Αρχική » Τα δικά μου » Η προσφορά γίνεται πηγή ζωής και ελπίδας

Η προσφορά γίνεται πηγή ζωής και ελπίδας

Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια πράξη προσφοράς. Είναι μια στάση ζωής, ένας τρόπος να συνδεόμαστε με τον συνάνθρωπο, να μοιραζόμαστε κοινές αξίες και να οικοδομούμε ένα καλύτερο αύριο. Αυτή ακριβώς την αίσθηση βιώσαμε χθες, όταν μια ομάδα 25 περίπου ατόμων βρεθήκαμε στη Μαλακάσα για να συμμετάσχουμε εθελοντικά σε ένα έργο που χρειαζόταν συμμετοχή και καρδιά. Αυτό που μας ένωσε δεν ήταν μόνο ο κοινός σκοπός, αλλά η ειλικρινής διάθεση να προσφέρουμε, να βοηθήσουμε, να είμαστε χρήσιμοι. Ήμασταν μια ομάδα φίλων, συνεργατών, ανθρώπων που, παρά τις διαφορετικές αφετηρίες, βρήκαμε κοινό έδαφος στην πίστη για τη δύναμη της προσφοράς. Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη θετική ενέργεια, χαμόγελα και μια διάχυτη αίσθηση αλληλεγγύης.

Η φωτογραφία της ομάδας μας (λίγο πιο κάτω) αποτυπώνει αυτήν ακριβώς τη ζεστασιά και τη χαρά. Είμαστε όλοι εκεί, συγκεντρωμένοι γύρω από το μικρό, πλινθόκτιστο κτήριο στην πύλη της εισόδου, σε μια αναμνηστική φωτογραφία. Τα πορτοκαλί γιλέκα ασφαλείας, που φορούν πολλοί από εμάς, υπογραμμίζουν τον σκοπό της συνάντησής μας και την ετοιμότητά μας να εργαστούμε για έναν κοινό στόχο. Τα πρόσωπά μας αντικατοπτρίζουν τη θέληση και την ικανοποίηση που νιώθουμε, ενώ το περιβάλλον, με τα ψηλά πεύκα και το συννεφιασμένο ουρανό, προσθέτει μια αίσθηση ηρεμίας και συγκέντρωσης. Ο χώρος στη Μαλακάσα, με τα ψηλά πεύκα να στέκονται σαν αιώνιοι φύλακες και το δρόμο να χάνεται μέσα στο δάσος, προσφέρει ένα ιδανικό σκηνικό για μια τέτοια δράση.

 Η φωτογραφία αυτή μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να συνδεόμαστε με τη φύση, ακόμη και όταν ο ουρανός είναι βαρύς και συννεφιασμένος. Ο καιρός, δεν κατάφερε να πτοήσει το ηθικό μας. Αντίθετα, η αίσθηση της απειλής της βροχής, που τελικά δεν ήρθε ποτέ κατά τη διάρκεια των τεσσάρων και πλέον ωρών που μείναμε στο πόστο μας, μας έκανε να εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο τη στιγμή και τη σημασία της συνεργασίας. Σ’ αυτές τις ώρες, μοιραστήκαμε ιστορίες, γελάσαμε, εργαστήκαμε σκληρά και, πάνω απ’ όλα, νιώσαμε τη δύναμη της ομάδας. Η θετική ενέργεια του χώρου, η αίσθηση ότι κάνουμε κάτι σημαντικό για φίλους και συνεργάτες μας και η ζεστασιά της συντροφικότητας, μας έδωσαν το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσουμε τον όμορφο καθημερινό αγώνα.

Για μας, η προσφορά δεν είναι υποχρέωση, είναι ανάγκη και χαρά. Είναι κομμάτι του εαυτού μας και νιώθουμε πολύ όμορφα να μοιραζόμαστε τέτοιες εμπειρίες με ανθρώπους που έχουν την ίδια πίστη. Αυτός ο υπέροχος, καθημερινός αγώνας για έναν καλύτερο κόσμο, είναι αυτός που μας δίνει νόημα και ελπίδα. Η φωτογραφία με το κτήριο μέσα στη βλάστηση μας θυμίζει ότι η ομορφιά βρίσκεται στις απλές στιγμές, στη σύνδεση με τον εαυτό μας και με τους άλλους, και στην πίστη ότι, ακόμα και με μικρές πράξεις, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Χαιρόμαστε να συμμετέχουμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε, με την ίδια αγάπη και αφοσίωση, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ δώστε την απάντηση:Captcha