Ένα site που φτιάχτηκε μέσα στην πανδημία, όταν η Σούλα αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι που αγαπάει και λατρεύει να φτιάχνει. Τα χειροποίητα κοσμήματα! Μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ…
Η αγγειοπλαστική παράδοση του Θραψανού Ηρακλείου Κρήτης
Η πλούσια και μακραίωνη παράδοση της αγγειοπλαστικής τέχνης στο χωριό Θραψανό Ηρακλείου το έχει αναδείξει ως το μεγαλύτερο κέντρο αγγειοπλαστικής στην Κρήτη, σταθμό για την ιστορία της νεότερης ελληνικής κεραμικής τέχνης. Σήμερα, στο χωριό εξακολουθούν να λειτουργούν εργαστήρια που κατασκευάζουν ακόμα μικρά και μεγάλα αποθηκευτικά αγγεία, γνωστά ως «θραψανιώτικα πιθάρια», τα οποία διακινούνται τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό. Δείτε ΕΔΩ κι ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό από την ΕΡΤ 3 που παίχτηκε τον Φλεβάρη του 2024. Κι ΕΔΩ ένα δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για το χωριό μου.
Η ώρα του δειλινού...
Μια ανάσα καλοκαιρινή στην Τζιά
Ραδιόφωνα
Πατήστε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ για να ακούσετε επιλεγμένα, μουσικά, διαδικτυακα ραδιόφωνα που εκπέμπουν και στα FM... Άρα, μπορείτε να τα ακούσετε και από ένα συμβατικό ραδιόφωνο ή από το κινητό σας...
Μια οικογενειακή φωτογραφία που έβγαλα με τα αδέλφια μου στο γάμο τη Πόπης, της κόρης του Κωστή μας. Επάνω από αριστερά η Γεωργία μας, δεν ζει πια. Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για αυτήν. Κάτω, από αριστερά, η Στασούλα μας, δείτε για αυτήν ΕΔΩ, δίπλα της η Μαλάμω, δείτε γι’ αυτήν ΕΔΩ και δίπλα της ο Κωστής μας, που και εκείνος δεν ζει πια, δείτε ΕΔΩ.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος τ. 176
Αυτή είναι η εφημερίδα των συνταξιούχων των ΗΣΑΠ "ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος" που κυκλοφορεί τώρα. Για να τη δείτε πατήστε ΕΔΩ. Κι ΕΔΩτ. 175, ΕΔΩ, το τ. 174, ΕΔΩ το τ.173, ΕΔΩ το τ.172, ΕΔΩ το τ.171, ΕΔΩ το τ. 170, ΕΔΩ το τ. 169, ΕΔΩ το τ.168, ΕΔΩ το τ.167 ΕΔΩ το τ.166, ΕΔΩ το τ. 165, ΕΔΩ το τ.164, εδώ ΕΔΩ το τ. 163, ΕΔΩ το τ.162. Τριάντα χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης από τη γέννηση της, είναι μια μεγάλη επιτυχία. Παλιότερα τεύχη μπορείτε να τα δείτε σε PDF αρχείο, πηγαίνοντας στο Αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Δείτε κι ΕΔΩ το site του Σωματείου που επιμελούμαστε...
“Τύπος των συνταξιούχων σιδηροδρομικών” τ. 443
Έτοιμο και το 443 φύλλο... Δείτε το ΕΔΩ, Κι ΕΔΩ το τ. 442, ΕΔΩ το τ. 441 ΕΔΩ το τ. 440, ΕΔΩ το τ.439, ΕΔΩ το τ, 438, ΕΔΩ το τ. 437, ΕΔΩ το τ. 436, ΕΔΩ το τ. 435, ΕΔΩ το τ. 434, ΕΔΩ το τ. 433, ΕΔΩτο τ. 432, ΕΔΩ το τ. 431, ΕΔΩτο τ. 430,ΕΔΩτο τ. 429, ΕΔΩτο τ. 428,ΕΔΩτο τ. 427, ΕΔΩτο τ. 426, ΕΔΩτο τ. 425, ΕΔΩτο τ. 424, ΕΔΩτο τ. 423, ΕΔΩτο τ. 422,ΕΔΩ το τ. 421, ΕΔΩτο τ. 420,ΕΔΩτο τ. 419, ΕΔΩτο τ. 418, ΕΔΩτο τ. 417,ΕΔΩ το τ. 416, ΕΔΩ το τ. 415, ΕΔΩτο τ. 414, ΕΔΩτο τ. 413, ΕΔΩτο τ. 412, ΕΔΩ το τ. 411, ΕΔΩτο τ. 410, ΕΔΩτο τ. 409,ΕΔΩτο τ. 408, ΕΔΩτο τ. 407, ΕΔΩτο τ. 406, ΕΔΩ το τ. 405 ΕΔΩ το τ. 404 ΕΔΩ το τ. 403 ΕΔΩ το τ. 402, ΕΔΩ το τ. 401, ΕΔΩ το τ.400, ΕΔΩ το τ.399, ΕΔΩ το τ.398, ΕΔΩ το τ.397, ΕΔΩ το τ.396, ΕΔΩ το τ.395 ΕΔΩ το τ.394 ΕΔΩ το τ.393 ΕΔΩ το τ. 392, ΕΔΩτο τ. 391, ΕΔΩ το τ. 390, ΕΔΩ το τ. 389, ΕΔΩ το τ. 388, ΕΔΩ το τ. 387, ΕΔΩ τ. 386 και το 385 ΕΔΩ. Σε συνάρτηση μάλιστα με το Blog, δείτε το ΕΔΩ, είναι αυτό που λειτουργεί τώρα, με πιο συχνή ενημέρωση...
Θα χαρώ πολύ να δω εκτεταμένα τις απόψεις σας. Γράψτε μου εδώ: nikosth2004@yahoo.gr
Για την επικοινωνία μας στείλτε μου SMS στο τηλέφωνο 6932212755 που εξυπηρετείται από την VODAFON.
Είμαστε στον 22ο χρόνο!
Ποιος είναι ο δημοσιογράφος, Νίκος Ελ. Θεοδωράκης, που έχει την ευθύνη της ενημέρωσης και διαχείρισης αυτoύ του Site σε καθημερινή βάση; Δείτε ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ δείτε επίσης λίγα πράγματα για την ιστορία αυτού του ιστότοπου.
Κι αυτό ΕΔΩ είναι το πρόγραμμα των εκδρομών για το 2025 που εξέδωσε και φέτος το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ με το οποίο συνεργάζομαι σε επαγγελματική βάση.
Άλλο ένα ελληνικό μαγαζί, κοντά στην παραλία. Και μόνο ο τίτλος του καταστήματος παραπέμπει σε Ελλάδα. Και φυσικά το σουβλάκι κυριαρχεί. Δεν ξέρουμε αν αυτό συμβαίνει και στο μενού, αλλά έξω από αυτό, όντως λειτουργεί ως κράχτης. Αρέσει άραγε στους ντόπιους; Είναι τόσοι πολλοί οι Έλληνες ή όσοι έχουν σχέση με την Ελλάδα; Δεν έμαθα ποτέ. Δεν είχα το χρόνο να το κάνω και δεν ξέρω αν αξίζει κάτι τέτοιο, ως γνώση.. Φωτογράφησα μόνο εξωτερικά το κτίριο κι έφυγα. Ίσως μια άλλη φορά.
Αν κρίνουμε από την κίνηση, μάλλον το σουβλάκι είναι στα ενδιαφέροντα των ανθρώπων. Έτσι κι αλλιώς αυτό, από μόνο του, έχει δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το όνομα του. Ιδιαίτερα όταν οι ξένοι επισκέπτονται ως τουρίστες τη χώρα μας, θέλουν οπωσδήποτε να το δοκιμάσουν. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που, διαθέτοντας επιχειρηματικό πνεύμα, επιδιώκουν όλα αυτά να τα μεταφέρουν στον τόπο τους.
Και εντάξει, το σουβλάκι το καταλαβαίνω… Το ΑNATOLI; Ίσως, λέω τώρα, με τον τρόπο αυτόν, επιθυμούν να μην περιορίσουν την πελατεία τους στους Έλληνες αποκλειστικά ή όσους αγαπούν τις ομορφιές της και το φαγητό της, αλλά επιχειρούν ένα επιχειρηματικό άνοιγμα και στην ευρύτερη ανατολή που έλκει ένα μεγάλο κοινό την καταγωγή του από εκεί. Και εδώ, στο Βανκούβερ, μπορεί να βρεις κάθε είδους άνθρωπο, χρώματος και φυλής.
Τον βλέπουμε και τον χαιρόμαστε τον Στηβ, τον σύζυγος της Έστερ. Είναι όλος υγεία, δύναμη και αυτό τον κάνει να είναι δραστήριος με ότι καταπιάνεται. Έτσι συχνά ασχολείται με το σπίτι του, ψήνει στα κάρβουνα πολύ ωραία τα κρέατα και τα λουκάνικα, κουρεύει το γκαζόν του σπιτιού τους και ασχολείται με την κουζίνα του. Με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους με την Έστερ κάνουν τα πάντα για να νιώθουμε καλά, κάθε στιγμή. Να τους έχει καλά ο Θεός και να τους ανταποδώσει όλη αυτή την υπέροχη φιλοξενία, στο πολλαπλάσιο, σε ότι έχουν ανάγκη!
Το Fisherman’s Wharf Steveston είναι μια δημοφιλής τοποθεσία στο Steveston, Richmond, Βρετανική Κολομβία. Είναι γνωστό για την όμορφη προβλήτα του και την πλούσια ιστορία του ως ψαροχώρι. Ο Στηβ με την Έστερ μας πήγαν να γνωρίσουμε την ευρύτερη περιοχή. Κι εδώ η Σούλα με την Έστερ περιεργάζονται ένα πάγκο του καϊκιού που πουλάει φρέσκα ψάρια…
Εδώ είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά και δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε: Αγορά Θαλασσινών. Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα θαλασσινά απευθείας από τα σκάφη των ψαράδων. Τι θα βρείτε εδώ; Σολομό, γαρίδες και πολλά άλλα φρέσκα ψάρια. Με είναι μια υπέροχη εμπειρία, όλη αυτή η διαδικασία.
Οι άνθρωποι περπατάνε ανάμεσα στα καΐκια, κοιτάζουν τα ψάρια και αποφασίζουν αν και τι θα αγοράσουν. Θα πείτε, έχουμε ανάλογα πράγματα και στην Ελλάδα. Φυσικά και έχουμε σε κάποια νησιά του Αιγαίου. Μόνο που εδώ είναι μια τεράστια προβλήτα γι’ αυτή τη δουλειά. Στη χώρα μας, είναι και ο παράγοντας τύχη. Θα βρεις άραγε αυτό που θες;
Δείτε τα ψάρια τους! Δεν είναι τα μικρά της θάλασσας της Μεσογείου. Είναι πολύ μεγάλα ψάρια του ωκεανού. Ασυνήθιστα για μας, αλλά πάντως πολύ νόστιμα, σας διαβεβαιώνω, αφού έφαγα από αυτά. Και ο τρόπος που τα μαγειρεύουν, τα συνοδεύουν και τα σερβίρουν είναι πολύ ωραίος. Μου άρεσε που κι εμείς στη βόλτα μας πήραμε ψάρι για το σπίτι.
Καλοί μας φίλοι Νίκο και Σούλα, η αλήθεια είναι ότι πολύ το χαρήκαμε που σας έκανε και κάνει πολύ καλό…