Αρχική » Ζωή
Αρχείο κατηγορίας Ζωή
Βλέπω από κοντά τα τρένα στα Σεπόλια που χάνονται
Για κάποιο λόγο τα τρένα μου αρέσουν πολύ. ίσως και να μην είναι καθόλου τυχαίο που δυο εφημερίδες που κρατάω έχουν να κάνουν με ανθρώπους που ανάλωσαν τη ζωή τους, την επαγγελματική, στα τρένα, είτε συμβατικά, είτε ηλεκτρικά. Αλλά και ο σιδηρόδρομος σήμερα κινείται, όπου κινείται, με ηλεκτρική ενέργεια.
Τον τελευταίο καιρό, συμπτωματικά, βρίσκομαι στη νέα διάβαση “οκτώ” που έχουν ανοίξει στα Σεπόλια, λίγο πιο δίπλα από τη Σεπολίων για να συνεχίσουν παράλληλα τα έργα υπογειοποίησης του δικτύου. Στέκομαι εκεί και τα παρακολουθώ. Λέω, πως είμαι μάρτυρας στα τελευταία υπέργεια δρομολόγια τους.
Σε λίγο (πόσο λίγο κανείς δεν ξέρει…) όλα όλα αυτά θα είναι παρελθόν. Και η ταλαιπωρία των κατοίκων που ζουν εκεί κοντά, αλλά και των οδηγών με τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Θα το διηγούμαστε σαν ιστορία, ότι αυτό συνέβαινε κάποτε Για την ώρα, πάντως, τα απομεινάρια, έχουν αφήσει πίσω τους μια σκόνη από χώμα που χρωματίζει τα πάντα.
Η κακοκαιρία «ATENA» και στην Αθήνα, χθες το απόγευμα
Ήταν γύρω στις 5:30 χθες το απόγευμα όταν άνοιξαν οι ουρανοί της Αθήνας. Ότι διαβάζαμε μέχρι τώρα για άλλα μέρη της Ελλάδας συνέβαινε μπροστά μάτια μας. Βγήκα έξω στο μπαλκόνι μας και τράβηξα μερικές φωτογραφίες για να στήσω αυτό το κομμάτι. Την ίδια ώρα οι κεραυνοί ήταν κάτι το φοβερό… Και φυσικά η Κλειούς πλημμύρισε γρήγορα.
Την πρώτη μισή ώρα συνέβησαν όλα αυτά. Τα ίδια είχε κάνει λίγο νωρίτερα στην Εύβοια από μας ήρθε το φαινόμενο σύμφωνα με την ΕΜΥ. Πρόκειται για την κακοκαιρία «ATENA», η οποία έκανε το πέρασμα της κατά τόπους στη χώρα, έχοντας ως αποτέλεσμα τη μείωση της θερμοκρασίας, αλλά και την πτώση κεραυνών. Και φυσικά άρχισαν τα site να γράφουν…
Διαβάσαμε για μηνύματα που έστειλε το 112 σε έξι (6) περιοχές της χώρας, που έλεγε: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας, από τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα 10/09/2024 έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο 11/09/2024. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών». Εμείς τέτοιο μήνυμα δεν πήραμε στα κινητά μας.
Ο Κώστας και η Αννυ έφτιαξαν υπέροχη την βεράντα τους
Είναι ωραίο μερικά πράγματα να τα φτιάχνεις μόνος σου. Βάζεις μέσα ψυχή σ’ αυτό που κάνεις και νιώθεις μεγάλη χαρά με το αποτέλεσμα. Το βλέπετε στις σημερινές φωτογραφίες. Ο Κώστας και η Άννυ ασχολήθηκαν αυτές τις μέρες με το μπαλκόνι του σπιτιού τους στη Νισαίας.
Το βλέπετε κι εσείς. Όλα είναι στη θέση τους, νοικοκυρεμένα και… φωτισμένα. Το μπαλκόνι στο διαμέρισμα του 7ου ορόφου έχει πάρει, ξαφνικά ζωή, καθώς «νοιώθει» να το απολαμβάνουν εκείνοι που μόχθησαν για να το αποκτήσουν. Ναι, διέθεσαν χρόινο να ψωνίσουν πράγματα και να τα φτιάξουν.
Έτυχε να περάσουμε κι εμείς από εκεί την ημέρα που το έφτιαχναν και πήραμε λίγη από τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους. Μοιράστηκαν μαζί μας τα σχέδια τους. Και είδαμε στην πράξη τι σημαίνει αγαπώ να προσφέρω το καλύτερο που μπορώ… Ναι, αυτό το είδαμε!
Έφτασε και ο Κώστας στην Ελλάδα. Τον παραλάβαμε!
Πήγαμε στο “Ελ. Βενιζέλος” χθες το απόγευμα, για να παραλάβουμε τον Κώστα. Έχουν αυτές οι μέρες, μεγάλη κινητικότητα και μέσα στα αεροδρόμια, αλλά και στις πτήσεις, οπότε μια δίωρη καθυστέρηση σε ένα ταξίδι 15 ωρών, ίσως και να θεωρείται φυσιολογική από κάποιους. Για τον Κώστα που ταξίδευε, όμως, φαντάζομαι θα ήταν μια δοκιμασία.
Αρκετός κόσμος στο αεροδρόμιο, από πτήσεις που φτάνουν από το εξωτερικό. Ο Κώστας έφτασε Αθήνα μέσω Ζυρίχης και επομένως πήγαμε στις αφίξεις εντός Σέγκεν. Και περιμέναμε κανένα μισάωρο μέχρι να πάρει τις βαλίτσες του και να βγει. Τους πήγαμε σπίτι τους, στη Νισαίας. Να ξεκουραστεί από το ταξίδι και αύριο το μεσημέρι, θα φάμε μαζί.
Η μαμά Σούλα, του ετοιμάζει ένα σπέσιαλ καλοκαιρινό φαγητό που του αρέσει και θα το απολαύσουμε όλοι μας το μεσημέρι ή όπως το λένε στον Καναδά, στο λαντς. Και μετά, αφού πάρουμε μια ανάσα, ξεκινάμε για το δικό τους πρώτο μέρος των διακοπών προς Λευκάδα και Παξούς. Δέκα μέρες! Τα Επτάνησα πάντα μας άρεσαν. Έχουν τόσα ωραία πράγματα!
Μια σκέψη για τη φωτιά στην Αττική, όπως την είδαμε
Ζούμε στο κέντρο της Αθήνας, στον Κολωνό, δεκαπέντε λεπτά περπάτημα από την Ομόνοια και πολύ μακριά από την Β.Α. Αττική που δοκιμάστηκε σκληρά από τις φωτιές, τις προηγούμενες μέρες. Ότι διαβάζαμε στα ΜΜΕ, καθώς είμαστε στο Βανκούβερ του Καναδά, 10.000 χιλιόμετρα μακριά, περίπου κάτι ανάλογο ζήσαμε κι εδώ. Βλέπουμε κραυγαλέους τίτλους στις εφημερίδες και τα site, φωτογραφίες σαν αυτή που έχουμε κι εμείς (από το διαδίκτυο την πήραμε) που δείχνει την αγωνία των ανθρώπων την ώρα της φωτιάς. Ναι, είναι μια δύσκολη κατάσταση και για κάποιους, ίσως σημάδεψε για πάντα τη ζωή τους. Αλλά αυτή, η ζωή, συνεχίζεται. Κι εμείς πορευόμαστε μαζί της.
Αυτές τις φράουλες τις μαζέψαμε εμείς από τη φάρμα!
Στο Krause Berry Farms & Estate Winery, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκες φράουλες κατά τη διάρκεια της εποχής τους. Το αγρόκτημα προσφέρει τη δυνατότητα να μαζέψετε μόνοι σας τις φράουλες, κάτι που είναι μια υπέροχη εμπειρία για όλη την οικογένεια. Εκτός από φράουλες, το Krause Berry διαθέτει και άλλα φρούτα, καθώς και προϊόντα όπως μαρμελάδες, πίτες και κρασιά. Εννοείτε ότι μπορεί η είσοδος στη φάρμα να είναι ελεύθερη, αλλά ότι μαζέψεις και πάρεις το πληρώνεις, όχι με το κιλό, αλλά με βάση το μέγεθος του καλαθιού. Παρακάτω θα δείτε να κρατούν δυο λευκά καλάθια τα κορίτσια, το κόστος αγοράς τους 32 καναδέζικα δολάρια ή αλλιώς 21,31 ευρώ.
Η εχινάκεια, ένα φυτό πολύ χρήσιμο στον άνθρωπο
Η Echinacea angustifolia χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους ιθαγενείς της Βόρειας Αμερικής ως λαϊκή ιατρική , με αρχαιολογικά στοιχεία που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα. Η παραδοσιακή χρήση περιελάμβανε εξωτερική εφαρμογή (τσιμπήματα εντόμων, εγκαύματα, πληγές), μάσημα ριζών (λοιμώξεις λαιμού και δοντιών) και εσωτερική χρήση (βήχας, πόνος, δαγκώματα φιδιών, κράμπες στο στομάχι).
Κάποιοι χρησιμοποιούν την εχινάκεια και για συμπτώματα κρυολογήματος. Οι Kiowa το χρησιμοποιούσαν για τον βήχα και τον πονόλαιμο, οι Cheyenne για τον πονόλαιμο, οι Pawnee για πονοκεφάλους και πολλές φυλές, συμπεριλαμβανομένων των Lakota , το χρησιμοποιούσαν ως παυσίπονο. Οι πρώτοι Ευρωπαίοι άποικοι το παρατήρησαν αυτό και άρχισαν να αναπτύσσουν τις δικές τους χρήσεις.
Η σύγχρονη χρήση του για το κοινό κρυολόγημα, ξεκίνησε όταν ένας Ελβετός κατασκευαστής φυτικών συμπληρωμάτων ενημερώθηκε ότι η Echinacea χρησιμοποιήθηκε για την πρόληψη του κρυολογήματος από ιθαγενείς φυλές της Αμερικής που ζούσαν στην περιοχή της Νότιας Ντακότα. Το πρώτο παρασκεύασμα ήταν το Meyers Blood Purifier (περ. 1880), το οποίο προωθήθηκε για νευραλγίες, δαγκώματα κροταλία και τους ρευματισμούς.
Καλό απόγευμα