Αρχική » Ταξίδια » Η ταβέρνα “Αθήρι” γιορτάζει 20 χρόνια ζωής!

Η ταβέρνα “Αθήρι” γιορτάζει 20 χρόνια ζωής!

Μιλά η Ευθαλία Ρουσκοπούλου από τους Αμπελοκήπους Καστοριάς: «Το Αθήρι ξεκίνησε το 2006, αλλά εγώ, ως επιχειρηματίας και μαγείρισσα, ξεκίνησα το 1991 με το εστιατόριο “Το Τζάκι”. Ήταν μια γυναικεία υπόθεση, καθώς το διαχειριζόμασταν εγώ και η συννυφάδα μου, με προσωπικό αποκλειστικά γυναίκες. Η παράδοση αυτή συνεχίζεται και σήμερα στο “Αθήρι”, αφού ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει». 20 χρόνιας ζωής και δημιουργίας, δεν τα λες και λίγα…

Τη γνωρίσαμε από κοντά όταν βρεθήκαμε για πέντε μέρες στην Καστοριά προς τα τέλη του Νοέμβρη. «Η αγάπη μου για τη μαγειρική, να δημιουργώ, να προσφέρω και να τελειοποιώ με υπέροχες και, προπάντων, αξέχαστες γεύσεις. Αυτή η αγάπη για την τέχνη της μαγειρικής δεν περιορίζεται σε ένα αποτέλεσμα, αλλά σε όλη τη διαδικασία που καταλήγει σε έναν κόσμο γεύσεων γεμάτο συναισθήματα».

«Θεωρώ πως η νοστιμιά και η επιτυχία ενός πιάτου βασίζεται στην ποιότητα των υλικών. Σίγουρα αυτή η ποιότητα προέρχεται από τοπικά υλικά και προϊόντα. Για παράδειγμα, τις πατάτες που χρησιμοποιώ τις προμηθεύομαι από τα αδέρφια μου, οι οποίοι είναι παραγωγοί και καλλιεργούν άριστης ποιότητας προϊόντα. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τα κρεατικά, τα οποία επιλέγω από τοπικούς κρεοπώλες».

«Το πρώτο και βασικό είναι οι άριστες πρώτες ύλες και τα φρέσκα τοπικά προϊόντα. Σίγουρα η καθαριότητα είναι βασικό στοιχείο, καθώς και η καλή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ εμού και του προσωπικού. Η άριστη εξυπηρέτηση, που συνοδεύεται πάντα με χαμόγελο, και τέλος η συνεχής αναβάθμιση και εξέλιξη των γεύσεων και των πιάτων μας».


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Content by: Nikos Theodorakis

WordPress / Academica WordPress Θέμα από WPZOOM