Εμείς το είδαμε, το Broadcasting του Ιανουαρίου ως εκκλησία, το Σάββατο 13/1

broacast.ian.2018

Το Broadcasting του Ιανουαρίου 2018 είναι ήδη στον αέρα. Μπορείτε να το δείτε και από εδώ, μέσω του επίσημου Site της οργάνωσης του Ιεχωβά Θεού στη γη. Εμείς το είδαμε, όλοι μαζί οι αδελφοί, το Σάββατο 13/1/2018 στην εκκλησία μας!

Ασφαλώς γνωρίζετε ότι από τις 6 Οκτωβρίου 2014, ξεκίνησε μια δοκιμαστική διευθέτηση για έναν αγγλόφωνο διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό με το όνομα JW Broadcasting. Και τώρα αυτό το μοναδικό κανάλαι επικοινωνίας είναι στη διάθεση μας.

Μάλιστα από τον Αύγουστο του 2015, τα προγράμματα μεταφράζονται σε πάνω από 70 γλώσσες έτσι ώστε περισσότεροι αδελφοί και αδελφές μας να απολαμβάνουν, αυτές τις πνευματικά εποικοδομητικές εκπομπές.

Και φυσικά και στα ελληνικά εμείς μπορούμε να σούμε το πρόγραμμα μεταγλωτισμένο στα ελληνικά πράγμα που μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα το περιεχόμενο τους. Πολλοί θεατές σε όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει την εκτίμησή τους για αυτή τη συναρπαστική νέα προμήθεια. paketo

Τα αποτελέσματα είναι συγκινητικά! Κάθε μηνιαίο πρόγραμμα, που ανεβαίνει συνήθως την πρώτη Δευτέρα του μήνα, ξεπερνάει τις δύο εκατομμύρια προβολές εκείνον τον μήνα. Συνολικά, οι εκπομπές του σταθμού, μαζί με όλα τα άλλα βίντεο, φτάνουν τις δέκα εκατομμύρια και πλέον προβολές τον μήνα. Δεν βρισκετε πολύ συναρπαστικό αυτό νούμερο;

Με την υποστήριξη του Ιεχωβά, είμαστε πεπεισμένοι ότι το JW Broadcasting θα εξακολουθεί να αποτελεί πλούσια πνευματική ευλογία για την παγκόσμια αδελφότητά μας και θα φέρνει ολοένα και μεγαλύτερο αίνο και δόξα στον Ιεχωβά.

Εμείς λοιπόν το είδαμε στην Αίθουσα Βασιλείας που στεγάζετε η εκκλησίας μας Αθήνα Αττική, Χρυσολωρά 10, στο Περιστέρι (είναι πολύ κοντά στο ΜΕΤΡΟ Αγ. Αντωνίου) το  Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στις 12:00. Και ήταν ιδιαίτερα απολαυστικό με πλούσιους πνευματικούς θυσαυρούς...

Το κάνουμε κάθε μήνα και είναι πολύ όμορφο. Ωστόσο μπορείτε να δείτε ήδη το JW broadcasting αυτού του μήνα, από ΕΔΩ... . Κι ΕΔΩ δείτε το σπέσιαλ Broadcasting για το τι ακριβώς συμβαίνει τώρα στη Ρωσία και πώς φτάσαμε σε μια άδικη δικαστική απόφαση.

Αφιέρωμα στην Ετήσια Συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, τον Οκτώβρη 2017!

broacast.ian1.2018

Με πολύ ενθαρρυντικά αποσπάσματα από την Ετήσια Συνέλευση του Κυβερνώντος Σώματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο τα ο[ποία περιέχονται στο Broadcasting αυτού του μήνα.

Θα δείτε και θα ακούσετε πολύ όμορφες εμπειρίες από το έργο οικοδόμησης και φυσικά θα δείτε κι εσείς, αν δεν το έχετε ήδη δει στη ζωή σας, το χέρι του Ιεχωβά... Δείτε το, παρακαλώ. Αξίζει.

broadcasting.ian3

Άλλη μια εικόνα από το Broadcasting του Ιανουαρίου... Μιλάνε μέλη της Επιτροπής Οικοδόμησης. Η εμπειρία τους μας βοηθάει να καταλάβουμε το σπουδαίο έργο που γίνεται παγκόσμια... Σε λίγο από εδώ και φυσικά από τον επίσημο ιστότοπο της Οργάνωσης θα δείτε δύο ακόμα μέρη από την Ετήσια Συνέλευση του Κυβερνώντος Σώματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά... Και φυσικά θα δείτε και από εδώ, τους ανάλογους συνδέσμους... Η προσμονή δημιουργεί όμορφα συναισθήματα...

 

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 θα γίνει η φετινή Συνέλευση μας στη Μαλακάσα

to.kalo

Με νωπές ακόμα τις σκέψεις της πρώτης Περιφερειακής μας Συνέλευσης, ετοιμαζόμαστε για τη δεύτερη της 11ης περιοχής, η οποία έχει προγραμματιστείν να γίνει στην αίθουσα Συνελεύσεων της Μαλακάσας, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018. Το θέμα της είναι «Μην παραιτείστε από το να κάνετε το καλό!» - Γαλάτες 6:9 Ως Χριστιανοί επιθυμούμε να κάνουμε το καλό από την άποψη του θεού.

Αυτό όμως δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει. Η συνέλευση θα μας βοηθήσει να "σπέρνουμε μεριμνώντας για το πνέυμα" και να μην "σπέρνουμε μεριμνώντας για τη σάρκα". (Γαλάτες 6:8). Το πρόγραμμα  θα τονίσει πόσο αναγκαίο είναι τόσο για τους νέους, όσο και για τους ηλικιωμένους, να ζουν σύμφωνα με τις Γραφικές αρχές.

Σε αυτή τη Συνέλευση ο επίσκοπος περιοχής μας θα έχει την ευθύνη. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι ένα αρχείο PDF με το πρόγραμμα έχει γίνει ήδη διαθέσιμο στον ιστότοπο μας jw.org/el, δείτε ΕΔΩ στη καρτέλα ΕΚΔΟΣΕΙΣ> ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ. Ακόμα δείτε ΕΔΩ τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν, κατά τη διάρκεια του προγράμματος της συνέλευσης, όπως επίσης στην εφαρμογή JW Library στην καρτέλα ΕΚΔΟΣΕΙΣ>ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. Και από εκεί, μπορούμε να λάβουμε αναλυτική ενημέρωση.

Το πρόγραμμα περιέχει τους τίτλους των ομιλιών, τις βασικές ερωτήσεις που θα απαντηθούν και τα κύρια εδάφια, τους ύμνους που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και τη διάρκεια κάθε ομιλίας. Έχοντας αυτές τις πληροφορίες εκ των προτέρων, μπορούμε να κάνουμε σκέψεις γύρω από τους τίτλους των ομιλιών και πρόβα τους ύμνους. Ίσως δε, εντάσσοντας αυτή την προετοιμασία στη βραδιά Οικογενειακής Λατρείας. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί της Κυριακής. Και θα ολοκληρωθεί στις 4:15 μ.μ. Ένας ευγενής στόχος που μπορούμε να βάλουμε είναι να είμαστε όλοι εκεί και να απαρακολουθήσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα της συνέλευσης περιοχής.

Έτσι θα δείξουμε σεβασμό σε αυτήν την προετοιμασμένη από τον πιστό και φρόνιμο δούλο, διευθέτηση. Είναι κατάλληλο να κάνουμε τον στόχο αυτό αντικείμενο των προσευχών μας. Ο Ιεχωβά να ενεργήσει μέσα μας ώστε και να θέλουμε  και να ενεργήσουμε σε αυτή την περίπτωση - (Φιλιππησίους 2:13).

Υπενθυμίζεται στοργικά να έχουμε μαζί μας, εκτός από την ΑγίαΓραφή και ένα σημειωματάριο, το προσωπικό μας αντίτυπο της ΣΚΟΠΙΑΣ μελέτης που θα εξεταστεί εκείνη την εβδομάδα. Επειδή ένα μέρος θα αφορά τη μελέτη της.

Να θυμόμαστε ακόμα ότι οι υποψήφιοι για βάπτισμα πρέπει να φροντίσουν να προετοιμαστούν κατάλληλα με ότι αυτό περιλαβάνει. Εκείνοι γνωρίζουν και είμαστε βέβαιοι ότι θα το κάνουν με απόλυτη ευσυνειδησία.

Ας φροντίσουμε να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει ως περιοχή, να αείμαστε έγκαιρα στις θέσεις μας ώστε να απολαύσουμε  την εισαγωγική μουσική και τον αρχικό ύμνο.

Καθώς θα προετοιμαζόμαστε μέχρι τότε γι’ αυτή τη συνέλευση, εκτός από την ετοιμασία της καρδιάς, καλό θα είναι να πάρουμε όλα εκείνα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε να παρακολουθήσουμε απρόσκοπτα ολόκληρο το πρόγραμμα που παραθέτει ο Ιεχωβά, ο «Μεγάλος Εκπαιδευτής» - Ησαΐας 30:20. Έτσι θα ωφεληθούμε καλύτερα από ένα ζωοσωτήριο και αναζωογονητικό πρόγραμμα.

Ευχόμαστε η εφαρμογή των ζωτικών πληροφοριών που θα παρουσιαστούν να μας βοηθήσουν να περιζώσουμε τη διάνοια μας για να συμμετέχουμε με ζήλο στη υπηρεσία της Βασιλείας (1 Πέτρου 1:13).

  • Δείτε, παρακαλώ κι αυτό ΕΔΩ το βίντεο του πιστού και φρόνιμου δούλου για να προετοιμάσετε την καρδιά σας.

Τα δικά μου

Στην αγαπημένη Σούλα, στο άλλο μου μισό, με άφατη χαρά για την επιστροφή της κοντά μου…

sinelefsi2.2017
Η Σούλα είναι πια κοντά μου. Επέτρεψε από το ταξίδι της τριών εβδομάδων στο Βανκούβερ του Καναδά. Να πω ότι δεν μου έλλειψε θα ήταν ψέμα. Έμαθα και μου αρέσει να μοιράζομαι πράγματα μαζί της. Και έτσι πρέπει. Αυτό θέλει ο Ιεχωβά να συμβαίνει μέσα στο γάμο που ευλόγησε…
grecotel.kilinis8

Υπερβολή; Όχι, δεν το βλέπω έτσι. Σε ένα προσωπικό Site μπορεί να συμβεί κι αυτό. Να καταχωρηθεί ένα ποίημα που έφτασε χθες στο e-mail μου γραμμένο για μας από τον καλό μου φίλο, Παύλο και τον ευχαριστώ πολύ για τη όμορφη σκέψη του:

Ξύπνησα και ήσουν εκεί
δίπλα μου μέσα στη νύχτα
με άγγιξες και ηρέμησες το φόβο μου
Μεταμόρφωσες το σκοτάδι σε φως!

Ξύπνησα και σε είδα εκεί
δίπλα μου όπως και πριν
Η καρδιά μου πέταξε για να έρθει κοντά σου
να σε αισθανθώ κοντά μου ακόμη μια φορά
να αισθανθώ την αγάπη σου ακόμη μια φορά.

Η δύναμή σου, με έκανε δυνατό.
Αν και η ζωή μας πλήγωσε
τώρα, που η νύχτα μοιάζει μακρινή και σκοτεινή
η αγάπη σου λάμπει μέσα στην καρδιά μου …
η αγάπη σου θα λάμπει μέσα στην καρδιά μου ...

Να κρατάτε πάντοτε ο ένας το χέρι του άλλου με αγάπη.

Αδέλφια σας αγαπώ και προσεύχομαι για εσάς. Χαίρομαι που γύρισε η αδελφή μου στην Ελλάδα. Ο Ιεχωβά να σας ευλογεί κατά τον πλούτο της δόξας Του και να σας σκεπάζει με τις φτερούγες της χάρης και του ελέους Του.

Ο ελάχιστος μεταξύ των αδελφών σας Παύλος.

Ευχαριστούμε πολύ, αδελφέ… Μας σκέφτεσαι, μας αγαπάς και όπως έχεις την ευχέρεια να εκφράζεσαι στο γραπτό λόγω, μπορείς να μας συγκινήσεις. Τα κατάφερες! Να είσαι πάντα καλά! Ο Ιεχωβά να σε ευλογεί!

Μερικές εικόνες από την επιστροφή του Σούλας. Αεροδρόμιο του Βανκούβερ... Πανέμορφο, δεν βρίσκετε;

aer.vancuver1.100118
Λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της KLM που θα τη φέρει στην Ελλάδα μέσω Αμστερνταμ η Σούλα φωτογραφίζεται στο πανέμορφο διεθνές αεροδρόμιο του Βανκούβερ...

aer.vancuver2.100118
Ναι, τέτοια όμορφα μέρη τα έχει μέσα το αεροδρόμιο. Τεράστιο. Χάνεσαι αν δεν προσέξεις. Αρχίζει ήδη και δημιουργεί προσμονή για το επόμενο ταξίδι. Άξιοι οι σχεδιαστές του...

aer.vancuver3.100118
Ένα τεράστιο ενυδρείο. Το μέγεθος του ίσως μπορείτε να το δείτε στην πρώτη φωτογραφία της σημερινής ανάρτησης... Πανέμορφο δεν είναι; Ναι, το Βανκούβερ σε αποχαιρετά με πανέμορφες εικόνες

aer.vancuver4.100118
Και μια γενικότερη εικόνα μέσα στο αεροδρόμιο... Σας κάνει εντύπωση τόσο πράσινο μέσα στον σταθμό αναμονής, λίγο πριν την επιβίβαση στο αεροσκάφος. Πρωτόγνωρα πράγματα για μας...

Ο δικός μου απολογισμός για το 2017… Κυρίαρχο το υπέροχο ταξίδι μας στη Γαλλία

avinion1.070417
Τον δικό μου απολογισμό στη σχέση αγάπης, με τη σύντροφο της ζωής μου, Σούλα, θέλω να κάνω σήμερα, τελευταία μέρα της χρονιάς που φεύγει. Και προτάσσω σ’ αυτή την εσωτερική αναδρομή, το ταξίδι μας στη Γαλλία, με αφορμή τη δεύτερη επέτειο του γάμου μας. Ένα θεσμό που σεβόμαστε και τιμούμε και οι δύο. Εδώ στα τείχη της πόλης του Αβινιόν που μένουν ο Γιώργος, ο αδελφός της και η σύζυγος της, Αστρίντ.

epistrofi1.080417
Εικόνες όμορφες που θέλουμε να ζούμε κάθε χρόνο. Φέτος, αν το επιτρέψει ο Ιεχωβά, έχουμε άλλα σχέδια που θα σας τα ανακοινώσουμε στην ώρα τους. Επειδή τα ταξίδια είναι μέσα στο αίμα μας. Και θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που σ’ αυτόν τον τομέα, μας αρέσουν τα ίδια πράγματα. Μπορούμε έτσι και απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή. Εδώ στο αεροδρόμιο της Ρώμης.

galia2
Με τους σαρκικούς και πνευματικούς αδελφούς μας, Γιώργο και Αστρίντ. Μας φιλοξένησαν κοντά δέκα μέρες στο σπίτι τους, στο Αβινιόν και έκαναν τα πάντα για να περάσουμε όμορφα και αξέχαστα. Με εντυπωσίασε το μεστό πρόγραμμα τους, το οποίο είχαν προσχεδιάσει, ώστε να επωφεληθούμε τα μέγιστα, από τη συναναστροφή μας μαζί τους.

galia4
Αυτό που μας έκανε πολύ θετική εντύπωση, ήταν η φιλοξενία τους. Εδώ είμαστε στο σπίτι του αδελφού της Αστρίντ λίγο έξω από την πόλη του Αβινιόν. Τι ευλογίες ήταν αυτές που μας πρόσφερε!… Μάλλον δεν ξεχνιούνται εύκολα, τέτοια πράγματα. Μένουν βαθιά χαραγμένα για πάντα στην καρδιά. Υπόχρεοι να ανταποδώσουμε, αν και όποτε θελήσουν και καταφέρουν να έρθουν στην Αθήνα. Με μεγάλη μας χαρά…

galia5
Στο σπίτι του Γιώργου, στο Αβινιόν, ένα μεσημέρι… Στο πλάνο η σύζυγός του Αστρίντ. Φωτογράφος ο ίδιος. Τι όμορφα που περάσαμε κοντά τους! Άνοιξαν την αγκαλιά τους και μας πήραν μαζί τους, με πολύ αγάπη, δίπλα τους, κάνοντας μας να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας. Ένα ακόμα «ευχαριστώ» και από εδώ, ίσως είναι λίγο για να ανταποδώσει τη χαρά μας.

gevma1.2017
Μαζί τους στην όμορφη ταβέρνα στις όχθες του ποταμού Ροδανού που διασχίζει το Αβινιόν, όπου είχαμε κλείσει για να γιορτάσουμε τη δεύτερη επέτειο του γάμου μας. Θυμάμαι πόσο όμορφα και σοφά ενεργήσαμε που πήγαμε πρώτα σε μια βόλτα μας να το δούμε από κοντά και να διαπιστώσουμε πόσο αλήθεια ήταν όσα βλέπαμε στη διαδικτυακή έρευνα μας. Σήμερα η Σούλα λείπει μακριά μου. Είναι στα παιδιά της στον Καναδά, αλλά περιμένω με λαχτάρα την επιστροφή της…

karpentras
Οι φωτογραφίες μας από εκεί είναι πάρα πολλές. Έπρεπε να επιλέξω μόνο επτά. Και το έκανα με μεγάλη δυσκολία. Ωστόσο, εσείς μπορείτε να δείτε πώς περάσαμε τότε και να ξαναθυμηθείτε δημοσιεύματα που διαβάσατε από τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, όπως αυτά που σας βάζουμε με τους ανάλογους συνδέσμους. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Έτσι, με τόση αγάπη, η ζωή, ακόμα κι αυτή η ζωή, γίνεται πιο όμορφη…

piges2

Ανάσα – διάλειμμα, μια βόλτα στο Μικρολίμανο του Πειραιά με καιρό πάρα πολύ όμορφο

piraias1.101217
Την Κυριακή που μας πέρασε αν και ήμασταν στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, η μέρα ήταν ηλιόλουστη κι έτσι είπαμε με τη Σούλα να βγούμε μια βόλτα. Και αποφασίσαμε να πάμε στο Μικρολίμανο του Πειραιά.

piraias2.101217
Το μέρος είναι υπέροχο! Όσοι δεν έχετε πάει, σας το προτείνουμε να το βάλετε στα άμεσα σχέδια σας. Έχει χαρακτηριστεί και όχι άδικα ως το Μονακό της Ελλάδας και ότι κι αν διαλλέξετε καφέ ή ποτό ή φαγητό, τα μαγαζιά είναι "πάνω" στη θάλασσα.

piraias3.101217
Εμείς καθίσαμε για μια σοκολάτα ζεστή σε ένα τέτοιο καφέ, το LOBY (Ναυάρχου Βότση 21-23, Πειραιάς) και μετά, καθώς ο καιρός όπως είπαμε ήταν καλός, περπατήσαμε μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο Πειραιά... Και φωτογραφηθήκαμε, με φόντο τα μικρά σκάφη που είναι ελλιμενισμένα στη μαρίνα του.

piraias4.101217
Ενδιάμεσα, βρήκαμε μικρά σκαφάκια από τις σχολές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά... Και η Σούλα δεν έχασε την ευκαιρία να το παίξει καπετάνισσα, έστω κι αν όλη η δράση της εξελίχθηκε στην ασφάλεια της ξηράς. Εντάξει τώρα, θαλασσόλυκο δεν τη λες...

piraias5.101217
Δείτε όμως, μια ομορφιά το τοπίο... Γαλήνια η θάλασσα στο φυσικό λιμανάκι και στο βάθος ο Πειραιάς και τα ιστιοφόρα... Σαν πίνακας ζωγραφικής δεν μοιάζει; Εμείς έτσι νιώσαμε με αυτή τη βόλτα μας. Την απολαύσαμε πραγματικά και καθίσαμε αρκετή ώρα.

piraias6.101217
Ναι, η βόλτα σε ένα τέτοιο υπέροχο περιβάλλον, είναι μια μοναδική εμπειρία... Και ευχαριστούμε τον Ιεχωβά που μας διατηρεί σε μια καλή φυσική κατάσταση, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τέτοιες όμορφες βόλτες σε περιοχές, κοντά στην Αθήνα, σχετικά.

piraias7.101217
Δε χάσαμε λοιπόν την ευκαιρία να αποτυπώσουμε στιγμές στις οποίες συμπεριλαμβανόμασταν. Εξάλλου εδώ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, έχουμε κι εμείς τη δική μας μικρή γωνιά, σΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ. Και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που σας νιώθουμε έτσι όμορφα δίπλα μας.

piraias8.101217
Τελευταίες φωτογραφίες από την κυριακάτικη βόλτα μας στο Μικρολίμανο του Πειραιά. Ένα τόπο πολύ όμορφο που μας αρέσει πολύ, δεδομένου ότι τέτοιες στιγμές, όλοι μας τις έχουμε ανάγκη και τις χρειαζόμαστε... 

piraias9.101217

Ένας μήνας εκτός εργασίας, εκτός τακτικής παρουσίας και ωραρίου στη δουλειά, δηλαδή…

pet.palia.grafio
Πώς νιώθει κανείς ύστερα από ένα μήνα μακριά από τη δουλειά, έτσι όπως την έχει συνηθίσει με τα ωράρια της και την καθημερινή παρουσία; Προσαρμόζομαι… Και κρατάω τις αναμνήσεις, όμορφες, από μια δουλειά που υπηρέτησα με πολύ αγάπη και υπευθυνότητα για σχεδόν 34 χρόνια. Εδώ μια φωτογραφία από τα  πρώτα χρόνια στην ΠΕΤ ΟΤΕ. Καθώς μάζευα τα πράγματα μου από το γραφείο μου, βρήκα διαμαντάκια…

ilios1Προσωπική εμπειρία… Με στόχο την προσαρμογή στις νέες συνθήκες, καθώς δεν έχω κι άλλη επιλογή, αφού δεν περνάει από το χέρι μου κάτι τέτοιο… Καταγράφω σκέψεις, συναισθήματα, ανησυχίες, ένα μήνα και κάτι μακριά από τη δουλειά μου.

Καταρχήν αρχίζω και το συνηθίζω… Το ότι δεν μου κόστισε ιδιαίτερα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν είχα στηρίξει τα πάντα πάνω στη δουλειά μου, ώστε μετά την απόλυση μου να νιώσω μετέωρος και χωρίς μέλλον και προοπτική. Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν αυτή η ώρα. Τι τώρα, τι μετά από δυο χρόνια;

Υπάρχουν καθορισμένα με τους νόμους όρια ηλικίας για τον εργασιακό βίο, που όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε… Και πώς θα μπορούσε να το λέω για τους άλλους αυτό και όταν έφτανα σε μένα, να λειτουργούσα διαφορετικά;

Η ευθύνη μου είναι να διερευνήσω με προσοχή όλα όσα χρειάζομαι, ώστε όταν έρθει εκείνη η ώρα, να είμαι έτοιμος και χωρίς σημαντικές εκκρεμότητες για το επόμενο στάδιο… Αυτό τη συνταξιοδότησης μου.

Για την ώρα είμαι καλά! Με βοήθησε πολύ, το να κρατήσω τη σωστή στάση, απέναντι στο πρόβλημα, η έρευνα στη Γραφή και η προσωπική μελέτη μου πάνω σε ανάλογες εμπειρίες άλλων, που έχουν καταγραφεί τόσο εκεί, όσο και στα έντυπα του πιστού και φρόνιμου δούλου, για το δικό μας όφελος και κυρίως η απόλυτη εμπιστοσύνη μου στον Ιεχωβά!

Ήμουν και είμαι βέβαιος πως Εκείνος θα δώσει (και δίνει πλουσιοπάροχα!) στους ταπεινούς δούλους του στον κατάλληλο καιρό, ότι χρειάζονται, προκειμένου να νιώσουν ασφαλείς σ’ αυτό το ρευστό, από κάθε άποψη τοπίο. Έτσι, κάθε μέρα Τον δοξάζω που ξυπνώ, άλλη μια μέρα στη ζωή μου, υγιής, για να αντιμετωπίσω αισιόδοξα και με ψηλά το κεφάλι, τις προκλήσεις της… Σεμνά, σταθερά και έχοντας συναίσθηση των δυνατοτήτων και των περιορισμών της ηλικίας μας που σιγά – σιγά, αρχίζουν και φαίνονται, τις νιώθω…

Και η αλήθεια είναι πως έχω δει το χέρι Του, στην καθημερινότητα μου… Και το γεγονός ότι διατηρώ άριστη ειρήνη διάνοιας, καθόλου τυχαίο δεν είναι… Μέσα στον μήνα που πέρασε «έβγαλα» δυο εκδόσεις και ετοιμάζω την τρίτη, μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη. Κι αυτό για μένα που δεν πιστεύω στην τύχη, ξέρω ακριβώς πού οφείλετε… Εκείνος είναι δίπλα μου και με στηρίζει πολλαπλά. Και ηθικά και πρακτικά, ουσιαστικά.

Συνεχίζω λοιπόν να Τον ευχαριστώ καθημερινά και να τον τιμώ με τις πράξεις μου στη ζωή μου, για όλα αυτά που μου προσθέτει πλουσιοπάροχα!

Αν έγραψα αυτό το κομμάτι, ένα μήνα μετά την απόλυση μου, είναι για να ησυχάσω τους φίλους μου, που από αγάπη ενδιαφέρονται, ότι όλα είναι πολύ καλά στη ζωή μου, ότι δεν έχω πέσει σε καμιά μελαγχολία, ούτε στην παγίδα της κατάθλιψης που ταλαιπωρεί πολλούς συνανθρώπους μας. Οι ριζικές αλλαγές και προσαρμογές που χρειάστηκε να κάνω, ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται, όπως ακριβώς τις περίμενα.

Και νιώθω χαρούμενος, που έχω να κάνω σπουδαία πράγματα στην υπηρεσία τη υπηρεσία του αληθινού Θεού. Ο προγραμματισμός και οι σκέψεις μου, είναι προσανατολισμένες στο πώς να κάνω περισσότερα και πιο ουσιαστικά πράγματα σε Εκείνον που το αξίζει πραγματικά!

Για μένα τα πράγματα, εδώ και χρόνια είναι ξεκαθαρισμένα, μέσα μου. Και η πορεία μου είναι σταθερή και αμετακίνητη, μπροστά… Δεν κοιτώ ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Και, κυρίως, δεν κοιτώ πίσω μου. Τα πολύ πιο όμορφα, είμαι βέβαιος, με περιμένουν να τα συναντήσω, εφόσον διατηρώ την ίδια σταθερότητα η οποία πηγάζει από αρχές που εστιάζουν στην Αγία Γραφή. Σαν το καθαρό και γάργαρο νερό…

Ένα μήνα μετά, αισθάνομαι σαν να μην άλλαξε τίποτα στη ζωή μου… Είμαι πιο πολλές ώρες σπίτι μου. Κοντά στον άνθρωπο μου, χωρίς να αμελώ τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, φροντίζοντας να μη διαψεύσω την εμπιστοσύνη εκείνων που με θεωρούν ικανό να προωθήσω δημοσιογραφικά τα συμφέροντα τους.

Και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον Ιεχωβά θεό για την τόσο όμορφη και διακριτική υποστήριξη Του!

Ο καιρός και μερικά πράγματα που ήταν να γίνουν και έγιναν. Η καθημερινότητα όπως τη ζούμε

sinefiasmenos.uranos
Ο καιρός χθες συννεφιασμένος, αλλά πάντα όμορφος με το δικό του τρόπο. Η απόλυτη ομορφιά της δημιουργίας, ακόμα και μια μέρα που ξεκίνησε σχετικά δύσκολα και με μεγάλη βροχή, για να καταλήξει ηλιόλουστη. Ο Νοέμβρης τις έχει τέτοιες υπέροχες εκπλήξεις…

uraniotoxo
Ύστερα βγήκε το ουράνιο τόξο, δείγμα πως ο καιρός θα άλλαζε, όπως και συνέβη… Η μέρα εξελίχθηκε όμορφη και στην καρδιά μας, ακριβώς επειδή αυτό είναι το κέντρο των συναισθημάτων μας… Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά και συνάμα τόσο όμορφα…

Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα… Όπως όλες αυτές οι τελευταίες μέρες του Νοέμβρη, που κάπως έτσι περνάνε… Κρύο, χαμηλές θερμοκρασίες και βροχερός καιρός που δεν λέει να σταθεροποιηθεί κάπου, μα αλλάζει ώρα την ώρα…

Το πρωί ξυπνήσαμε με βροχή. Μια βροχή σταθερή που νόμιζες ότι δεν θα κόψει ποτέ. Κι όμως, κατά τις 10, όλα είχαν αλλάξει. Η βροχή σταμάτησε κι έτσι μπορέσαμε να κάνουμε τις προγραμματισμένες δουλειές στο κέντρο της Αθήνας.

Είδαμε την εφημερίδα ΤΥΠΟΣ με τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς, κάναμε τις αναγκαίες διορθώσεις και δώσαμε το «τυπωθείτω» ώστε να φύγει για το πιεστήριο… Τι ωραίοι άνθρωποι που είναι και πώς μου αρέσει να συνεργάζομαι μαζί τους…

Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που ρωτούν την άποψη σου και την ακούν… Δεν το κάνουν έτσι για να το κάνουν και για να δείξουν ότι είναι κάποιοι, αλλά το εννοούν στ’ αλήθεια. Και μ’ αρέσει πραγματικά, όταν συναντώ και συνεργάζομαι με τέτοιου είδους ανθρώπους, που όλο και σπανίζουν γύρω μας.

Ύστερα πήγα στον ΕΦΚΑ, στα κεντρικά του γραφεία, εκεί στη Σατωβριάνδου, ψάχνοντας να βρω έναν συγκεκριμένο άνθρωπο που μου είχαν συστήσει, μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου, προκειμένου να του μιλήσω για ένα σοβαρό πρόβλημα σχετικό με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τον βρήκα εύκολα στο γραφείο του στον 4ο όροφο.

Σε αντίθεση με τον τρόπο που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ τους δημόσιους υπαλλήλους, ο κ. Γιώργος ήταν χαμογελαστός και είχε την υπομονή να ακούσει προσεκτικά το πρόβλημα μου και να ενδιαφερθεί ουσιαστικά για να δώσει λύση.

Λέω, πραγματικά, πως αν κρατιέται ακόμα αυτό το σύστημα, κρατιέται επειδή υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κ. Γιώργο… Σοβαρός, έμπειρος, είδε και άκουσε για το δίκιο μου και μίλησε προσωπικά στους συναδέλφους του, στη Διοίκηση για να εξυπηρετηθώ άμεσα.

Και… σαν να άνοιξαν οι ουρανοί, οι δρόμοι που μέχρι χθες φαινόταν δύσκολοι και σκοτεινοί, αδιάβατοι, ξαφνικά φωτίστηκαν και χαμογελαστοί άνθρωποι οδήγησαν τα πράγματα στη λύση τους. Πώς έφτασα από τη Σατωβριάνδου στην Καποδιστρίου, σε συγκεκριμένο άνθρωπο, ούτε κι εγώ το κατάλαβα. Ένα τηλέφωνο ήταν αρκετό.

Το μόνον που θυμάμαι καλά, είναι ότι η υπάλληλος με ρώτησε αν είχα μαζί μου τα απαραίτητα χαρτιά για να προχωρήσουμε στο αίτημα μου… Μα, εγώ, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι όλο αυτό που ήθελα, θα μπορούσε να γίνει τόσο γρήγορα. Και μάλιστα τόσο απλά.

Έτσι… ζήτησα να πάω σήμερα, όλα τα χρειαζούμενα χαρτιά και δικαιολογητικά. Η υπάλληλος χαμογέλασε και μου είπε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα…

Τι όμορφα που είναι να ζεις με ανθρώπους που θέλουν και είναι διαθέσιμοι να σε εξυπηρετήσουν. Που σου χαμογελούν, ενώ σε βλέπουν πρώτη φορά, όχι πίσω από το γκισέ με το τζάμι, αλλά δίπλα στο γραφείο τους και σου λένε «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ελάτε αύριο…».

Είναι μερικές φορές που ξεκινάς με μια μαυρίλα στην καρδιά, ρεαλιστικά σκεπτόμενος πως έχεις να αντιμετωπίσεις πολλά μπροστά σου και κυρίως ένα δύσκαμπτο δημόσιο που δεν είναι πάντα διαθέσιμο να σε εξυπηρετήσει και ξαφνιάζεσαι θετικά καθώς ακούς το εντελώς αντίθετο…

Αισθάνθηκα την ανάγκη να γυρίσω στα γραφεία της Διοίκησης του ΕΦΚΑ στη Σατωβριάνδου, αφού πια τα πράγματα είχαν πάρει μια καλή τροπή και να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Γιώργο για το αποτέλεσμα, το τόσο άμεσο και λογικό… Ξανά χαμόγελα από τη μεριά του… Μου είπε λοιπόν με σεμνότητα, ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερο, από όσο η θέση του επέβαλε… Του έκανε όμως εντύπωση και ο δικό μου ευγενικός τρόπος, με τον οποίο έθεσα το ζήτημα… Ποιος ξέρει πόσους εκνευρισμένους, παράλογους πολίτες έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά από το πόστο του, σκέφτηκα.

................................

Μια καθημερινή μέρα, έξω από τη δουλειά, που αποτελεί παρελθόν πια με την κλασική έννοια του ωραρίου, αφεντικού ή εργοδότη και χωρίς δεσμεύσεις, πάνω στο αντικείμενο μου, τη δημοσιογραφία που έμαθα να την υπηρετώ ευσυνείδητα και με αγάπη…

Η μαυρίλα του πρωινού, με τη βροχή και τα μπουμπουνητά, είχε αλλάξει πια… Κυριολεκτικά και αληθινά. Είχε δώσει τη θέση του σε μια μέρα γεμάτη ηλιοφάνεια. Και μπροστά μου ξεπρόβαλε ένας Νοέμβρης όμορφος, παιχνιδιάρης που μου χαμογελούσε…

Σαν να μου έλεγε με τον τρόπο του, ότι τίποτα και κανένα πρόβλημα, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται με την πρώτη ματιά, δεν πρέπει να αφήνουμε να μας χαλάει τη χαρά μας. Και ότι τα προβλήματα είναι εδώ για να λύνονται… Διότι λύσεις υπάρχουν, φτάνει να είμαστε σε θέση να τις δούμε και να τις εφαρμόσουμε στη ζωή μας.

Αργά το βράδυ, κάθισα να γράψω αυτές τις γραμμές… Χρειαζόμουν να βγάλω κάποια πράγματα για να νιώσω καλύτερα… Έτσι έχω μάθει να εκτονώνω οποιοδήποτε πρόβλημα. Το γράψιμο, είναι που με βοηθάει…

Χειμωνιάτικο τριήμερο στη Ζαγορά Πηλίου, αλλά το καλοκαίρι και κάθε εποχή είναι υπέροχα!

xionismeni.zagora1

Όλα πήγαν καλά. Με την ασφαλή επιστροφή μας ολοκληρώθηκε το ταξίδι μας στο Πήλιο τον Γενάρη του 2017... Στη Ζαγορά ήμασταν από το μεσημέρι της Παρασκευής 6/1/2017 και επιστρέψαμε στη βάση μας το βράδυ της Κυριακής! Βρήκαμε το μέρος, ύστερα από μια πολύ όμορφη διαδρομή χωρίς προβλήματα με πολύ κρύο, αν και δεν νιώθουμε κάτι τέτοιο αφού οι φίλοι μας Βικτόρια και Δημήτρης που μας φιλοξένησαν στα studio τους, είχαν φροντίσει να έχουμε επαρκή θέρμανση και ζεστή καρδιά... Έτσι, απολαμβάναμε την κάθε στιγμή... Δείτε μερικά δημοσιεύματα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Θα πάρετε μια γεύση, πώς περάσαμε.

Το ταξίδι μας αυτό με τους φίλους μας, Άρη και Χάρις το είχαμε προγραμματίσει πολύ καιρό, πριν… Χωρίς να γνωρίζουμε τον καιρό, πώς θα εξελιχθεί. Εντάξει, χειμώνας ήταν, αλλά επιλέξαμε έναν ξενώνα που οι ιδιοκτήτες τους είναι γνωστοί στους φίλους μας.

Το χρειαζόμασταν αυτό το ταξίδι – ανάσα. Σκεφτόμασταν την Κρήτη, αλλά στην πορεία μετρήσαμε πολλές παραμέτρους… Ήθελε περισσότερες μέρες και έξοδα και είπαμε να το αφήσουμε για το καλοκαίρι. Να το απολαύσουμε, κάτω από καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Έτσι είδαμε τα χιόνια που εφτασαν στο μέρος που μέναμε… Δεν μας πειράζει καθόλου. Ίσως να μην καταφέραμε να κάνουμε τις βόλτες που θέλαμε, επειδή η κίνηση δεν 'ηταν πάρα πολύ εύκολη, αλλά περάσαμε πολύ όμορφα... Κάθετί εδώ είναι όμορφο. Έτσι όμορφη, φαντάζομαι θα είναι η εμπειρία και την άνοιξη ή το καλοκαίρι!

Όλοι έχουμε κάποια στιγμή ανάγκη από μια μικρή αλλαγή και από παραστάσεις ξεχωριστές. Ξέρουμε πως έτσι κάνουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας πιο ενδιαφέρουσα για μας και για τους γύρω μας. Αυτό, στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας, το κάνουμε καθημερινά πράξη...

Το Πήλιο όποια εποχή και αν το επισκεφθείς, είναι πανέμορφο. Σίγουρα όμως το χειμώνα έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Σχεδιάζουμε να ξαναπάμε το συντομότερο δυνατόν και να απολαύσουμε, όπως κάναμε και στην πρώτη επίσκεψη μας, την κάθε στιγμή… 

xionismeni.zagora2

Από τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στην Ζαγορά Πηλίου... Η Βικτόρια κάνει τηγανήτες στο χιονισμένο μπαλκόνι της, για να προσθέσει μια νότα αγάπης στο πρωινό που μας ετοίμαζε... Υπέροχοι. Τις απόλαυσα με την ψυχή μου... Η φιλοξενεία τους, μοναδική! Αν θέλετε να εκδράμετε στο Πήλιο, αξίζει να είναι στην πρώτη επιλογή σας. Μόνο που χρειάζεται να προηγηθεί τηλέφωνο επικοινωνίας...

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνετε ενθουσιασμένοι. Ασε που θα δείτε την αδελφική αγάπη σε όλο της το μεγαλείο... Αλλά είπαμε, είναι απαραίτητο να προηγηθεί τηλέφωνο για να κλείσετε δωμάτιο, για τη διαμονή σας...

zagora110117

Ο Τάκης ξεχιονίζει τους δρόμους κάτω από το σπίτι τους... Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πάνω από το σπίτι τους στο σαλόνι που παίρναμε μαζί του το πρωινό...

Τι όμορφη που είναι η ενότητα κάτω από το πνεύμα του Ιεχωβά Θεού. Όλοι μαζί στην Κρήτη

sinelefsi.kritis.28.2016

Στη φωτογραφία εικονίζονται αδελφοί της φυλακής από τις 10ετίες του 1970 μέχρι τη 10ετία του 1990, όσοι βέβαια βρεθήκαν στην Κρήτη με αφορμή την Περιφερειακή Συνέλευση, τον Αύγουστο του 2016 Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους να συναντηθούν με πραγματικούς φίλους και συναγωνιστές, με τους οποίους έζησαν όχι μόνο πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά και πολύ ευχάριστες και έτσι τους ένωσε πιο σφικτά η υπέροχη ιδιότητα της αγάπης! Ειλικρινά ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ιεχωβά για το υπέροχο δώρο της αδελφότητα, το οποίο μεγαλουργεί στους καιρούς μας! Σε όλους αυτούς τους αγωνιστές της ακεραιότητας εκπληρώθηκαν περίτρανα τα εδάφια Ησαίας 54:17 και  40:29-31.

Η εργασία είναι αγαθό! Ας βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη...

work

Όπως γνωρίζουμε, πολλοί αδελφοί μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανεργία. Θα ήθελα, λοιπόν, να παρακαλέσω τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μου, αν γνωρίζουν κάποια πληροφορία σχετικά με εύρεση εργασίας, να επικοινωνούν με τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, και να αναφέρουν τις πληροφορίες που γνωρίζουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους αδελφούς και αδελφές μας είναι άνεργοι.
Η πράξη μας αυτή είναι σύμφωνη με τις σκέψεις που αναφέρονται στα εδάφια Ιωάννης 13: 34, 35
Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ γίνεται καθημερινά δέκτης μηνυμάτων αγωνίας τέτοιων καταστάσεων. Σ’ αυτή τη λογική ανταποκριθήκαμε στο δίκαιο αίτημα του Στέλιου Ηλιάκη από την Κρήτη που εκείνη την εποχή ήταν στη Βουλγαρία. Σας θυμίζω λίγο τα δυο δημοσιεύματα που κάναμε. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν πειραματικά μια μέθοδο του «ζητώ» ή «προσφέρω» εργασία. Τις επόμενες μέρες θα πάρει μια πιο ουσιαστική μορφή… Θα λάβουμε υπόψη μας και τις δικές σας παρατηρήσεις και υποδείξεις. Το e-mail που μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είναι nikosth2004@yahoo.gr Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ προσφέρετε να βοηθήσει ως σύνδεσμος επαφής και επικοινωνίας.

Αυτό που εγώ θέλω από εσάς είναι ότι αγγελίες έχουμε βάλει και εξυπηρετούνται (οι αδελφοί μας δηλαδή βρήκαν δουλεια ή το διαμέρισμα νοικιάστηκε...) ας επικοινωνήσουμε μαζί μας και ας μας το πουν. Οι αγγελίες μας θέλουμε να είναι πέρα για πέρα, αληθινές και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ευχαριστούμε!

Άλλωστε, οι ανάγκες ήταν πάντα και παραμένουν μεγάλες!

Συναντήθηκαν στη Συνέλευση Περιφερείας Κρήτης 2016, ύστερα από 48 ολόκληρα χρόνια!

sinelefsi.kritis.26.2016

Για φαντάσου! 48 χρόνια είναι αυτά και ο χρόνος έχει κάνει την δουλειά του. Συναντήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης Περιφερείας Κρήτης του 2016, ύστερα από μισό σχεδόν αιώνα... Πρωτοσυναντήθηκαν στη φυλακή όταν ήταν νεαροί, με αφορμή τη διακράτηση ουδετερότητας. Τώρα είναι πια μπαμπάδες, παππούδες και με άσπρα μαλλιά! Πραγματικά όταν βιώνεις τέτοια πράγματα είναι να συγκινείσαι πολύ και αναπόφευκτα θυμάσαι τα παλιά, τότε που αμούστακα παιδιά κρατούσαν οσιότητα στην υπόσχεσή τους να υπηρετούν μόνο τον Ιεχωβά Θεό. Τι υπέροχα παραδείγματα! Εκεί, στην Κρήτη, θα τους γνωρίζετε φαντάζομαι ποιοι είναι...

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά!

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η  Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Πέρσι δεν είχαν, για να δούμε φέτος...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.kalokeri1

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο. Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες…

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να έτσι. Κι όχι μόνο προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Μια τηλεοπτική όαση!

studio1

Μια ευχάριστη ανακοίνωση επεφύλαξε μεταξύ άλλων το Κυβερνών Σώμα στην ετήσια συνάθροιση του, το 2014. Αφορούσε τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού τελευταίας τεχνολογίας που εκπέμπει μέσω internet. Από τον Μάϊο 2015 το κανάλι το έχουμε με ελληνικούς υπότιτλους, και τώρα μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, ώστε να το παρακολουθούμε καλύτερα, όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε καλά αγγλικά. Από εδώ μπορείτε επίσης να δείτε παρά πολλά χρήσιμα βίντεο και φυσικά στις αρχές κάθε μήνα, το Jehovah’s Witnesses Broadcasting... Θα ωφεληθείτε πάρα πολύ και θα ενισχύσετε την πνευματικότητα σας... ΕΔΩ, δείτε το πρόγραμμα του Ιανουαρίου 2018... Σχεδόν δυο ώρες πρόγραμμα!

Στην ανεργία πρώτη φορά

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα με εθελούσια έξοδο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τώρα 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.

Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;

Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση ως εκτελεστικό όργανο νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάνουμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος! 

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA