Τα δικά μου

Βγήκαν κιόλας τα πρώτα μανιτάρια... Αλλά, δεν είμαστε βέβαιοι ότι είναι καλά και τρώγονται ...

manitaria1
Τα είδαμε στο διαδίκτυο... Ο φίλος μας Savvas Melissis τα είχε "ανεβάσει" με την υποσημείωση: "Η τηγανιά βγήκε σήμερα". Δεν ανέφερε κανένα άλλο στοιχείο. Ούτε πού τα βρήκε, ούτε αν τρώγονται. Το τελευταίο το υποθέσαμε, αφού μιλάει για τηγανιά. Μας άρεσε όμως πολύ που φωτογράφησε την προσπάθεια του.

manitaria2
Τα μανιτάρια μας αρέσουν πολύ. Και επειδή εδώ που είμαστε δεν μπορούμε να τα βρούμε αλλού, πέρα από τη λαϊκή αγορά κι αυτά καλλιεργημένα, συχνά - πυκνά τα παίρνουμε για ένα μεζέ στο τραπέζι μας. Δείτε ΕΔΩ ένα δημοσίευμα που κάναμε στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ το 2019 και αφορούσε πάλι τα μανιτάρια.

manitaria3
Θέλουμε να μαθαίνουμε γι' αυτά, όπως και όσο μπορούμε, αλλά συνήθως μας αρέσει όταν τα βρίσκει ο γαμπρός μου ο Αγησίλαος, εκεί που ξέρει και τα φέρνει στο σπίτι. Δείτε ένα δημοσίευμα ΕΔΩ. Η αδελφή μου Στασούλα ξέρει να τα μαγειρεύει με έναν ξεχωριστό τρόπο, έτσι που να τα χαίρεσαι.

manitaria4
Φυσικά θέλουν πολύ προσοχή από εκείνους που τα μαζεύουν για το τραπέζι τους. Ένα τέτοιο δημοσίευμα κάναμε στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ τον Δεκέμβριο του 2020 όταν κάποιες εξαιρετικές φωτογραφίες του φίλου μας Πέτρου Πατσαλαρίδη έγιναν αφορμή για ένα ακόμα δημοσίευμα. Δείτε το ΕΔΩ, παρακαλώ.

manitaria5
Τον Δεκέμβρη του 2020 ήμασταν φουλ μέσα στην πρώτη καραντίνα της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19. Αλλά εμείς εδώ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, δεν το βάλαμε κάτω. Συνεχίσαμε τα "ταξίδια" με τη φαντασία μας. Σιγά, που θα μας σταμάταγε μια πανδημία. Δείτε ΕΔΩ ένα τραπέζι γεμάτο καλούδια, ανάμεσα τους και μανιτάρια...

manitaria6
Ένα μήνα νωρίτερα, Νοέμβρης του 2020, τα είδαμε ξανά στις αναρτήσεις του φίλου μας Λούη (δείτε ΕΔΩ) κι αυτά ανάμεσα στα άλλα καλούδια που είχαν στο τραπέζι τους... Λογικό. Δεν υπάρχει σπίτι στην επαρχία και άνθρωπος από εκεί, που να μην ξέρει πού θα τα βρει και πώς θα τα ψήσει με τον καλύτερο τρόπο.