Στο κρασί Ίλιον υπάρχει ο συνδυασμός των γηγενών ποικιλιών Ροδίτη και Μαλαζουγιά, με την γαλλική ποικιλία Chardonnay. Πρόκειται για λευκό οίνο που αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό της μεσογειακής κουζίνας. Εμείς τα δοκιμάσαμε στη γευσιγνωσία που ακολούθησε και αγοράσαμε και ένα μπουκάλι για το σπίτι.
Η Μαλαγουζιά είναι λευκός οίνος από την οινοποίηση της ομώνυμης ελληνικής αναβιωμένης αρωματικής ποικιλίας, που μπορεί να μας κρατήσει «αρωματική» συντροφιά ακόμα και με φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Μπορείτε να τα ψωνίσετε και από το eshop. Θα σας οδηγήσει ο σύνδεσμος πατώντας ΕΔΩ.
Το κρασί Επτάλοφος ερυθρός, προέρχεται από συνοινοποίηση των Cabernet Sauvignon και Merlot, παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, έως τριών χρήσεων, για 12 μήνες, και εν συνεχεία αφήνεται να ωριμάσει για 2 τουλάχιστον χρόνια στο υπόγειο κελάρι του οινοποιείου. Πρόκειται για ένα κρασί που μετά 10 έτη είναι ακόμη στο απόγειό του.
Το κρασί Επτάλοφος λευκός προέρχεται από την κοσμοπολίτικη ποικιλία Chardonnay. Είναι σταφύλια χαμηλής στρεμματικής απόδοσης, οινοποιημένα με την μέθοδο της κρυοεκχύλισης τα οποία δίνουν ένα κρασί μεστό, με έντονα αρώματα μελιού και κεριού και μεγάλης διάρκειας επίγευση.