Αρχική » Καθημερινότητα » Τελειώνουμε σήμερα με τις εκλογές. Επιστροφή στη ζωή!

Τελειώνουμε σήμερα με τις εκλογές. Επιστροφή στη ζωή!

Όλα τελειώνουν σήμερα. Για τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές, λέω, που από το πρωί είναι ανοιχτές οι κάλπες, εκεί όπου ο υποψήφιος δεν τα κατάφερε να συγκεντρώσει το 43% που απαιτούνταν για την εκλογή από την πρώτη Κυριακή. Και ο Δήμος Αθηναίων που ζούμε, είναι σ’ αυτή την κατηγορία. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο χθες κατά τις 11 η εικόνα της πόλης, στην Πατησίων με φόντο την Ακρόπολη, ήταν αυτή.

Τα ίδια και έξω από το Πολυτεχνείο. Ένα πανό ξεχασμένο στα κάγκελα του περιβόλου από τη μεριά της Πατησίων, θυμίζει πως κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι εκεί. Τίποτε άλλο. Παντού ηρεμία… Μια ανησυχητική ηρεμία που δεν μας έχει συνηθίσει η Αθήνα αυτόν τον καιρό. Και ελάχιστοι άνθρωποι κυκλοφορούν. Πιο πολλοί ξένοι, που πήγαιναν να δουν το Μουσείο, δυο βήματα πιο κει.

Ίδια η εικόνα και στην παράλληλη της Πατησίων, την 3ης Σεπτεμβρίου… Ελάχιστα αυτοκίνητα κυκλοφορούν. Σημαίνει άραγε κάτι αυτό; Δεν ξέρω. Δεν ήθελα πάντως να περάσει απαρατήρητο από τις σελίδες του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ που χρόνια τώρα έχουν την τάση να προσέχουν ότι συμβαίνει γύρω μας και να το καταγράφουν στις σελίδες τους. Ζώντας λοιπόν τον παλμό της πόλης.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Content by: Nikos Theodorakis

WordPress / Academica WordPress Θέμα από WPZOOM