Αρχική » Επικαιρότητα » Καλοκαιριάτικα, στο λιμάνι της Αίγινας…

Καλοκαιριάτικα, στο λιμάνι της Αίγινας…

Αίγινα, λιμάνι— ένα από τα πιο γραφικά και δημοφιλή σημεία του νησιού. Μπορεί κανείς να δει το καραβάκι να δένει στην αποβάθρα, τουρίστες να περπατούν, και στο βάθος τα όμορφα νεοκλασικά κτήρια με τις κόκκινες στέγες και τις ιστιοπλοϊκές βάρκες. Τι μπορείς να κάνεις εκεί αυτή την εποχή; Μικρά ταξίδια με καΐκι σε Μονή, Αγκίστρι ή Πέρδικα. Ταβέρνες κοντά στο λιμάνι για φρέσκο ψάρι. Πολιτιστικά σημεία, όπως ο ναός της Αφαίας ή το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πίσω από ένα ασημί Suzuki Jimny και μερικά άλλα οχήματα, ένα εντυπωσιακό τριώροφο κτίριο, στο λιμάνι της Αίγινας, τραβάει την προσοχή κάτω από τον καταγάλανο ουρανό. Το κτίριο, με την κιτρινισμένη πρόσοψή του που φέρει τα σημάδια του χρόνου και της έκθεσης στα στοιχεία, διαθέτει περίτεχνα μπαλκόνια με σιδερένιες κιγκλιδώσεις στον δεύτερο και τρίτο όροφο, ενώ τα παράθυρα του προστατεύονται από ξύλινα, κίτρινα παντζούρια που δίνουν μια ζεστή, παραδοσιακή νότα.

Χρωματιστές ομπρέλες και γραφικά σοκάκια στην καρδιά της Αίγινας – κάθε γωνιά και μια μικρή έκπληξη! Μια στενή ανάσα καλοκαιριού, όπου οι ομπρέλες αιωρούνται σαν όνειρα πάνω απ’ τα βήματα — και κάθε πέτρινο σοκάκι ψιθυρίζει ιστορίες του νησιού. Θυμάμαι καλοκαίρια που μοσχοβολούσαν βασιλικό και παγωτό λεμόνι… κάπου εδώ, κάτω απ’ τις ομπρέλες που αρμενίζουν στον αέρα. Κάπως έτσι χωράνε τα μεγάλα όνειρα στα πιο μικρά μέρη. Ευχαριστούμε την Άννυ για τις φωτογραφίες.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Content by: Nikos Theodorakis

WordPress / Academica WordPress Θέμα από WPZOOM