Αρχική » Κρήτη » Πέντε χρόνια τώρα το σχολείο μας σε κοντέινερ

Πέντε χρόνια τώρα το σχολείο μας σε κοντέινερ

Έντονη αντίδραση από τον Σύλλογο Γονέων για τη δήλωση του υφυπουργού Παιδείας Νίκου Παπαϊωάννου ότι «δεν έχει εικόνα» για τους μαθητές που εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, πέντε χρόνια μετά τον σεισμό – Ζητούν δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των σχολείων Σφοδρή αντίδραση προκαλεί στο Αρκαλοχώρι η δήλωση του υφυπουργού Παιδείας Νίκου Παπαϊωάννου ότι «δεν έχει εικόνα» για το γεγονός ότι, πέντε χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, εκατοντάδες παιδιά στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.

Ο Σύλλογος Γονέων απαντά ότι «η άγνοια δεν αποτελεί δικαιολογία» και καλεί τον υφυπουργό να επισκεφθεί την περιοχή και να αντικρίσει ο ίδιος τις συνθήκες στις οποίες φοιτούν οι μαθητές, ζητώντας πλέον όχι νέες εξηγήσεις και μετάθεση ευθυνών, αλλά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων.

Πέντε χρόνια σχολεία σε κοντέινερ – Η άγνοια δεν αποτελεί δικαιολογία

Με έκπληξη ακούσαμε τη σημερινή απίθανη δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας, κ. Νίκου Παπαϊωάννου, ότι «δεν έχει εικόνα» για το γεγονός ότι, πέντε χρόνια μετά τον σεισμό, παιδιά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε κοντέϊνερ. Η επίκληση άγνοιας δεν μπορεί να αποτελεί απάντηση σε ένα πρόβλημα που παραμένει ανοιχτό εδώ και πέντε χρόνια. Η κατάσταση των σχολείων της σεισμόπληκτης περιοχής είναι γνωστή στην Πολιτεία. Έχει αναδειχθεί επανειλημμένα από την τοπική κοινωνία, τους φορείς και τον Σύλλογό μας, μέσα και από επιστολές και παρεμβάσεις προς την κεντρική διοίκηση και τους αρμόδιους Υπουργούς.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ δώστε την απάντηση:Captcha