
Στην καρδιά της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Κοτοπούλη, κοντά στην πολύβουη Ομόνοια, υπάρχει ένα ζαχαροπλαστείο που μετράει σχεδόν έναν αιώνα ζωής: η “Στάνη”. Από το 1931, όπως μαρτυρά και η φωτεινή επιγραφή, αυτό το ιστορικό μαγαζί έχει γίνει συνώνυμο της αυθεντικής, παραδοσιακής αθηναϊκής γεύσης, μεταφέροντας τους επισκέπτες σε μια εποχή όπου η ποιότητα ήταν ο μοναδικός κανόνας. Η “Στάνη” δεν είναι απλώς ένα ζαχαροπλαστείο, είναι ένα «μαντείο» των γαλακτοκομικών γεύσεων.

Η φήμη της στηρίζεται στα αγνά υλικά και στις συνταγές που έχουν μείνει αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου. Το γιαούρτι είναι αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής. Παραδοσιακό, παχύ, με την χαρακτηριστική του πέτσα, που σερβίρεται συχνά με μέλι. Η κρέμα και το ρυζόγαλο είναι βελούδινα, με πλούσια γεύση γάλακτος, είναι η επιτομή του κλασικού, σπιτικού γλυκού που δύσκολα βρίσκεις αλλού. Στις βιτρίνες βρίσκουμε παραδοσιακά γλυκίσματα όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες (ανάλογα την εποχή), καθώς και λαχταριστά κομμάτια πάστας και τουρτών, όλα φτιαγμένα με την ίδια προσήλωση στην παράδοση.