Στο Θραψανό έγινε ένα από τα γυρίσματα που έκανε σε διάφορα σημεία της Κρήτης, ο γνωστός σεφ, με αφορμή την εκπομπή του με τίτλο «Γεύσεις από Ελλάδα». Μία μοναδική γαστριμαργική εμπειρία με πρωταγωνιστή το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με την ονομασία «Θραψανό Ηρακλείου Κρήτης», το οποίο έχει αναγνωρισθεί ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στο Χαρασό Χερσονήσου όπου έγινε ένα από τα γυρίσματα που έκανε σε διάφορα σημεία της Κρήτης με αφορμή την εκπομπή με τίτλο «Γεύσεις από Ελλάδα».
Ο κ. Κοντιζάς και το κινηματογραφικό του συνεργείο πήγαν στη Φάρμα Πεσκέσι συνομιλώντας στα γυρίσματα με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Μινώα, Καλλιόπη Αποστολογιωργάκη, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θραψανού, Μανώλη Λυπαράκη και την κ. Μαρία Δοργιομανωλάκη η οποία έφτιαξε με τον δημοφιλή σεφ μία νόστιμη σαλάτα με ωμά χάρτα από το Θραψανό. Ο κ. Κοντιζάς έδειξε ενθουσιασμένος από την απλότητα του πιάτου που όμως χάρη στο εξαιρετικό θραψανιώτικο λάδι, είχε μοναδική γεύση. Πηγή: www.cretalive.gr