Αρχική » Επικαιρότητα

Αρχείο κατηγορίας Επικαιρότητα

Το αρχείο μας είναι εδώ

Τίποτα δεν πάει χαμένο. Δείτε ΕΔΩ το αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ με όλα τα δημοσιεύματα από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα…
Τελευταίες Αναρτήσεις:
Οι επισκέπτες μας
000838
Τα δικά σας σχόλια
Μια αναγκαία υπόμνηση!
Το να εκφράζεται κανείς εδώ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ είναι πολύ σπουδαίο και μας που το διαχειριζόμαστε, μας κάνει να χαιρόμαστε όταν διαβάζουμε τις απόψεις σας, τις θέσεις σας, για ζητήματα που το site "σκαλίζει".
Μπορείτε λοιπόν να γράφετε. Μόνο που για να τα δείτε δημοσιευμένα εδώ, θα περιμένετε λιγάκι προκειμένου να… εγκριθούν.
Είναι λογικό να πρέπει να τα δει πρώτα ο διαχειριστής και να απομακρύνει κάποιο, αν -λέμε τώρα- μπορεί να είναι υβριστικό… Απλά πράγματα.
Αλλά θεώρησα ότι έπρεπε να το γνωρίζετε…
Καλό καλοκαίρι!
Το καλοκαίρι στην Αθήνα είναι σχετικά δύσκολο. Αλλά και τι είναι εύκολο σ' αυτή την πόλη, θα μου πεις; Σωστό κι αυτό!
Και παρά το γεγονός ότι οι μέρες που διανύουμε έχουν πολλαπλές δυσκολίες, εμείς θα ευχηθούμε στους αναγνώστες μας να περάσουν καλά αυτό το καλοκαίρι, ότι επιλογές κι αν κάνουν…
Αύγουστος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ένα site που φτιάχτηκε μέσα στην πανδημία όταν η Σούλα αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι που αγαπάει και λατρεύει να φτιάχνει…

Η πιο όμορφη ώρα!

Αναμφισβήτητα είναι η πιο όμορφη ώρα! Η ώρα του δειλινού. Φτάνει να είσαι εκεί. Την κατάλληλη ώρα, στο κατάλληλο μέρος και να απολαμβάνεις, λεπτό το λεπτό όλη αυτή την εξαιρετική εικόνα που δεν διαρκεί και πολύ.
Αυτό είναι. Να ζεις το κάθε λεπτό, αν ανασαίνεις τον αέρα και να ευχαριστείς Εκείνον που έδωσε αυτό το δώρο. Και να το εκτιμάς!
Μερικοί άνθρωποι δεν ξέρουν ή δεν μπορούν να απολαύσουν τίποτα. Ψάχνουν να βρουν τι κρύβεται πίσω και χάνουν την ουσία, τη ζωή. Μην το κάνετε αυτό στον εαυτό σας.
Διαδικτυακά ραδιόφωνα:

Πατήστε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ  κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ για να ακούσετε επιλεγμένα, μουσικά, διαδικτυακα ραδιόφωνα που εκπέμπουν και στα FM... Άρα, μπορείτε να τα ακούσετε και από ένα συμβατικό ραδιόφωνο ή από το κινητό σας...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων:

Οι εφημερίδες της Κρήτης:

Αξιόλογα Site:

Πιο χαλαρά τον Αύγουστο

Κουβαλά όλη τη ζέστη των τελευταίων ημερών του Ιουλίου. Και έτσι δείχνει να πορεύεται.
Κι εμείς που ονειρευόμαστε μερικές ημέρες διακοπών, κάπου κοντά στη θάλασσα, δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι φέτος θα τα καταφέρουμε.
Συζητάμε για την Τέμενη Αιγίου που μας αρέσει πολύ. Αλλά όπως το φοβόμουν, έτσι και έγινε. Ουδείς ενδιαφέρθηκε, από ανθρώπινη άποψη, να με πάρει τηλέφωνο, από την ΠΕΤ, την ΟΜΕ, τον ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ, να μου πει ότι υπάρχει πρόβλημα. Έτσι, Τέμενη τέλος για τον Αύγουστο. Ίσως Σεπτέμβρη, αν κάτι πάει καλύτερα. Ίσως!

Οι αγγειοπλάστες σήμερα…

Από γενιά σε γενιά πάει αυτή η τέχνη του αγγειοπλάστη. Κι αν την αγκάλιαζε λίγο η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα. Στη φωτογραφία είναι ο πατέρας μου, Λευτέρης του Κουμαλή, ως αγγειοπλάστης. Τον ακολούθησε ο γιός του, ο Κωστής Θεοδωράκης και ο εγγονός του, ο Μανώλης Βολυράκης και δίπλα του ο γιος του, ο Αγησίλαος. Δείτε ΕΔΩ ένα πολύ καλό δημοσίευμα από το το περιοδικό "Κ" που συνοδεύει κάθε Κυριακή την έκδοση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Για να καταλάβετε τι λέω…
Με τα αδέλφια μου

Μια οικογενειακή φωτογραφία που έβγαλα με τα αδέλφια μου στο γάμο τη Πόπης, της κόρης του Κωστή μας. Επάνω από αριστερά η Γεωργία μας, δεν ζει πια. Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για αυτήν. Κάτω, από αριστερά, η Στασούλα μας, δείτε για αυτήν ΕΔΩ, δίπλα της η Μαλάμω, δείτε γι’ αυτήν ΕΔΩ και δίπλα της ο Κωστής μας που δεν ζει πια, δείτε ΕΔΩ.

«Ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ» τ. 161

Αυτή είναι η εφημερίδα των συνταξιούχων των ΗΣΑΠ τ.  161. που κυκλοφορεί τώρα. Για να τη δείτε πατήστε ΕΔΩ. Είκοσι εννιά χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης από τη γέννηση της, είναι μια μεγάλη επιτυχία. Παλιότερα τεύχη μπορείτε να τα δείτε σε PDF αρχείο πηγαίνοντας στο Αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Δείτε κι ΕΔΩ το site του Σωματείου που επιμελούμαστε...

Ο “Τύπος των συνταξιούχων σιδηροδρομικών” τ. 435

Έτοιμο και το 435 φύλλο... Δείτε το ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ το 434,  ΕΔΩ το 433, ΕΔΩ το 432, ΕΔΩ το τ.431,  ΕΔΩ το 430, ΕΔΩ το 429, ΕΔΩ το 428, ΕΔΩ το 427, ΕΔΩ το 426, ΕΔΩ το 425, ΕΔΩ το τ.424, ΕΔΩ το τ.423, ΕΔΩ το τ.422, ΕΔΩ το τ.421, ΕΔΩ το τ.420, ΕΔΩ το τ.419, ΕΔΩ το τ.418, ΕΔΩ το τ.417, ΕΔΩ το τ.416, ΕΔΩ το τ.415, ΕΔΩ το τ.414, ΕΔΩ το 413, ΕΔΩ το 412, ΕΔΩ το 411, ΕΔΩ το 410, ΕΔΩ το τ.409, ΕΔΩ το τ.408, ΕΔΩ το τ.407, ΕΔΩ το τ.406, ΕΔΩ το τ.405 ΕΔΩ το τ.404 ΕΔΩ το τ.403 ΕΔΩ το τ.402, ΕΔΩ το τ.401, ΕΔΩ το τ.400, ΕΔΩ το τ.399, ΕΔΩ το τ.398, ΕΔΩ το τ.397, ΕΔΩ το τ.396, ΕΔΩ το τ.395 ΕΔΩ το τ.394  ΕΔΩ το τ.393 ΕΔΩ το τ.392, ΕΔΩ το τ.391, ΕΔΩ το τ.390, ΕΔΩ το τ.389, ΕΔΩ το τ.388, ΕΔΩ το τ.387, ΕΔΩ τ.386 και το 385 ΕΔΩ. Σε συνάρτηση μάλιστα με το Blog, δείτε ΕΔΩ είναι αυτό που λειτουργεί τώρα, με πιο συχνή ενημέρωση...

Ο τόπος που αγαπώ

Αγαπώ την Κρήτη, το χωριό μου… Γράφω γι' αυτά με μια νοσταλγία. Είχα κάποτε σχέδια. Δεν είμαι βέβαιος πια αν μπορώ να τα πραγματοποιήσω. Όταν όμως αλλάξουν τα πράγματα θα ήθελα να περνάω εδώ μερικούς μήνες κυρίως καλοκαιρινούς. Είναι ο τόπος μου. Οι ρίζες μου. Οι αναμνήσεις μου…

Γνωρίζοντας την Αθήνα!

Ένα από τα πράγματα που θα δείτε να κάνουμε σ' αυτό το site είναι ότι προσπαθούμε να γνωρίσουμε την Αθήνα. Τους τόπους που κινούμαστε, που περπατάμε, που πορευόμαστε.
Έτσι, συχνά - πυκνά, θα δείτε τέτοιες παρουσιάσεις με δρόμους, πλατείες, γειτονιές, είτε του ιστορικού κέντρου, είτε της περιφέρειας.
Μας αρέσει και το κάνουμε αυτό με χαρά, όπως εδώ που βλέπετε κάτι από την πλατεία Κοραή με τον Λυκαβηττό στο βάθος, από το κέντρο της Αθήνας, το πανεπιστήμιο.
Νίκος Ελ. Θεοδωράκης

Θα χαρώ πολύ να δω εκτεταμένα τις απόψεις σας. Γράψτε μου εδώ: nikosth2004@yahoo.gr

Για την επικοινωνία μας στείλτε μου SMS στο τηλέφωνο 6932212755 που εξυπηρετείται από την VODAFON. 


Είμαστε στον 17ο χρόνο!
Ποιος είναι ο δημοσιογράφος, Νίκος Ελ. Θεοδωράκης, που έχει την ευθύνη της ενημέρωσης και διαχείρισης αυτoύ του Site σε καθημερινή βάση; Δείτε ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ δείτε επίσης λίγα πράγματα για την ιστορία αυτού του ιστότοπου.

Δείτε ΕΔΩ μερικά για μένα και ΕΔΩ για το site...

Τι όμορφο και ευεργετικό να είσαι δίπλα στη θάλασσα!

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πριν τέσσερα χρόνια στο Λιμένι, όταν είχαμε κατέβει με την Έστερ και τα κορίτσια της, στην Αρεόπολη, για μερικές μέρες.

Να είσαι εκεί την κατάλληλη ώρα, Αυγουστιάτικα και να κάνεις σκέψεις, είναι ότι πιο όμορφο μπορεί να σου προκύψει. Καθώς είμαστε πια στα μέσα Αυγούστου και τα πράγματα είναι όλο και πιο δύσκολα.

Η πόλη αδειάζει και από τον κόσμο της και δίδει τη δυνατότητα και σε αυτούς που δεν έχουν άδεια να φύγουν, σχεδόν για ένα τετραήμερο.

Εμείς βέβαια που ζητήσαμε να κάνουμε χρήση των εγκαταστάσεων τουπραθεριστικού κέντρου του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου, ούτε που μας πήραν, έτσι από ευγένεια, να πουν ότι δεν υπάρχει κατάλυμα για την εβδομάδα 13-20/8 που ζητήσαμε. Τι τα θες, έτσι είναι στον κόσμο. Μόλις «φεύγεις» από κάπου, παύεις να έχεις τη δύναμη που σου δίνει το πόστο της δουλειάς σου.

Δες, κάπου 35 χρόνια δούλεψα στην ΠΕΤ ΟΤΕ και δεν υπάρχει διαθέσιμο ούτε ένα ψέλλισμα, μια δικαιολογία, ότι φέτος δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, δωμάτιο στο παραθεριστικό κέντρο που τόσο μας αρέσει.

Όχι δηλαδή, ότι δεν το περίμενα, αλλά θα μου άρεσε να διαψευστώ σ’ αυτό το θέμα. Ωστόσο μερικά πράγματα είναι σταθερά σαν μπλόκ, αμετακίνητα στο πέρασμα των χρόνων.

Και τώρα; Τώρα εδώ στην Αθήνα, σ’ αυτά που έχουμε αναλάβει και χαιρόμαστε να τα υπηρετούμε. Με λίγους καλούς φίλους που έμειναν πίσω, επειδή κι αυτοί δυσκολεύονται με όλη αυτή την ακρίβεια, να πάνε κάπου και να ξεκουραστούν για μερικές μέρες, αλλάζοντας εικόνες και παραστάσεις.

Αλλά δεν απογοητευόμαστε. Μπορούμε να είμαστε καλά παντού, φτάνει να είμαστε καλά μέσα μας. Εκεί έχουμε ρίξει το βάρος μας, την ελπίδα μας και τη χαρά μας.

Και δεν θα διαψευστούμε, επειδή η ίδια η ζωή μας το έχει δείξει αυτό, σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Χαμογελάμε και πάμε ένα βήμα πιο πέρα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα υλοποιήσουμε τους μικρούς μας στόχους, αφού δεν ξεπερνούν τη δική μας δύναμη και θέληση για να τα καταφέρουμε.

Και κάπως έτσι, η ζωή συνεχίζεται σε δύσκολες εποχές. Ωστόσο προσπαθούμε να είμαστε ψύχραιμοι, να μην πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό και με το κεφάλι ψηλά. Όλο και κάτι θα καταφέρουμε. Άσε που δεν θα αφήσουμε τη μιζέρια να επηρεάσει την καρδιά μας.

Έρχεται νέος καύσωνας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

Το κακό με τις υψηλές θερμοκρασίες ξεκίνησε από χθες Παρασκευή, όταν η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά άγγιξε και θα ξεπέρασε τους 39 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα πάντα με τους μετεωρολόγους οι υψηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν με μικρές διακυμάνσεις τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα. Αναμένουμε λοιπόν το Σαββατοκύριακο να έχει θερμοκρασίες που θα είναι υψηλές, αλλά όχι ακραίες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, «δεν θα πρόκειται για έναν ακραίο καύσωνα, αλλά για έναν τυπικό καύσωνα για το ελληνικό καλοκαίρι με τις θερμοκρασίες πιο υψηλές στα δυτικά ηπειρωτικά εκεί το θερμόμετρο λίγο πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου».

Τι λέει ο Γιάννης Καλλιάνος

Το ίδιο ακριβώς επισημαίνει και ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, ότι δηλαδή οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένονταν στη χώρα μας από την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Οι άνθρωποι αυτοί, όπως και οι περισσότεροι συνάνθρωποι μας έχουν σελίδες στα social media. Κι εκεί έγραψε από τις προηγούμενες ημέρες.

Διαβάζουμε στο Facebook:

«Φαίνεται ότι τουλάχιστον για 3-5 ημέρες θα μας επισκεφτούν αυτές οι θερμές αέριες μάζες. Ο υδράργυρος στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα, θα αγγίξει τους 40-41 βαθμούς Κελσίου και τοπικά ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Μπορεί να έρχεται καύσωνας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σημειωθούν στην Αττική θερμοκρασίες ακραίες. Για παράδειγμα, αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, δεν θα δούμε πιθανότατα στην Αθήνα θερμοκρασίες που θα υπερβαίνουν τους 40-41 βαθμούς Κελσίου».

Ψυχραιμία λοιπόν! Άλλη μια δύσκολη κατάσταση είναι, που θα περάσει κι αυτή… Στο κάτω – κάτω της γραφής Ιούλιος είναι. Τι θα περίμενε κανείς για να το θεωρήσει φυσιολογικό;

Και παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του Δήμου που μένετε. Ίσως έχει ανοίξει κλιματιζόμενες αίθουσες για τους ευάλωτους συμπολίτες τους. Στην Αθήνα διαβάζουμε ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει από σήμερα σε συγκεκριμένα κτίρια του Δήμου. Φροντίστε να τα μάθετε…

Να περάσει το κακό, να πάμε για ένα μπάνιο!

Έχουν έρθει λίγο ανάποδα φέτος τα πράγματα. Αν εξαιρέσεις το μπάνιο που έκανα στο Χορευτό, ο Θεός να το κάνει μπάνιο, αφού ίσα που βούτηξα και βγήκα γρήγορα από τα παγωμένα νερά!

Αν και θεωρητικά όλα βαίνουν καλώς, το μηχάνημα του self test επιμένει να δείχνει ότι έχω πρόβλημα, οπότε συνεχίζω να είμαι μέσα, κάνοντας όνειρα και σχέδια για ένα θαλασσινό μπάνιο, όταν με το καλό αλλάξουν οι συνθήκες.

Το νοστάλγησα βρε αδελφέ. Τελειώνει σε λίγο και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, οι ζέστες είναι εδώ και είμαι μακριά από τη θάλασσα που αγαπώ.

Μικρό παράπονο, είναι… Δικαιολογημένο, όταν ζεις σε μια χώρα που περιτριγυρίζεται από αυτήν. Και δεν λέω να πας σε μια οργανωμένη παραλία, αν και με τα παιδιά της Σούλας, όταν ήταν εδώ κοντά μας και το δοκιμάσαμε, μια χαρά ήταν.

Και στις μη γνωστές παραλίες που μας αρέσουν δεν θα ήταν άσχημα, αν και αυτή την εποχή, ο ένας πάνω στον άλλον θα είναι.

Όταν με το καλό, όλα περάσουν, θα το βάλουμε σε μια προτεραιότητα να πάμε. Πρέπει! Το χρειαζόμαστε. Και είναι βέβαιο ότι θα μας κάνει καλό.

Για την ώρα, όλη αυτή η υπόθεση είναι στη σκέψη μας και στο μυαλό μας. Αλλά κάτι είναι κι αυτό για να φτιάξει κάπως η διάθεση και η ψυχολογία μας. Μερικές φορές θέλει πολύ προσπάθεια για να αντέξεις την καυτή Αθήνα.

Και οι αντοχές μας αρχίζουν και γίνονται πια περιορισμένες. Έτσι ας συνεχίζουμε να κάνουμε σχέδια και όνειρα, μικρά, όχι μεγάλα, τέτοια όμως που να καλύπτου ν τις ανάγκες μας.

Και καθώς φαίνεται, αυτές δεν θα πάψουν να υπάρχουν… Θα δημιουργούνται συνεχώς με κάποια αφορμή και αιτία… Ας είμαστε έτοιμοι, λοιπόν.

Απλά να μην κουβαλάμε καθημερινά αυτό το φορτίο. Κάθε ημέρα έχει τα δικά της προβλήματα και δεν είναι λίγα. Ας το θυμόμαστε αυτό!

Στη δίνη του καύσωνα η Ευρώπη. Έρχεται και κατά δω!

Διαβάζουμε στο site topontiki.gr και φυσιολογικά ανησυχούμε, επειδή όπως ακούμε και από τις προγνώσεις της ΕΜΥ, θα έχουμε κι εδώ υψηλές θερμοκρασίες. Με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς, η Ιβηρική χερσόνησος δοκιμάζεται και πάλι, ενώ ο υδράργυρος αναμένεται ότι θα ανέβει κι άλλο τις επόμενες ημέρες, λιγότερο από έναν μήνα μετά το προηγούμενο κύμα καύσωνα.

Τα αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα είναι άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αφού οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου αυξάνουν ταυτόχρονα την ένταση, τη διάρκεια και τη συχνότητα αυτών των φαινομένων.

Σύμφωνα με την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία Aemet σήμερα το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει έως και 42 βαθμούς στην Εστρεμαδούρα και 41 στην Ανδαλουσία. Στα βορειοδυτικά, όπου συνήθως δεν κάνει τόση ζέστη, η μέγιστη θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς.

Ο καύσωνας που ξεκίνησε από την Κυριακή αναμένεται ότι θα κρατήσει 9-10 ημέρες, θα είναι δηλαδή «ένα από τα τρία μεγαλύτερα κύματα που έχει βιώσει η Ισπανία από το 1975», ανέφερε ο Ρουμπέν δελ Κάμπο, ένας εκπρόσωπος της Aemet. Υπενθύμισε εξάλλου ότι τα κύματα καύσωνα έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 12 χρόνια.

Σύμφωνα με την Aemet, οι πιο ακραίες θερμοκρασίες αναμένονται από αύριο μέχρι και την Πέμπτη. Η υπηρεσία δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει από τώρα εάν θα σπάσει το απόλυτο ρεκόρ που καταγράφηκε πέρσι τον Αύγουστο στο Μοντόρο και ήταν οι 47,4 βαθμοί Κελσίου.

Στη γειτονική Πορτογαλία ο υδράργυρος έφτασε έως και τους 44 βαθμούς την Κυριακή σε ορισμένες ζώνες, δυσκολεύοντας την κατάσβεση των πυρκαγιών, η μεγαλύτερη εκ των οποίων, στην κοινότητα Οουρέμ, τέθηκε σήμερα υπό έλεγχο.

Ένα νέο κύμα ζέστης πλήττει στο μεταξύ από σήμερα τη νοτιοδυτική Γαλλία. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν ότι αύριο Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 36-38 βαθμών στην κοιλάδα του Ροδανού και στη συνέχεια η ζέστη θα επεκταθεί προς τα κεντρικά, τα ανατολικά και τα βόρεια. Δεν αποκλείεται από την Κυριακή και μετά να εξελιχθεί σε κύμα καύσωνα (υψηλή θερμοκρασία μέρα και νύτα). Σύμφωνα με τον Σεμπαστιάν Λεάς, της Météo-France, το φαινόμενο θα διαρκέσει 8-10 ημέρες και η κορύφωσή του αναμένεται «μεταξύ Σαββάτου και Τρίτης», 19 Ιουλίου.

Προειδοποίηση για «ακραία ζέστη» από την επόμενη Κυριακή εξέδωσε σήμερα και η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας. Η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου στην Αγγλία και σε μέρος της Ουαλίας.

Οι θερμοκρασίες ήδη από τις αρχές αυτής της εβδομάδας είναι υψηλότερες από τις αναμενόμενες για την εποχή. Σήμερα και αύριο ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι και τους 33 βαθμούς Κελσίου στη νοτιοδυτική Βρετανία.

Το ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ανάγεται στις 25 Ιουλίου 2019 και ήταν οι 38,7°C που καταγράφηκαν στον βοτανικό κήπο του Κέιμπριτζ, στην ανατολική Αγγλία. Με βάση ορισμένα μοντέλα πρόβλεψης, ίσως το Σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα να ξεπεραστεί το όριο των 40 βαθμών σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Καύσωνας και στη χώρα μας

Σφοδρό κύμα καύσωνα αναμένεται να χτυπήσει την χώρα μας τις προσεχείς ημέρες με την θερμοκρασία να αγγίζει και τους 44 βαθμούς κελσίου.

Μπορεί μέχρι σήμερα να είχαμε δροσιά και κακοκαιρία σε κάποιες περιοχές, ωστόσο το κύμα καύσωνα που θα πλήξει την Ελλάδα θα φέρει την θερμοκρασία στους 44 βαθμούς κελσίου.