Αρχική » Ζωή » Είμαστε πια, στο νέο μας διαδικτυακό σπίτι!

Το αρχείο μας είναι εδώ

Τίποτα δεν πάει χαμένο. Δείτε ΕΔΩ το αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ με όλα τα δημοσιεύματα από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα…
Τελευταίες Αναρτήσεις:
Οι επισκέπτες μας
000838
Τα δικά σας σχόλια
Μια αναγκαία υπόμνηση!
Το να εκφράζεται κανείς εδώ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ είναι πολύ σπουδαίο και μας που το διαχειριζόμαστε, μας κάνει να χαιρόμαστε όταν διαβάζουμε τις απόψεις σας, τις θέσεις σας, για ζητήματα που το site "σκαλίζει".
Μπορείτε λοιπόν να γράφετε. Μόνο που για να τα δείτε δημοσιευμένα εδώ, θα περιμένετε λιγάκι προκειμένου να… εγκριθούν.
Είναι λογικό να πρέπει να τα δει πρώτα ο διαχειριστής και να απομακρύνει κάποιο, αν -λέμε τώρα- μπορεί να είναι υβριστικό… Απλά πράγματα.
Αλλά θεώρησα ότι έπρεπε να το γνωρίζετε…
Καλό καλοκαίρι!
Το καλοκαίρι στην Αθήνα είναι σχετικά δύσκολο. Αλλά και τι είναι εύκολο σ' αυτή την πόλη, θα μου πεις; Σωστό κι αυτό!
Και παρά το γεγονός ότι οι μέρες που διανύουμε έχουν πολλαπλές δυσκολίες, εμείς θα ευχηθούμε στους αναγνώστες μας να περάσουν καλά αυτό το καλοκαίρι, ότι επιλογές κι αν κάνουν…
Αύγουστος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ένα site που φτιάχτηκε μέσα στην πανδημία όταν η Σούλα αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι που αγαπάει και λατρεύει να φτιάχνει…

Η πιο όμορφη ώρα!

Αναμφισβήτητα είναι η πιο όμορφη ώρα! Η ώρα του δειλινού. Φτάνει να είσαι εκεί. Την κατάλληλη ώρα, στο κατάλληλο μέρος και να απολαμβάνεις, λεπτό το λεπτό όλη αυτή την εξαιρετική εικόνα που δεν διαρκεί και πολύ.
Αυτό είναι. Να ζεις το κάθε λεπτό, αν ανασαίνεις τον αέρα και να ευχαριστείς Εκείνον που έδωσε αυτό το δώρο. Και να το εκτιμάς!
Μερικοί άνθρωποι δεν ξέρουν ή δεν μπορούν να απολαύσουν τίποτα. Ψάχνουν να βρουν τι κρύβεται πίσω και χάνουν την ουσία, τη ζωή. Μην το κάνετε αυτό στον εαυτό σας.
Διαδικτυακά ραδιόφωνα:

Πατήστε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ  κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ για να ακούσετε επιλεγμένα, μουσικά, διαδικτυακα ραδιόφωνα που εκπέμπουν και στα FM... Άρα, μπορείτε να τα ακούσετε και από ένα συμβατικό ραδιόφωνο ή από το κινητό σας...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων:

Οι εφημερίδες της Κρήτης:

Αξιόλογα Site:

Πιο χαλαρά τον Αύγουστο

Κουβαλά όλη τη ζέστη των τελευταίων ημερών του Ιουλίου. Και έτσι δείχνει να πορεύεται.
Κι εμείς που ονειρευόμαστε μερικές ημέρες διακοπών, κάπου κοντά στη θάλασσα, δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι φέτος θα τα καταφέρουμε.
Συζητάμε για την Τέμενη Αιγίου που μας αρέσει πολύ. Αλλά όπως το φοβόμουν, έτσι και έγινε. Ουδείς ενδιαφέρθηκε, από ανθρώπινη άποψη, να με πάρει τηλέφωνο, από την ΠΕΤ, την ΟΜΕ, τον ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ, να μου πει ότι υπάρχει πρόβλημα. Έτσι, Τέμενη τέλος για τον Αύγουστο. Ίσως Σεπτέμβρη, αν κάτι πάει καλύτερα. Ίσως!

Οι αγγειοπλάστες σήμερα…

Από γενιά σε γενιά πάει αυτή η τέχνη του αγγειοπλάστη. Κι αν την αγκάλιαζε λίγο η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα. Στη φωτογραφία είναι ο πατέρας μου, Λευτέρης του Κουμαλή, ως αγγειοπλάστης. Τον ακολούθησε ο γιός του, ο Κωστής Θεοδωράκης και ο εγγονός του, ο Μανώλης Βολυράκης και δίπλα του ο γιος του, ο Αγησίλαος. Δείτε ΕΔΩ ένα πολύ καλό δημοσίευμα από το το περιοδικό "Κ" που συνοδεύει κάθε Κυριακή την έκδοση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Για να καταλάβετε τι λέω…
Με τα αδέλφια μου

Μια οικογενειακή φωτογραφία που έβγαλα με τα αδέλφια μου στο γάμο τη Πόπης, της κόρης του Κωστή μας. Επάνω από αριστερά η Γεωργία μας, δεν ζει πια. Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για αυτήν. Κάτω, από αριστερά, η Στασούλα μας, δείτε για αυτήν ΕΔΩ, δίπλα της η Μαλάμω, δείτε γι’ αυτήν ΕΔΩ και δίπλα της ο Κωστής μας που δεν ζει πια, δείτε ΕΔΩ.

«Ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ» τ. 161

Αυτή είναι η εφημερίδα των συνταξιούχων των ΗΣΑΠ τ.  161. που κυκλοφορεί τώρα. Για να τη δείτε πατήστε ΕΔΩ. Είκοσι εννιά χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης από τη γέννηση της, είναι μια μεγάλη επιτυχία. Παλιότερα τεύχη μπορείτε να τα δείτε σε PDF αρχείο πηγαίνοντας στο Αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Δείτε κι ΕΔΩ το site του Σωματείου που επιμελούμαστε...

Ο “Τύπος των συνταξιούχων σιδηροδρομικών” τ. 435

Έτοιμο και το 435 φύλλο... Δείτε το ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ το 434,  ΕΔΩ το 433, ΕΔΩ το 432, ΕΔΩ το τ.431,  ΕΔΩ το 430, ΕΔΩ το 429, ΕΔΩ το 428, ΕΔΩ το 427, ΕΔΩ το 426, ΕΔΩ το 425, ΕΔΩ το τ.424, ΕΔΩ το τ.423, ΕΔΩ το τ.422, ΕΔΩ το τ.421, ΕΔΩ το τ.420, ΕΔΩ το τ.419, ΕΔΩ το τ.418, ΕΔΩ το τ.417, ΕΔΩ το τ.416, ΕΔΩ το τ.415, ΕΔΩ το τ.414, ΕΔΩ το 413, ΕΔΩ το 412, ΕΔΩ το 411, ΕΔΩ το 410, ΕΔΩ το τ.409, ΕΔΩ το τ.408, ΕΔΩ το τ.407, ΕΔΩ το τ.406, ΕΔΩ το τ.405 ΕΔΩ το τ.404 ΕΔΩ το τ.403 ΕΔΩ το τ.402, ΕΔΩ το τ.401, ΕΔΩ το τ.400, ΕΔΩ το τ.399, ΕΔΩ το τ.398, ΕΔΩ το τ.397, ΕΔΩ το τ.396, ΕΔΩ το τ.395 ΕΔΩ το τ.394  ΕΔΩ το τ.393 ΕΔΩ το τ.392, ΕΔΩ το τ.391, ΕΔΩ το τ.390, ΕΔΩ το τ.389, ΕΔΩ το τ.388, ΕΔΩ το τ.387, ΕΔΩ τ.386 και το 385 ΕΔΩ. Σε συνάρτηση μάλιστα με το Blog, δείτε ΕΔΩ είναι αυτό που λειτουργεί τώρα, με πιο συχνή ενημέρωση...

Ο τόπος που αγαπώ

Αγαπώ την Κρήτη, το χωριό μου… Γράφω γι' αυτά με μια νοσταλγία. Είχα κάποτε σχέδια. Δεν είμαι βέβαιος πια αν μπορώ να τα πραγματοποιήσω. Όταν όμως αλλάξουν τα πράγματα θα ήθελα να περνάω εδώ μερικούς μήνες κυρίως καλοκαιρινούς. Είναι ο τόπος μου. Οι ρίζες μου. Οι αναμνήσεις μου…

Γνωρίζοντας την Αθήνα!

Ένα από τα πράγματα που θα δείτε να κάνουμε σ' αυτό το site είναι ότι προσπαθούμε να γνωρίσουμε την Αθήνα. Τους τόπους που κινούμαστε, που περπατάμε, που πορευόμαστε.
Έτσι, συχνά - πυκνά, θα δείτε τέτοιες παρουσιάσεις με δρόμους, πλατείες, γειτονιές, είτε του ιστορικού κέντρου, είτε της περιφέρειας.
Μας αρέσει και το κάνουμε αυτό με χαρά, όπως εδώ που βλέπετε κάτι από την πλατεία Κοραή με τον Λυκαβηττό στο βάθος, από το κέντρο της Αθήνας, το πανεπιστήμιο.
Νίκος Ελ. Θεοδωράκης

Θα χαρώ πολύ να δω εκτεταμένα τις απόψεις σας. Γράψτε μου εδώ: nikosth2004@yahoo.gr

Για την επικοινωνία μας στείλτε μου SMS στο τηλέφωνο 6932212755 που εξυπηρετείται από την VODAFON. 


Είμαστε στον 17ο χρόνο!
Ποιος είναι ο δημοσιογράφος, Νίκος Ελ. Θεοδωράκης, που έχει την ευθύνη της ενημέρωσης και διαχείρισης αυτoύ του Site σε καθημερινή βάση; Δείτε ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ δείτε επίσης λίγα πράγματα για την ιστορία αυτού του ιστότοπου.

Δείτε ΕΔΩ μερικά για μένα και ΕΔΩ για το site...

Είμαστε πια, στο νέο μας διαδικτυακό σπίτι!

Μερικά πράγματα άλλαξαν με ρυθμούς που δεν είναι στο χέρι μας. Εξαρτάται συνήθως από τους ειδικούς. Μας βλέπετε λοιπόν στο νέο μας σπίτι, αλλά τίποτα από τα παλιά δεν χάθηκε. Θα είναι πάντα ΕΔΩ και θα το απολαμβάνετε, αν το επιθυμείτε.

Είμαι βέβαιος ότι από το πρωί που είδατε τη μεγάλη αλλαγή καθώς «χτυπήσατε» στο κομπιούτερ σας, το smart κινητό σας τηλέφωνο η την ταμπλέτα σας της διεύθυνση του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, αν μη τι άλλο, ξαφνιαστήκατε. Βρεθήκατε σε ένα νέο περιβάλλον, διαφορετικό από αυτό που είχατε συνηθίσει, χρόνια τώρα.

Αν και σας είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει μέσω των διαδικτυακών εργαλείων που διαθέτουμε, αλλά και μέσω του παλιού ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, εργαζόμασταν καιρό τώρα, πάνω σε αυτό. Μια ολόκληρη ομάδα, ο Πάνος, ο Θάνος κι εγώ. Κουβεντιάσαμε αρκετά τις ιδέες που είχα κι εκείνοι, ως άριστοι τεχνικοί επί του διαδικτύου, ανέλαβαν να τις υλοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Χρειάστηκε βέβαια λίγος χρόνος, αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα, δεν γίνονται βιαστικά και δεν υπήρχε και κανένας σοβαρός λόγος να το κάνουμε έτσι.

Κινηθήκαμε βήμα – βήμα.

Ο Πάνος μετέφερε όλα τα αρχεία μας (μιλάμε για έναν όγκο 5.600 δημοσιευμάτων!) σε έναν άλλον χώρο τον οποίο καθημερινά μπορείτε να τον επισκέπτεστε ΕΔΩ και θα βλέπετε πέρα από τα παλιά και μερικά… νέα πράγματα!

Από την άλλη ο Θάνος δημιούργησε το νέο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ , αυτόν που διαβάζετε τώρα, την αρχή σε ένα άλλο μέρος (χώρο) για να μπορώ να τον δουλεύω και να εξοικειωθώ μέχρι να φτάσει αυτή η ώρα.

Οι μόνοι που μπορούσαν να παρακολουθήσουν αυτή την προετοιμασία ήταν όσοι μας παρακολουθούσαν μέσα από το Facebook και το Linkendin. Κι αυτό επειδή εκεί βάζαμε, όπως κάνουμε συνήθως, τις καθημερινές αναρτήσεις μας στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ.

Οι υπόλοιποι, οι αναγνώστες δηλαδή του site απευθείας ενημερώνοντας ότι κάτι γίνονταν, αλλά δεν ήταν ακόμα σε θέση να το δουν για ευνόητους λόγους.

Δεν κοινοποιούσαμε τον σύνδεσμο, ευρύτερα, επειδή ήταν προσωρινός και μόνο για τη δική μου εξοικείωση. Έτσι δικαιολογημένα ξαφνιαστήκατε με την αλλαγή που είδατε. Βρεθήκατε, κυριολεκτικά, από τη μια στιγμή στην άλλη σε ένα νέο σπιτικό!

Από εδώ και πέρα… Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ θα είναι όπως ήταν πάντα, εδώ. Ζωντανός, ανανεωμένος, ταξιδιάρης όταν υπάρχει θέμα, αισιόδοξος, γεμάτος από τα μικρά απλά πράγματα που προσφέρει απλόχερα η ζωή και η καθημερινότητα σε όλες τις εκφάνσεις της.

Συνεχίστε να μας ακολουθείτε. Να είστε βέβαιοι για ένα πράγμα, το οποίο είμαστε σε θέση να σας διαβεβαιώσουμε: Δεν πρόκειται να είναι χαμένες οι ώρες που διαθέτετε εδώ. Σε καμία περίπτωση!


4 Σχόλια

  1. Καλή αρχή μάλλον καλή συνέχεια στην πάντοτε επίκαιρη, ειλικρινή και έγκυρη ενημέρωση που έχουμε από τον θραψανιώτη ο οποίος βέβαια προσωπικά για μένα δεν είναι ένα site που μπαίνω για να διαβάσω αλλά η οικογένεια μου.
    Σε ευχαριστούμε για ότι μας χάρισες όλα αυτά τα χρόνια και εύχομαι να είσαι καλοταξιδος σε αυτά που έρχονται πάντα με την βοήθεια του μεγάλου πλοηγού μας.

  2. Με γειά το καινούριο σαιτ.
    Χρειαζόταν αυτή η αλλαγή Νίκο, είναι πάρα πολύ όμορφο και εύχρηστο.
    Μπράβο.

    • Τι θα έκανα χωρίς εσένα Δημάκο! Σε ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει για μένα, κατά καιρούς, σ’ αυτόν τον τομέα. Και σε ευχαριστώ επίσης για τον εξαιρετικό γιο σου, τον Θάνο! Το χεράκι του τα έχει κάνει όλα αυτά. Εγώ, απλά γράφω. Αυτό ξέρω να κάνω και αυτό κάνω…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.