Το Άλσος Κηφισιάς είναι ένας από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς πράσινους χώρους στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ιδιαίτερα αυτή την εποχή — το καλοκαίρι. Τα παρτέρια με λουλούδια (όπως οι κόκκινες κάννες μπροστά στην είσοδο) είναι σε πλήρη άνθηση. Το πράσινο κυριαρχεί και τα δέντρα προσφέρουν σκιά και δροσιά. Ότι καλύτερο δηλαδή σε περίοδο καύσωνα. Βρεθήκαμε εκεί για δουλειά χθες και το απολαύσαμε.
Ιδανικό για περίπατο. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι και τα σκαλοπάτια από λευκό μάρμαρο οδηγούν σε διάφορα μονοπάτια μέσα στο άλσος. Είναι τέλειο για περπάτημα, τρέξιμο ή χαλαρή βόλτα. Οικογενειακός προορισμός. Πολλές οικογένειες το επιλέγουν για βόλτες με παιδιά, ιδιαίτερα το πρωί ή το απόγευμα. Συχνά το καλοκαίρι φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, ή και τοπικές γιορτές.
Εμείς δεν είδαμε τίποτα τέτοιο στην χθεσινή βόλτα μας. Απολαύσαμε όμως τον καθαρό αέρα και τη δροσιά του. Σε σχέση με άλλες περιοχές της Αθήνας, η Κηφισιά είναι πιο δροσερή, ιδανική για να ξεφύγει κανείς από τη ζέστη του κέντρου. Μια όμορφη στρογγυλή ανθοκομική σύνθεση με κίτρινες κάννες (Canna indica) και στο βάθος μια προτομή, πιθανόν κάποιου επιφανούς προσώπου, αν και δεν φαίνεται καθαρά η επιγραφή.