Φθινόπωρο, αλλά ας μη χαλαρώνουμε υπερβολικά. Ο Covid-19 είναι εδώ, δεν έφυγε...

anixi1.030520
Όλα γύρω μας είναι φαινομενικά καλά, αλλά μόνο φαινομενικά. Το πρόβλημα είναι εδώ και καραδοκεί απειλητικό για τις ανθρώπινες ζωές... Το σημαντικό δεν είναι ότι μοιάζει να ξαναρχίζει να λειτουργεί η ζωή… Αλλά, πρέπει να συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας... Στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ας είμαστε προσεκτικοί με ότι κάνουμε.

anixi2.030520
Θα βγούμε για λίγο έξω; Ασφαλώς. Τοέχουμε ανάγκη... Αλλά με προσοχή, περισσότερη κι από όσο μας συστήνουν οι ειδικοί... Το χρειαζόμαστε. Να ξαναθυμηθούμε πώς ήταν η ζωή, πριν προκύψει η πανδημία και αλλάξουν όλα γύρω μας... Αγνοήστε τους αντιεμβολιαστες και αρνητές του ιού. Αφήστε τους, να ζουν στον κόσμο τους.

anixi3.030520
Με μέτρο λοιπόν, για να μην ξεθαρρεύουμε… Συνεισφέραμε λοιπόν και εμείς στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19 με τον εμβολιασμό. Εγώ έκανα και τις δυο δόσεις του astrazeneka και η Σούλα την πρώτη δόση ενώ έχει προγραμματιστεί η δεύτερη δόση για τις 4 Αυγούστου. Και τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στη ζωή. Όπως την ξέραμε θα μας πάρει καιρό, αλλά ας δοκιμάζουμε σιγά - σιγά. 

anixi4.030520
Και ας είμαστε ρεαλιστές... Τίποτα δεν είναι ευκολο… Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να φοβούνται… Και οι προγραμματισμοί, ακόμα και οι βραχυπρόθεσμοι, από δύσκολοι έως αδύνατοι. Αλλά η ζωή, δεν μπορεί να σταματήσει έτσι... Αλλιώς, φανταζόμαστε ότι θα γίνει όλο αυτό. Και το εμπεδώσαμε, σε βάθος… Αλλά να μας λείπουν οι... ηρωισμοί με τους συνωστισμούς. Ασκούμε διάκριση.

anixi5.030520

Όλες οι φωτογραφίες που καλύπτουν το δημοσίευμα αυτό και το ομορφαίνουν, υπενθυμίζοντας μας ότι έξω είναι η ζωή, είναι από την Άνδρο... Ας είναι καλά η Ευαγγελία και ο Λούης... Χωρίς αυτούς και την αγάπη τους, ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ θα ήταν πιο φτωχός... Αλλά ακριβώς, επειδή έχουμε τέτοιους φίλους, αισθανόμαστε πολύ πλούσιοι!

Τα δικά μου

Βγήκαν κιόλας τα πρώτα μανιτάρια... Αλλά, δεν είμαστε βέβαιοι ότι είναι καλά και τρώγονται ...

manitaria1
Τα είδαμε στο διαδίκτυο... Ο φίλος μας Savvas Melissis τα είχε "ανεβάσει" με την υποσημείωση: "Η τηγανιά βγήκε σήμερα". Δεν ανέφερε κανένα άλλο στοιχείο. Ούτε πού τα βρήκε, ούτε αν τρώγονται. Το τελευταίο το υποθέσαμε, αφού μιλάει για τηγανιά. Μας άρεσε όμως πολύ που φωτογράφησε την προσπάθεια του.

manitaria2
Τα μανιτάρια μας αρέσουν πολύ. Και επειδή εδώ που είμαστε δεν μπορούμε να τα βρούμε αλλού, πέρα από τη λαϊκή αγορά κι αυτά καλλιεργημένα, συχνά - πυκνά τα παίρνουμε για ένα μεζέ στο τραπέζι μας. Δείτε ΕΔΩ ένα δημοσίευμα που κάναμε στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ το 2019 και αφορούσε πάλι τα μανιτάρια.

manitaria3
Θέλουμε να μαθαίνουμε γι' αυτά, όπως και όσο μπορούμε, αλλά συνήθως μας αρέσει όταν τα βρίσκει ο γαμπρός μου ο Αγησίλαος, εκεί που ξέρει και τα φέρνει στο σπίτι. Δείτε ένα δημοσίευμα ΕΔΩ. Η αδελφή μου Στασούλα ξέρει να τα μαγειρεύει με έναν ξεχωριστό τρόπο, έτσι που να τα χαίρεσαι.

manitaria4
Φυσικά θέλουν πολύ προσοχή από εκείνους που τα μαζεύουν για το τραπέζι τους. Ένα τέτοιο δημοσίευμα κάναμε στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ τον Δεκέμβριο του 2020 όταν κάποιες εξαιρετικές φωτογραφίες του φίλου μας Πέτρου Πατσαλαρίδη έγιναν αφορμή για ένα ακόμα δημοσίευμα. Δείτε το ΕΔΩ, παρακαλώ.

manitaria5
Τον Δεκέμβρη του 2020 ήμασταν φουλ μέσα στην πρώτη καραντίνα της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19. Αλλά εμείς εδώ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, δεν το βάλαμε κάτω. Συνεχίσαμε τα "ταξίδια" με τη φαντασία μας. Σιγά, που θα μας σταμάταγε μια πανδημία. Δείτε ΕΔΩ ένα τραπέζι γεμάτο καλούδια, ανάμεσα τους και μανιτάρια...

manitaria6
Ένα μήνα νωρίτερα, Νοέμβρης του 2020, τα είδαμε ξανά στις αναρτήσεις του φίλου μας Λούη (δείτε ΕΔΩ) κι αυτά ανάμεσα στα άλλα καλούδια που είχαν στο τραπέζι τους... Λογικό. Δεν υπάρχει σπίτι στην επαρχία και άνθρωπος από εκεί, που να μην ξέρει πού θα τα βρει και πώς θα τα ψήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Σήμερα θέλουμε να πάμε μια βόλτα στον κήπο του Αγησίλαου και της Στασούλας στο χωριό...

kipos1.130721
Κοιτάζοντας πίσω, αρκετά χρόνια πριν, όταν ήμουν ακόμα στη δουλειά μου, επέλεγα να παίρνω την άδεια μου του Ιούλιο, ενώ οι περισσότεροι το έκαναν αυτό τον Αύγουστο, Και δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάω μια βόλτα στον κήπο του Αγησίλαου και της αδελφής μου Στασούλας, λίγο έξω από το Θραψανό, στου Γρέγο.

kipos2.130721
Συνήθως πήγαινα την ώρα που επέλεγαν για το πότισμα του, δηλαδή απογευματινές ώρες, όταν δηλαδή είχε ήδη αρχίσει να πέφτει η δυνατή ζέστη του Ιουλίου και το χώμα ρουφούσε με θέρμη το νερό, για να μεταφέρει την ενέργεια του στα φυτά. Και κάπως έτσι οι φασολιές ήταν γεμάτες καρπό.

kipos3.130721
Να θυμηθώ μερικά δημοσιεύματα που κατά καιρού έκανα στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ; Το ξέρω ότι αφού υπάρχουν εδώ μέσα, με επιμελή έρευνα μπορείτε να τα βρείτε κι εσείς, αλλά είναι πολύ διαφορετικά, όταν στα δίνουν στο πιάτο, έτοιμη τροφή. Δείτε λοιπόν ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

kipos4.130721
Στον κήπο μπορείς να βρεις πολλά πράγματα για το τραπέζι του σπιτιού. Αρκεί να έχεις τη διάθεση, να χαλαλίσεις λίγο χρόνο και φυσικά να γνωρίζεις τι ψάχνεις για να είσαι σε θέση να το βρεις. Αλλά οι νοικοκυρές, ξέρουν. Η εμπειρία έρχεται με το χρόνο. Ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν και όταν το βρίσκουν, χαίρονται.

kipos5.130721
Δείτε μια ανάπτυξη που έχει ο κήπος τους. Έχει καλό πότισμα, ήλιο και την κατάλληλη λίπανση που πολλές φορές είναι από την κοπριά των προβάτων του Αγησίλαου. Ε, γίνεται να μην έχουν τα καλύτερα λαχανικά για το τραπέζι τους; Και πάνω απ' όλα, υγιεινά. Υπάρχει πιο ωραίο από αυτό;

kipos6.130721
Και δείτε τώρα την πιο ωραία στιγμή! Έχουν μαζέψει για το σπίτι ους ότι χρειάζονται. Εμφανείς οι ντομάτες, τις διακρίνετε εσείς; Αυτές ήταν που με ξετρέλαιναν κάθε φορά που πήγαινα στον κήπο τους. Να την κόβεις πάνω από την ντοματιά, να ξεπλένεις λίγο τη σκόνη και να τη τρως επιτόπου, δεν υπάρχει πιο ωραίο!

Από τις δημιουργίες της Στασούλας μας... Κρατώ επαφή με το χωριό, παρακολουθώντας τη...

stasula1.2021
Τη Στασούλα μας, την αδελφή που είναι γεννημένη αμέσως πριν από μένα 10 χρόνια, την ξέρετε... Σας την έχω γνωρίσει. Έχω γράψει γι' αυτήν πολλά πράγματα σ' αυτό τον ιστότοπο. Δείτε μερικά παρακαλώ ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Επειδή είναι για μας μεγάλη δύναμη κι ελπίδα στο χωρίο.

ntolmades
Συχνά πυκνά μου στέλνει φωτογραφίες από το χωριό. Δικές της, από τις ασχολείες της ή γενικά το χωριό. Συνεχίζει λοιπόν να συντηρεί την αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκα. Ζώντας μισό σχεδόν αιώνα μακριά του, θα μπορούσε να είχε εξασθενήσει. Αλλά δείτε παρακαλώ αυτούς τους ντολμάδες στο τραπέζι της.

psomi.sto.trapezi
Στο σπίτι της θα βρεις όλα τα καλά του Θεού! Δεν είναι θεωρητικό αυτό που λέω. Αποτυπώνει πέρα για πέρα την πραγματικότητα, καθώς, όταν έφτιαχνα το πατρικό μου με φιλοξένησε πολλά καλοκαίρια και μόνο μου και με τον Λάμπρο. Και η φιλοξενία της δεν είχε όρια!

tiri
Έμαθε να φτιάχνει το καλύτερο τυρί! Πήγε στους βοσκούς και ρώτησε πώς το κάνουν και έχει τόσο νοστιμιά το τυρί τους. Και παρά το γεγονός ότι αυτοί το κρατούν φυλαχτό (μυστική τη συνταγή), έμαθε, με αποτέλεσμα να χαίρεται κανείς, όταν τρώει από το τυρί του σπιτιού της.

skiufixta1
Κάτι που συνεχίζει να κάνει με πολύ αγάπη είναι να διατηρεί την παράδοση και όσα έμαθε από τη μάνα μας, κοντά της. Αυτά είναι τα περίφημα σκιουφιχτά μακαρόνια. Τα έφτιαχναν παλιά οι νοικοκυρές του σπιτιού. Συνεχίζει ακόμα και σήμερα, όταν έχει χρόνο, να τα φτιάχνει, η Στασούλα.

luludi.stasula
Και φυσικά αγαπά τα λουλούδια. Η αυλή της έχει τις πιο όμορφες γλάστρες (εντάξει, δεν είμαι απόλυτα αντικειμενικός, αλλά μην μου ζητάτε να πω διαφορετικά πράγματα). Κι εκτός από την αυλή της, γλάστρες με φυτά θα βρείτε κι απέναντι στην παλιά δεξαμενή να ομορφαίνουν τον τόπο.

Μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου AstraZeneka… Αισθάνομαι καλά, μέσα και έξω...

luludi.dasus2.090521
Επειδή πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τα εμβόλια, θα ήθελα να καταθέσω μερικές προσωπικές σκέψεις. Ένοιωσα την ανάγκη να το κάνω, επειδή κάποιοι αναγνώστες μου, ίσως να έχουν διακρίνει (κατά την εκτίμηση τους…) στοιχεία παραλογισμού. «Να κάνεις το AstraZeneka και να είσαι καλά; Αφού, ακούμε και διαβάζουμε τόσα, γι’ αυτό εμβόλιο!»

luludi.dasus3.090521
Επέλεξα συνειδητά να συνοδέψω αυτές τις σκέψεις με ένα από τα άγρια λουλούδια του δάσους που βρίσκει καθημερινά στο δάσος που κινείται, ο καλός μας φίλος Πέτρος, εκτιμώντας ότι αυτό το καθαρό περιβάλλον θα βοηθήσει το μυαλό μας, ώστε να τις τοποθετήσει λογικά και να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα.

luludi.dasus1.090521
Λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι το σενάριο ότι όλο αυτό με τον Covid-19 είναι φτιαγμένο για να μας ελέγξουν και να μας χειραγωγήσουν οι ισχυροί της γης, δεν έχει καμιά απολύτως βάση. Ήδη, σ’ αυτό το σύστημα πραγμάτων, το κάνουν ανενόχλητοι. Δεν χρειάζονται κανένα εμβόλιο λοιπόν! Επομένως μάταιος κόπος! Κι από την άλλη, βλέπουμε συνεχώς από ανθρώπους που γνωρίζουμε, τι καταστρεπτικές συνέπειες μπορεί να έχει.

luludi.dasus4.090521
Το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις κάνουν παλινωδίες και λάθος εκτιμήσεις, έχει να κάνει με το ότι πιέζονται πολύ, από πολλά ζητήματα. Οι τεράστιες επιπτώσεις και στην οικονομία, επιβάλλουν βήματα σημειωτόν και μπρος – πίσω ή αφερεγγυότητα σε πολλά σημεία. Να, η ανάγκη ας πούμε, να ανοίξει ο τουρισμός, ενέχει μεγάλα φορτία ρίσκου και πισωγυρίσματα. Αλλά, μπορούν να κάνουν κι αλλιώς;

luludi.dasus5.090521
Το επιχείρημα ότι δεν υπήρξε επαρκής χρόνος για να δοκιμαστούν τα εμβόλια έχει ασφαλώς μια βάση. Αλλά όταν η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη και περίπλοκη σε παγκόσμιο επίπεδο, προσαρμόζεσαι. Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι είναι πολλά τα χρήματα που έχουν επενδύσει οι φαρμακοβιομηχανίες και ο ανταγωνισμός πολύ σκληρός. Με τους όρους της ελεύθερης οικονομίας, το «ο θάνατος σου, η ζωή μου» τους πάει γάντι.

luludi.dasus6.090521
Η κατάσταση, προφανώς είναι πολύ πιεστική… Μέτρησα λοιπόν τα πράγματα και ένα, το καλύτερο που μπορούσα για μένα, την οικογένεια μου, τους φίλους μου. Αισθάνομαι την ευθύνη μου απέναντι στην κοινωνία και προσπαθώ να είμαι χρήσιμος, όχι εγωιστής. Τουλάχιστον έχω ήσυχη τη συνείδηση μου ότι έκανα αυτό που έπρεπε, ότι δεν σκέφτηκα μόνο τον εαυτό μου και προσπάθησα να προστατεύσω τη ζωή που είναι δώρο.

Μια ματιά στο σπίτι μας στο Θραψανό... Μας έλλειψε πολύ! Για να δούμε πότε θα πάμε

spiti.thrapsano1.070421
Από καιρό σε καιρό θέλουμε να βλέπουμε σε τι κατάσταση είναι το σπίτι μας στο χωριό. Και προχθές πήραμε μερικές φωτογραφίες από εκεί. Είναι φανερή η εγκατάλειψη. Δυο χρόνια έχουμε να κατέβουμε, να κάνουμε κάποιες δουλειές συντήρηση, να το συνεφέρουμε.

spiti.thrapsano2.070421
Πονάει η καρδιά μας, παρόλο που οι άνθρωποι μας κάνουν το καλύτερο που μπορούν, για να "βλέπετε". Κοίτα τι όμορφη είναι είναι αροδαρά της μητέρας μου! Σε αντίθεση με τις βουκαμβίλιες που δείχνουν μάλλον καχιεκτικές. Μόλις καταφέρουμε να πάμε θα τα προσέξουμε όλα αυτά.

spiti.thrapsano3.070421
Η εσωτερική αυλή έχει "καταληφθεί" από τα ανίψια μου που μένουν στο σπίτι της Μαλάμως... Λογικό είναι. Έχουν πρόσβαση και δεν υπάρχει κανείς εκεί για να ενοχλήσουν. Αχ να μπορούσαμε να βάζαμε τα πλακάκια αυτή τη φορά! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο το θέλουμε.

spiti.thrapsano4.070421
Τα λουλούδια, που δεν ποτίζονται τακτικά δεν αναπτύσσονται... Λέω πως κι αυτό θα το φροντίσουμε όταν πάμε, με το καλό αυτό το καλοκαίρι. Όπως και τα παρτέρια. Χρειάζονται χώμα, φροντίδα και... μερικά λουλούδια ακόμα. Ελπίζω να τα καταφέρουμε.

spiti.thrapsano5.070421
Και η μανταρινιά κάτι κάνει... Μικρά βήματα, αλλά κάτι κάνει. Αρκεί να ζήσει. Για τη λεμονιά δεν έχουμε νέα, αλλά φαντάζομαι στην ίδια κατάσταση θα είναι. Τα χόρτα σε ένα σπίτι που δεν κατοικείται κοντεύουν να τα πνίξουν. Είδα, πόσα μάζεψε, τη μέρα που πήγε η Στασούλα.

spiti.thrapsano6.070421
Ένα σπίτι χρειάζεται φροντίδα κι αγάπη... Και πώς να τα κάνεις όλα αυτά σε καιρούς πανδημίας και εγκλεισμού σε καραντίνα. Μόλις βγαίνουμε δειλά από ένα 6μηνο αποκλεισμό. Αλλά σίγουρα θα πρέπει να το δούμε ξανά και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν θάλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Ωριμάζουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA