Να είναι άραγε αυτή η εποχή, κομμάτι της γιορταστικής ατμόσφαιρας στην Ερμού, αυτό που είδαμε να συμβαίνει στον πεζόδρομο της, μια από τις προηγούμενες μέρες; Απίστευτος ο κόσμος, χειροκροτούσε τους μουσικούς και τους τραγουδιστές και τραβούσε βίντεο με το κινητό τους. Το ίδιο βράδυ είδα σχετικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.
Ποια είναι η μαγεία της μουσικής του δρόμου; Η μουσική του δρόμου είναι αυθεντική και άμεση. Δεν υπάρχει μεσάζοντας και η σύνδεση μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού είναι άμεση και γνήσια. Και ποικίλη. Από κλασικά έργα μέχρι σύγχρονη μουσική, από παραδοσιακά τραγούδια μέχρι αυτοσχεδιασμούς, υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα.
Κάθε συνάντηση με έναν καλλιτέχνη του δρόμου είναι μια έκπληξη. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα ακούσεις ή τι θα δεις. Σ’ αυτή την κομπανία άκουσα τραγούδια αντάρτικα που τα επικροτούσε ο κόσμος και τα τραγουδούσε κι εκείνος. Δυο βήματα από την πλατεία Συντάγματος, στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την Ερμού. Δεν μπορούσα να το πιστέψω!