Σήμερα θα σας δείξουμε τη Βαρβάκειο Αγορά στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα την κρεαταγορά, που βρίσκεται στην οδό Αθηνάς. Είναι ένα από τα πιο ιστορικά και ζωντανά σημεία του κέντρου της Αθήνας. Ο Kώστας και η Άννυ πήγαν μια βόλτα από εκεί. Πάντα άρεσε στον Κώστα, αυτή η τεράστια ποικιλία κρεάτων που εύρισκες εκεί. Στο σημείωμα μας λοιπόν σήμερα θα δείτε φωτογραφίες του από εκεί, ενώ θα μάθετε και μερικά ιστορικά στοιχεία για την κατασκευή και λειτουργία της αγοράς.
Η απόφαση λοιπόν για την ανέγερση της Βαρβακείου Αγοράς ελήφθη το 1876 και οι εργασίες ξεκίνησαν το 1878. Το έργο ολοκληρώθηκε το 1886, με αρχιτέκτονα τον Ιωάννη Κουμέλη, ο οποίος εμπνεύστηκε από αντίστοιχες αγορές του εξωτερικού. Το όνομα “Βαρβάκειος” οφείλεται στον εθνικό ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος δώρισε το οικόπεδο για την ανέγερσή της. Έτσι, για να ξέρουμε μερικά πράγματα γι’ αυτήν.
Είναι χωρισμένη σε διαφορετικά τμήματα: Το τμήμα που βλέπουμε και στις φωτογραφίες, όπου βρίσκονται τα κρεοπωλεία με μεγάλη ποικιλία από φρέσκα κρέατα. Στην Ψαραγορά για την οποία θα σας μιλήσουμε σε λίγο. Και στη Λαχαναγορά όπου μπορείς να βρεις καθημερινά ότι στη λαϊκή αγορά, δηλαδή φρούτα, λαχανικά και άλλα αγροτικά προϊόντα. Η Βαρβάκειος είναι ανοιχτή καθημερινά εκτός Κυριακής, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.