Τα δικά μου

Πήγα για ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο...

"Ηρτεν η ώραν του" που λένε και οι Κύπριοι... Δυο χρόνια πριν, πέρασα από το ΚΤΕΟ το SUBARU. Αύγουστος του 07 ήταν. Και να, που επιβάλετε να ξαναπεράσω. Δεν είναι μόνο επειδή το λέει ο νόμος. Πιο πολύ είναι η ασφάλεια του ίδιου του αυτοκινήτου και φυσικά όσων κινούνται μ' αυτό.

Η διαδικασία απλή. Τηλεφώνησα, Τρίτη πρωί στην auteco και έκλεισα για τις 12.10 στο συνεργείο της επί της Λεωφόρου Αθηνών. Με βολεύει εκεί. Είναι κοντά στο σπίτι μου και μ' ένα μικρό διάλειμμα από τη δουλειά μπορεί να τακτοποιηθεί το θέμα.

12.12 ήμουν στην αίθουσα υποδοχής της auteco. Έδωσα τα κλειδιά του Ι.Χ. και τα απαραίτητα στοιχεία, άδεια κυκλοφορίας, αστυνομική ταυτότητα και προηγούμενο χαρτί από τον έλεγχο του ΚΤΕΟ το 2007. Α, δήλωσα ότι θέλω και κάρτα καυσαερίων αφού η παλιά είχε λήξει από τον Ιούνιο.

Στη δροσερή κλιματιζόμενη αίθουσα αναμονής περιμένω να με ενημερώσουν για την πορεία του ελέγχου του αυτοκινήτου. Ευκαιρία στο χρόνο που έχω περιμένοντας να γράψω το κομμάτι μου για το «Ρ».

12.45 κλήθηκα από το ταμείο να πληρώσω. 55 ευρώ μαζί με την κάρτα καυσαερίων. Σε λίγο θα ερχόταν και ο τεχνικός να με ενημερώσει για τα ζητήματα του αυτοκινήτου που είδε στον έλεγχο.

12.50. Ο τεχνικός μου δίνει να υπογράψω τα χαρτιά του ελέγχου. Δεν έχει να κάνει καμιά παρατήρηση. Το αυτοκίνητο, λέει, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Θα ξαναρθώ το 2011.