
Θέλουμε να σας γνωρίσουμε έναν χώρο κοντά στη Θεσσαλονίκη όπου η παράδοση συναντά τη φύση και η γεύση γίνεται ανάμνηση. Το Κτήμα Περέκ, φωλιασμένο στο γραφικό Μονοπήγαδο, μόλις 30 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί ένα καταφύγιο ηρεμίας και αυθεντικότητας. Εδώ, σε ένα περιβάλλον φτιαγμένο με ξύλο και πέτρα, με θέα τις βουνοκορφές του Ολύμπου και τον Θερμαϊκό κόλπο, κάθε στιγμή αποκτά ξεχωριστή αξία.

Στην καρδιά του Κτήματος βρίσκεται το εστιατόριό, μια γευστική όαση που αναβιώνει την ποντιακή και παραδοσιακή κουζίνα. Το μενού είναι ένας ύμνος στις αγνές πρώτες ύλες και τις παλιές συνταγές. Από τα ζυμαρικά “περέκ” – χειροποίητα φύλλα πίτας ψημένα στο τζάκι – μέχρι τα “ισλί” (γεμιστοί κεφτέδες) και τα “μαντί” (ποντιακά ζυμαρικά με κιμά), κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία γεύσης. Τα κρέατά μας, όπως ο μαύρος χοίρος και το εξοχικό, προέρχονται από τη Φάρμα Βαφειάδη, εξασφαλίζοντας ποιότητα και νοστιμιά.

Το Κτήμα Περέκ είναι ένας χώρος που αλλάζει όψη ανάλογα με την εποχή. Το καλοκαίρι, ο καταπράσινος κήπος με τα σιντριβάνια και τον πέτρινο καταρράκτη γίνεται το ιδανικό σκηνικό για το γεύμα ή τη δεξίωσή. Για τους μικρούς φίλους, υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος παιδότοπος και εργαστήρι εικαστικών. Τον χειμώνα, η ζεστή ατμόσφαιρα του εσωτερικού χώρου, δίπλα στο τζάκι, δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για να απολαύσετε τις γεύσεις μας με την οικογένεια ή τους φίλους σας.
