Τα δικά μου

Καιρός να καλλιεργήσεις τον κήπο σου... Ο Αγησίλαος διατηρεί σταθερά τον κήπο, στου Γρέγο

grego.kipos1.280420
Τις τελευταίες μέρες, καθώς ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος (ε, Μάης πια...) οι άνθρωποι στην επαρχία ετοιμάζουν τους κήπους τους... Εκεί που θα βάλουν όλα αυτά που θα τους επιτρέψουν το καλοκαίρι να κόβουν τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τις μπάμιες, τα λάχανα και τόσα άλλα χρήσιμα για την κουζίνα τους.

grego.kipos2.280420
Όλα ξεκινούν από το χώμα... Αυτό πρέπει να σκαφτεί και να φυτευτεί, είτε με καρπό, είτε με φυτά παρμένα από τα φυτώρια των γεωπόνων που θα δώσουν τον καρπό. Το σημαντικό είναι να κάνουν αυτά που ξέρουν και για τα οποία είναι σίγουροι. Έτσι δεν πειραματίζονται με νέες ποικιλίες. Γνωρίζουν...

grego.kipos3.280420
Σ' αυτό το χωράφι τα μόνο που φαίνονται ευδιάκριτα είναι τα κρεμμύδια. Ένα αυλάκι μόνο, που όμως θα καλύψει τις ανάγκες όλης της χρονιάς. Το υπόλοιπο χωράφι στην κορυφή του μικρού λόφου, έχει ετοιμαστεί για άλλες καλλιέργειες... Ξέρουν εκείνοι, τι χρειάζονται και αυτά ακριβώς θα βάλλουν.

grego.kipos4.280420
Βοηθός στο σκάψιμο, αυτή η κρητική πατέντα. Μια βενζινομηχανή για να έχει αυτονομία στην κίνηση. Τα μαχαίρια της βοηθούν ουσιαστικά στο βαθύ σκάλισμα της γης... Θυμάμαι παλιά, που δεν υπήρχαν μέσα μετακίνηση στα ίδια αυτά μηχανάκια έβαζαν ρόδες και μια καρότσα. Και εξυπηρετούσαν. Σήμερα, είναι μάλλον μόνο για σκάψιμο.

grego5.180519
Έτσι θα βγάλουν στην ουσία αυτά τα χορτάρια, θα κάνουν τη γης να ανασάνει και να δεχτεί την κοπριά το φυσικό λίπασμα που θα δώσει ζωή στα φυτά... Ο Αγησίλαος δεν χρειάζεται να πάει μακριά για να τη βρει. Εκεί δίπλα είναι τα λίγα πρόβατα που έχει και που του δίνουν ότι χρειάζεται.

grego2.280619
Ο κήπος σε κανά δυο - τρεις μήνες, θα είναι κάπως έτσι. Βλέπουμε ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις ντοματιές και τις φασολιές... Είναι ακριβώς στον ίδιο χώρο, στου Γρέγο. Σημείο συνάντησης και με φίλους, καθώς μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού, έδώ στο ίσκιο θα πιουν τη ρακή τους και θα κουβεντιάσουν τα προβλήματα τους.