Αρχική » 2026 » Φεβρουάριος » 16
Αρχείο ημέρας 16 Φεβρουαρίου 2026
Ο σιδηρόδρομος συναντά το μεγάλο λιμάνι

Στην καρδιά του Πειραιά, δίπλα στο λιμάνι, την Πλατεία Λουδοβίκου 1, ο χρόνος μοιάζει να κυλά με τους δικούς του ρυθμούς, ανάμεσα στο σφύριγμα των πλοίων και τον χαρακτηριστικό ήχο του «Ηλεκτρικού». Εκεί, πάνω από τον εμβληματικό τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ, στεγάζεται ένας χώρος γεμάτος μνήμες: το Σωματείο Συνταξιούχων των ΗΣΑΠ και το Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων.

Οι πρόσφατες φωτογραφίες μας, αποτυπώνουν αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα μιας τυπικής χειμωνιάτικης ημέρας στο λιμάνι. Ο ουρανός του Πειραιά, φορτωμένος με γκρίζα σύννεφα, προμήνυε αυτό που ακολούθησε λίγο αργότερα: μια δυνατή, καθηλωτική βροχή που τύλιξε την πόλη. Όμως, πριν το ξέσπασμα της καταιγίδας, η πλατεία παρέμενε ζωντανή. Με φόντο το κεντρικό επιβατηγό λιμάνι της χώρας, το επιβλητικό κτίριο του σταθμού στέκει ως φύλακας της ιστορίας των μετακινήσεων στην Αττική.
Ευκάλυπτοι σε «αναμονή» ή δέντρα σε κίνδυνο;

Η βόλτα από τα Σεπόλια προς τον Κολωνό, εκεί κοντά στην είσοδο του Σταθμού Λαρίσης από την Κωνσταντινουπόλεως, κρύβει τελευταία μια εικόνα που προκαλεί θλίψη και ερωτηματικά. Οι άλλοτε επιβλητικοί ευκάλυπτοι, στέκουν πλέον σαν “σκελετοί”. Το κλάδεμα που υπέστησαν δεν ήταν μια απλή συντήρηση, αλλά μια βαθιά καρατόμηση που άλλαξε ριζικά το τοπίο της γειτονιάς μας.

Ο ευκάλυπτος, ο «μετανάστης» από την Αυστραλία, είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά και ταχυαυξητικά δέντρα στον κόσμο. Διαθέτει κοιμώμενους οφθαλμούς κάτω από τον φλοιό του, οι οποίοι, μετά από ένα τέτοιο σοκ, ενεργοποιούνται για να σώσουν το δέντρο. Σύντομα θα δούμε να ξεπετάγονται φουντωτά κλαδιά (λαίμαργοι) απευθείας από τον κορμό.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημαντικά “αλλά”: Η αισθητική, το δέντρο δεν θα αποκτήσει ποτέ ξανά τη φυσική, μεγαλοπρεπή του μορφή. Θα μοιάζει περισσότερο με “σκούπα” παρά με δέντρο. Η ασφάλεια, τα νέα κλαδιά που βγαίνουν μετά την καρατόμηση δεν έχουν την ίδια δομική συνοχή με τα αρχικά. Μεγαλώνουν γρήγορα αλλά είναι πιο εύθραυστα, κάτι που μελλοντικά μπορεί να γίνει επικίνδυνο σε δυνατούς ανέμους.

Η υγεία του δέντρου, οι μεγάλες ανοιχτές πληγές που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι πύλες εισόδου για μύκητες και ασθένειες. Συχνά, οι υπηρεσίες καταφεύγουν σε αυτή τη λύση λόγω της εγγύτητας με καλώδια, κτίρια ή τις γραμμές του τρένου, φοβούμενες την πτώση μεγάλων κλαδιών. Όμως, η επιστήμη της δενδροκομίας υποστηρίζει ότι το σωστό, σταδιακό κλάδεμα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια από αυτή την απότομη “αποκεφάλιση”.























Δυστυχώς αυτή είναι η κατάντια του κράτους (όχι της Χώρας) και της τωρινής αδιάφορης τοπικής αυτοδιοίκησης!! Κρίμα....! Δεν υπάρχουν άνθρωποι…