοφορούν. Έχουν έρθει από μακριά για να γνωρίσουν την Αθήνα. Τα δυο προηγούμενα χρόνια που λόγω κορονοϊού έμειναν σπίτια τους, έβαλε “φωτιά” στις σκέψεις και στα όνειρα τους, για την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Και τα κατάφεραν, ήρθαν να γνωρίσουν τους ανθρώπους και τα απομεινάρια του πολιτισμού τους.

Μια ανάσα, χρωστούμενη σε σας, στον κήπο της Κηφισιάς…

Σας το χρωστάγαμε αυτό το δημοσίευμα που αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου. Δείτε το ΕΔΩ. Θέλαμε να σας δώσουμε μια εικόνα από το καφέ, μέσα στον κήπο της Κηφισιάς που καθίσαμε, κάπου μια ώρα, περιμένοντας. Ήπια μια σοκολάτα παγωμένη και η Σούλα ένα τσάι παγωμένο. Δροσιστικά και τα δυο. Πάρτε μια γεύση από το τραπεζάκι που καθίσαμε…

Μέσα στο οπτικό πεδίο μας ήταν κι αυτό το μικρό σιντριβάνι. Μάλλον διακοσμητικό, χωρίς νερό Τα περιστέρια έκαναν αμέριμνα τη βόλτα τους, πάνω του. Δεν υπήρχε καν ανθρώπινη παρουσία να τα ενοχλήσει, οπότε κανένα πρόβλημα. Τα μεσημέρια, τις καυτές μέρες του Αυγούστου, οι άνθρωποι ησυχάζουν σπίτια τους, δεν πάνε σε καφέ.

Αλλά ο κήπος είναι υπέροχος! Τον φροντίζουν και τον περιποιούνται οι άνθρωποι του Δήμου. Και καλά κάνουν. Εδώ που τα λέμε δεν έχουν πολλοί Δήμοι ένα τέτοιο προνόμιο. Η Κηφισιά διεκδικεί κάτι από την εξοχή περασμένων δεκαετιών, αν και σήμερα είναι μια σύγχρονη αναπτυγμένη πόλη που σέβεται το πράσινο και προσπαθεί να το διαφυλάξει. Να, ένας ακόμα λόγος που μας αρέσει!

Βόλτα για δουλειά στην Κηφισιά. Και λίγη δροσιά στο κήπο!

Μας αρέσει πολύ η Κηφισιά, ιδιαίτερα ο κήπος της, με πρόσβαση από τον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ. Ιδιαίτερα τέτοιες ζεστές μέρες είναι ότι καλύτερο, ντάλα μεσημέρι να περπατήσεις λίγο κάτω από τους ίσκιους των ψηλών δέντρων του. Κι άμα φυσάει και λίγο δεν υπάρχει καλύτερα. Κάπου – κάπου βέβαια αξίζει να κάνεις και μια στάση.

Για την Κηφισιά ψάχνοντας λίγο στο αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, θα βρείτε πολλά δημοσιεύματα. Όπως αυτό ΕΔΩ κι ΕΔΩ ας πούμε, από την έκθεση λουλουδιών που είδαμε τον φετινό Μάιο και από τη βόλτα μας στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς μια μέρα του περασμένου Ιούνη. Πραγματικά είναι πολύ όμορφα να περπατά εδώ, ανάμεσα στο πράσινο που είναι λυτρωτικό τέτοιες ώρες.

Και δες τώρα, Αύγουστος, υψηλές θερμοκρασίες που έρχονται από τον Ιούλη και όμως αυτά τα τριαντάφυλλα είναι δροσερά. Μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση που τα βλέπαμε σ΄ αυτή την καλή κατάσταση, δείγμα ότι ο Δήμος της περιοχής τα προσέχει πολύ. Τα περιποιείται, τα ποτίζει και τα φροντίζει. Όλοι, αυτό δεν θέλουμε στη ζωή;

Στο βάθος βλέπετε κάποια καλαμένιες ομπρέλες. Πρόκειται για ένα καφέ μέσα στο κήπο, με αρκετή δροσιά. Απολαύσαμε για μια ωρίτσα, όλη αυτή την ομορφιά. Αλλά γι’ αυτό θα σας μιλήσουμε μια άλλη φορά, σύντομα. Να μην τα πούμε όλα με τον πρώτη. Η καθημερινή ενημέρωση, θέλει το χρόνο της και κυρίως τον προγραμματισμό της. Αυτό κι αν το έχουμε μάθει, όλα αυτά τα χρόνια με τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ

Τα κηπευτικά του Γιώργου από Τερψιθέα Αιτωλοακαρνανίας

Μ’ αυτή τη ζέστη δεν έχω όρεξη ούτε και για γράψιμο! Το φαντάζεστε; Κι όμως συμβαίνει. Έτσι λοιπόν καθώς έκανα μια τσάρκα απογευματάκι στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω στα φρεσκοκομμένα κηπευτικά του καλού μου φίλου Γιώργου Κοντογιάννη από την Τερψιθέα Αιτωλοακαρνανίας. Μου έφεραν θύμισες και είπα να ασχοληθώ λίγο μαζί τους…

Θυμάμαι τέτοιες εποχές στο χωριό, είπαμε ο Ιούλιος ήταν ο μήνας που μου άρεσε για πολλούς λόγους να είμαι στο Θραψανό για διακοπές. Και οπωσδήποτε κάποιες μέρες θα πήγαινα στον κήπο του Αγησίλαου και της Στασούλας στου Γρέγο, μαζί τους την ώρα που πήγαιναν να ποτίσουν και να κόψουν τα κηπευτικά τους. Δείτε μερικά δημοσιεύματα από το αρχείο μας ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Απ’ όλα είχε ο μπαξές, μου το θυμίζουν πολύ οι φωτογραφίες του Γιώργου… Λίγα, όσα χρειάζονταν για το σπίτι αλλά καλά ποιοτικά. Φαντάζομαι πως και εκείνος, όπως και η αδελφή μου ξέρει τι λιπάσματα τους βάζει, αν τους βάζει και είναι απόλυτα σίγουρος πως ότι μπαίνει στην κουζίνα του είναι καλό ποιοτικά. Αυτά έχει ο δικός σου κήπος! Τεράστια πλεονεκτήματα που εδώ στην Αθήνα, ούτε να τα φανταστείς δεν μπορείς.

Στο Καβούρι της Βουλιαγμένης, μέρες καύσωνα…

Τα λέμε και στο αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, δείτε ΕΔΩ. Σας είχαμε υποσχεθεί ότι θα επιστρέφουμε πότε – πότε και θα προσθέτουμε θέματα, επειδή αγαπούμε όλη αυτή την προσπάθεια και δεν θέλουμε να την εγκαταλείψουμε και να πεθάνει στη λήθη του χρόνου! Να μια εικόνα που ζήσαμε τις μέρες του καύσωνα στο Καβούρι της Βουλιαγμένης. Δεν είναι πραγματικά μοναδική, υπέροχη;

Ήταν απογευματάκι όταν φτάσαμε εκεί. Και δεν ήμασταν μόνοι μας. Είχε πολύ κόσμο στην παραλία που έκανε μπάνιο από νωρίς στη μέρα. Και συνέχισε ακόμα να πλατσουρίζει ή να παίζει μέσα στα αβαθή νερά. Περπατήσαμε λίγο ανάποδα από τα συνηθισμένα μας. Αντί για δεξιά επιλέξαμε να πάμε αριστερά. Λιγότερος κόσμος κι ένα μέρος που μάλλον δεν το γνωρίζαμε, επειδή πηγαίναμε για πρώτη φορά. Αλλά άξιζε το κόπο. Οι εικόνες μας αποζημίωσαν

Εικόνες σαν αυτές ανθρώπων που απηύδησαν από τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών και αποφάσισαν να έρθουν εδώ για να δροσιστούν και να χαλαρώσουν. Με το δικό τους εξοπλισμό, αν και οι καντίνες που είναι εκεί διαθέτουν προς ενοικίαση ομπρέλες και ξαπλώστρες το σετ προς 14 ευρώ η μία και προς 10 ευρώ τις καθημερινές και 15 τα Σαββατοκύριακα , η άλλη. Φυσικά δεν έλλειπαν οι ρακέτες στην άμμο και οι παρεούλες για κουβεντούλα. Καλοκαίρι 2022. Στο Καβούρι!

Σούρουπο στους Αγίους Αποστόλους. Μια όμορφη στιγμή!

Μας αρέσει αυτή η ώρα και όταν μπορούμε και περνάει από το χέρι μας, φροντίζουμε να είμαστε κάπου όμορφα και να την απολαμβάνουμε. Οι σημερινές φωτογραφίες είναι από τον Ευβοϊκό. Μπορεί να είναι και η Εύβοια, απέναντι από τους Αγίους Αποστόλους. Δεν χορταίνουμε να τη βλέπουμε και να τη ζούμε. Και δεν είμαστε μόνοι μας. Αρκετοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να κάνουν το ίδιο με μας, πράγμα.

Να είσαι εκεί και ξαφνικά να εμφανίζεται από το πουθενά ένα φουσκωτό μικρό σκάφος με έναν επιβάτη και με το λιγοστό του φως αναμμένο, έτσι που να δίνει το στίγμα του στη θάλασσα. Μπορεί και να είναι απλά μια ψαρόβαρκα, αλλά προσθέτει στο συνολικό τοπίο. Το νοιώθεις , το αισθάνεσαι. Είναι σα να είσαι ήδη εκεί, να ταξιδεύεις σ’ αυτή την ήρεμη θάλασσα.

Να το ξαναπώ… Μας αρέσει πολύ αυτή η ώρα… Αν και προχωρημένη η νύχτα, το έντονο κόκκινο στον ορίζοντα, λένε αυτοί που ξέρουν ότι έχει να κάνει με τη ζέστη της επόμενης μέρας. Πολύ πριν τις προβλέψεις της ΕΜΥ, με τέτοια σημάδια στον ουρανό, ήξεραν να διαβάζουν τον καιρό της επομένης, οι παρατηρητές. Κι έτσι ακριβώς έγινε. Υψηλές θερμοκρασίες με το βορειαδάκι ωστόσο να κρατά σε μια διαχειρίσιμη κατάσταση τα πράγματα.

Χρόνια τώρα, “ενοικιάζεται”, το κομμωτήριο της «Όλγας»

Μια από τις μνήμες που έχω από όταν κατέβηκα στον Κολωνό, ήταν το κομμωτήριο της «Όλγας». Εκείνη με κούρευε, όπως και τον Λάμπρο. Ύστερα όμως ήρθε η κρίση του 2012 και ο Γιώργος, ο σύζυγός της, στο ταμείο, δεν έλεγε να βάλει λίγο νερό στο κρασί του. 13 ευρώ είχε το ανδρικό κούρεμα, ούτε ένα ευρώ δεν το μείωσε. Αλλά τα αστεία του, δεν έφταναν να κρατήσει το μαγαζί.

Λίγο αργότερα έκλεισε… Ήταν αδύνατον να κρατηθεί μ’ αυτές τις τιμές σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, όπως είναι ο Κολωνός. Τα γυναικεία κτενίσματα έφταναν τα 70 ευρώ, όσο δηλαδή και στο Κολωνάκι οι φίρμες. Τι κι αν ήταν σε ένα προνομιακό σημείο στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα, Αλεξανδρείας και Άστρους, απέναντι από το κτίριο του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθήνας και μάλιστα ιδιόκτητο;

Δεν αρκούν μόνο αυτά… Χρειάζεται και ψυχή και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις. Και κυρίως να αντιλαμβάνεσαι σε ποιους προσφέρεις όλο αυτό. Τόσα χρόνια τώρα ζητάει ενοικιαστή, όπως είναι επιπλωμένο και δεν βρίσκει. Από καιρό σε καιρό, αλλάζουν τα «ενοικιαστήρια», επειδή καίγονται από τον ήλιο . Αλλά ενδιαφερόμενος δεν υπάρχει. Κάποιες φορές πιάνω τον εαυτό μου να στεναχωριέται, αλλά μετά πάλι σκέφτομαι πως πρώτος πήγα στους κουρείς των 5 ευρώ.