Αρχική » Ζωή » Μια βόλτα στο Πόρτο Μπούφαλο για καφέ, κατέληξε άδοξα

Μια βόλτα στο Πόρτο Μπούφαλο για καφέ, κατέληξε άδοξα

Το Πόρτο Μπούφαλο είναι ένας γραφικότατος oικισμός, κτισμένος μέσα σε έναν μάλλον στενό όρμο, στις ακτές του νότιου Ευβοϊκού. Για να πάμε εκεί, κατευθυνόμαστε μετά το Αλιβέρι και τη διασταύρωση των Λέπουρων προς Κάρυστο και στρίβουμε δεξιά προς τη θάλασσα, στη διασταύρωση προς Πόρτο Μπούφαλο. Εμείς πήγαμε μετά τον Αλυροπόταμο αναζητώντας ένα ανοιχτό καφέ. Μάταια για Απρίλη. Στην Ελλάδα το Πάσχα, όλα είναι κλειστά!

Πολλά πλεούμενα βρίσκουν αγκυροβόλιο εδώ, ιδίως τους θερινούς μήνες! Στον όρμο υπάρχει και φάρος. Λίγα ωστόσο τα σπίτια του και οι μόνιμοι κάτοικοι, οι οποίοι ασχολούνται με την αλιεία και τον τουρισμό. Εγώ έχω ξαναέρθει στο παρελθόν, μόνος μου, πριν κάμποσα χρόνια για ένα Σαββατοκύριακο. Δείτε τι κατέγραψα τότε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Όσοι δεν έχετε επισκεφτεί την γραφική αυτή Ευβοιώτικη γωνιά, στην πρώτη ευκαιρία κάντε προς τα εκεί μια βόλτα… θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω! Προς το παρόν, μια ιδέα για το ιδιαίτερο Πόρτο Μπούφαλο, μπορείτε να πάρετε, από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε… Για το κομμάτι αυτό χρησιμοποιήσαμε στοιχεία από ένα όμορφο άρθρο της εκπαιδευτικού Ναταλίας Νάτσου-Παπακωνσταντίνου.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Content by: Nikos Theodorakis

WordPress / Academica WordPress Θέμα από WPZOOM