Η άνοιξη είναι εδώ, μια ματιά να ρίξετε έξω θα το διαπιστώσετε... Ναι, είναι εδώ!

parkaki090421
Η εικόνα ομορφαίνει κάθε μέρα που περνά, καθώς προχωράμε ολοταχώς και πιο βαθιά στην άνοιξη. Τα δέντρα άρχισαν να «πετάνε»  πράσινα φύλλα και οι νεραντζιές πύκνωσαν τις φυλλωσιές τους. Αυτές κι αν είναι ομορφιές! Όσα σκαμπανεβάσματα κι αν έχει ο καιρός, η άνοιξη είναι εδώ!

parkaki2.170321
Φωτογραφίσαμε από κοντά την πινακίδα που τοποθέτησε ο Δήμος Αθηναίων. Το μικρό αυτό παρκάκι είναι αποτέλσμα συνεργασίας με τον όμιλο τσιμέντων ΗΡΑΚΛΗΣ… Να είναι καλά! Και ήδη αρχίζουμε να το απολαμβάνουμε περισσότερο... Με τον καιρό σύμμαχο, όλα είναι πιο εύκολα...

parkaki2.300321
Καθετί μέσα σ’ αυτό το μικρό παρκάκι τσέπης, είναι όμορφο. Σχεδιασμένο σωστά, προσεγμένο και μέχρι στιγμής καθαρό, είναι να το χαίρεσαι, καθώς κάθε κομμάτι του είναι ξεχωριστό. Ευχαριστούμε από καρδιάς, όσο όσους μόχθησαν γι' αυτό, προκειμένου να μας το προσφέρουν!

sikia1.090421

Πενήντα μέτρα πιο δίπλα του, στην Κλειούς, η συκιά που οι ρίζες της κοντεύουν να ρίξουν τον ψηλό τοίχο περίφραξης, συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της, σα να μη συμβαίνει αυτό σε έναν τόπο που κατοικούν άνθρωποι και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή. Τρία, σχεδόν χρόνια, το επισημαίνουμε με συχνά δημοσιεύματα από εδώ, αλλά δεν υπάρχει καμιά ανταπόκριση από κανέναν αρμόδιο.

sikia2.090421

Είμαστε βέβαιοι πως όταν πέσει (ελπίζουμε όχι πάνω σε ανθρώπους που θα περνούν ανυποψίαστοι εκείνη την ώρα), θα πούνε: "Μα, πως έγινε αυτό; Κανείς από τους κατοίκους δεν μας το είπε, να πάρουμε τα μέτρα μας". Όταν η περηφάνεια κατοικεί στ΄αυτιά και επηρεάζει και τα μάτια, στο να μη βλέπουν την αλήθεια και την πραγματικότητα...

Αξιόπιστη υπόσχεση για απόλυτη πνευματική προστασία. Σχόλια πάνω στον 91ο Ψαλμό

Γράφτηκε από τον/την Νίκος Θεοδωράκης. Posted in Παρηγοριά

drosia

Εδάφιο 1-2: Ο ψαλμός αρχίζει ως εξής: «Όποιος κατοικεί στο μυστικό τόπο του Υψίστου θα εξασφαλίσει διαμονή κάτω από τη σκιά του Παντοδυνάμου. Θα λέω στον Ιεχωβά: “Εσύ είσαι το καταφύγιό μου και το οχυρό μου, ο Θεός μου, στον οποίο θα εμπιστεύομαι”. Διότι αυτός θα σε ελευθερώνει από την παγίδα του κυνηγού πουλιών». (Ψαλμ. 91:1-3) Παρατηρήστε ότι ο Θεός υπόσχεται προστασία σε όσους τον αγαπούν και εμπιστεύονται σε αυτόν. (Διαβάστε Ψαλμός 91:9, 14) Τι είδους προστασία εννοεί; Είναι αλήθεια ότι ο Ιεχωβά προστάτεψε μερικούς αρχαίους υπηρέτες του από σωματική βλάβη—σε ορισμένες περιπτώσεις για να διατηρήσει τη γενεαλογική γραμμή που οδηγούσε στον υποσχεμένο Μεσσία. Ωστόσο, πολλοί άλλοι πιστοί φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και θανατώθηκαν εξαιτίας διαβολικών προσπαθειών που είχαν στόχο να τους κάνουν να εγκαταλείψουν την πιστότητά τους στον Θεό. (Εβρ. 11:34-39) Εκείνοι βρήκαν το απαιτούμενο θάρρος για να υπομείνουν επειδή ο Ιεχωβά τούς προστάτεψε πνευματικά από τον κίνδυνο που υπήρχε να διαρρήξουν την ακεραιότητά τους. Επομένως, ο 91ος Ψαλμός μπορεί να κατανοηθεί ως υπόσχεση για πνευματική προστασία.

Άρα λοιπόν, “ο μυστικός τόπος του Υψίστου”, τον οποίο αναφέρει ο ψαλμωδός, είναι ένας συμβολικός τόπος πνευματικής προστασίας. Όσοι διαμένουν ως φιλοξενούμενοι του Θεού σε αυτόν τον τόπο είναι ασφαλείς από οτιδήποτε και οποιονδήποτε απειλεί την πίστη τους και την αγάπη τους για τον Θεό. (Ψαλμ. 15:1, 2·121:5) Είναι μυστικός τόπος επειδή εκείνοι που δεν πιστεύουν δεν μπορούν να τον βρουν. Εκεί ο Ιεχωβά προστατεύει αυτούς που στην ουσία λένε: “Εσύ είσαι ο Θεός μου στον οποίο θα εμπιστεύομαι”. Αν παραμένουμε σε αυτόν τον τόπο καταφυγίου, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε αδικαιολόγητα μήπως πέσουμε σε κάποια παγίδα του Σατανά, «του κυνηγού πουλιών», και χάσουμε την εύνοια του Θεού.

Εδάφιο 3: ΟΛΟΙ οι αληθινοί Χριστιανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν θηρευτή ο οποίος διαθέτει υπερανθρώπινη νοημοσύνη και πανουργία. Στο εδάφιο Ψαλμός 91:3 αναφέρεται ως “ο κυνηγός πουλιών”. Ποιος είναι αυτός ο εχθρός; Από το τεύχος 1 Ιουνίου 1883 (στην αγγλική), τούτο το περιοδικό έχει δείξει ότι δεν είναι άλλος από τον Σατανά τον Διάβολο. Αυτός ο ισχυρός εχθρός προσπαθεί ύπουλα να παροδηγήσει και να παγιδέψει το λαό του Ιεχωβά όπως ένας κυνηγός πουλιών προσπαθεί να παγιδέψει κάποιο πουλί. Στους αρχαίους καιρούς, τα πουλιά τα έπιαναν για το όμορφο κελάηδημά τους, για το πολύχρωμο φτέρωμά τους, καθώς και για τροφή και για θυσίες. Ωστόσο, τα πουλιά είναι από τη φύση τους προσεκτικά πλάσματα, τρομάζουν εύκολα και είναι δύσκολο να παγιδευτούν. Γι’ αυτό, ο κυνηγός πουλιών στους Βιβλικούς χρόνους μελετούσε πρώτα προσεκτικά τις ιδιαιτερότητες και τις συνήθειες των πουλιών του είδους που ήθελε να πιάσει. Κατόπιν επινοούσε πανούργες μεθόδους για να τα παγιδέψει. Παρομοιάζοντας τον Σατανά με κυνηγό πουλιών, η Γραφή μάς βοηθάει να καταλάβουμε τις μεθόδους του. Ο Διάβολος μας μελετάει ως άτομα. Παρατηρεί τις συνήθειες και τα χαρακτηριστικά μας και στήνει κρυμμένες παγίδες προσπαθώντας να μας πιάσει ζωντανούς. (2 Τιμόθεο 2:26) Αν μας πιάσει, αυτό θα σημάνει την πνευματική μας καταστροφή και μπορεί να οδηγήσει στον τελικό μας όλεθρο. Συνεπώς, για την προστασία μας, πρέπει να αναγνωρίζουμε τις ποικίλες δολοπλοκίες «του κυνηγού πουλιών».

Εδάφιο 4: Όταν αρχίζουν να λυσσομανούν οι θυελλώδεις άνεμοι των δυσκολιών, και η βροχή και το χαλάζι της θλίψης πέφτουν αλύπητα και ασταμάτητα, ο Θεός είναι έτοιμος να παράσχει παρηγορητική προστασία. Ένας από τους ψαλμούς τον περιγράφει ως εκείνον που παρέχει παρηγορητική καταφυγή: «Με τα φτερά του θα φράζει το δρόμο προς εσένα και κάτω από τις φτερούγες του θα καταφεύγεις». (Ψαλμός 91:4) Εδώ ίσως παρουσιάζεται η εικόνα ενός αετού—ενός πουλιού που νιώθει τον κίνδυνο και κατόπιν απλώνει προστατευτικά τις φτερούγες του πάνω από τα μικρά του. Σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα, ο Ιεχωβά γίνεται αληθινός Προστάτης για όλους όσους βρίσκουν καταφύγιο σε αυτόν.—Ψαλμός 7:1. Έχοντας τον Ιεχωβά ως το καταφύγιό μας, αντλούμε παρηγοριά από τα εξής λόγια: «Με τα φτερά του θα φράζει το δρόμο προς εσένα και κάτω από τις φτερούγες του θα καταφεύγεις. Η φιλαλήθειά του θα είναι μεγάλη ασπίδα και προμαχώνας». (Ψαλμός 91:4) Ο Θεός μάς προστατεύει, όπως ένα πουλί φτερουγίζει προστατευτικά πάνω από τα μικρά του. (Ησαΐας 31:5) “Με τα φτερά του φράζει το δρόμο προς εμάς”. Χρησιμοποιώντας τις φτερούγες του, ένα πουλί καλύπτει τα μικρά του, προστατεύοντάς τα από τα αρπακτικά. Σαν τους νεοσσούς, εμείς είμαστε ασφαλείς κάτω από τα συμβολικά φτερά του Ιεχωβά επειδή έχουμε βρει καταφύγιο στην αληθινή Χριστιανική του οργάνωση.—Ρουθ 2:12· Ψαλμός 5:1, 11.

Εδάφιο 5: Έχοντας υπόψη την προστασία του Θεού, ο ψαλμωδός λέει: «Δεν θα φοβάσαι τίποτα τρομακτικό τη νύχτα ούτε το βέλος που πετάει την ημέρα». Εφόσον πολλές κακές πράξεις διαπράττονται υπό την κάλυψη του σκοταδιού, η νύχτα μπορεί να προκαλεί φόβο. Μέσα στο πνευματικό σκοτάδι που καλύπτει τώρα τη γη, οι εχθροί μας πολλές φορές καταφεύγουν σε κρυφές ενέργειες προσπαθώντας να καταστρέψουν την πνευματικότητά μας και να σταματήσουν το έργο μας κηρύγματος. Εμείς, όμως, “δεν φοβόμαστε τίποτα τρομακτικό τη νύχτα” επειδή ο Ιεχωβά μάς φυλάει.—Ψαλμός 64:1, 2· 121:4· Ησαΐας 60:2. Η έκφραση «το βέλος που πετάει την ημέρα» φαίνεται να υποδηλώνει φραστική επίθεση. (Ψαλμός 64:3-5· 94:20) Καθώς εμμένουμε στην παρουσίαση αληθινών πληροφοριών, αυτή η απροκάλυπτη εναντίωση στην ιερή μας υπηρεσία αποδεικνύεται μάταιη.

Εδάφιο 6: «Ούτε την επιδημία που περπατάει στη σκοτεινιά ούτε την καταστροφή που λεηλατεί όταν είναι μεσημέρι». Ο ψαλμωδός αναφέρει αρκετούς κινδύνους, μεταξύ των οποίων είναι η «επιδημία που περπατάει στη σκοτεινιά . . . [και η] καταστροφή που λεηλατεί όταν είναι μεσημέρι». (Ψαλμ. 91:5, 6) “Ο κυνηγός πουλιών” έχει παγιδέψει πολλούς με την ιδιοτελή επιθυμία για ανεξαρτησία. (2 Κορ. 11:3) Άλλους τους πιάνει προωθώντας την απληστία, την υπερηφάνεια και τον υλισμό. Κάποιους άλλους τους παροδηγεί με διάφορες φιλοσοφίες όπως τον πατριωτισμό, την εξέλιξη και την ψεύτικη θρησκεία. (Κολ. 2:8) Και πολλοί άλλοι παρασύρονται στην παγίδα των αθέμιτων σεξουαλικών σχέσεων. Δεν φοβόμαστε «την επιδημία που περπατάει στη σκοτεινιά». Αυτή είναι μια συμβολική επιδημία η οποία γεννιέται μέσα στη σκοτεινιά αυτού του ηθικά και θρησκευτικά άρρωστου κόσμου που βρίσκεται στην εξουσία του Σατανά. (1 Ιωάννη 5:19) Παράγει μια θανατηφόρα κατάσταση διάνοιας και καρδιάς, αφήνοντας τους ανθρώπους στο σκοτάδι όσον αφορά τον Ιεχωβά, τους σκοπούς του και τις στοργικές του προμήθειες. (1 Τιμόθεο 6:4) Μέσα σε αυτό το σκοτάδι, εμείς δεν φοβόμαστε, εφόσον απολαμβάνουμε άφθονο πνευματικό φως.—Ψαλμός 43:3. Δεν μας τρομάζει ούτε και “η καταστροφή που λεηλατεί όταν είναι μεσημέρι”. Η λέξη «μεσημέρι» μπορεί να υποδηλώνει την αποκαλούμενη διαφώτιση του κόσμου. Όσοι ενδίδουν στις υλιστικές της απόψεις υφίστανται πνευματική καταστροφή. (1 Τιμόθεο 6:20, 21) Καθώς διακηρύττουμε με τόλμη το άγγελμα της Βασιλείας, δεν φοβόμαστε κανέναν εχθρό μας, διότι ο Ιεχωβά είναι ο Προστάτης μας.—Ψαλμός 64:1· Παροιμίες 3:25, 26.

Εδάφιο 7: Ο ψαλμωδός λέει στη συνέχεια: «Χίλιοι θα πέφτουν στη μια πλευρά σου και δέκα χιλιάδες στα δεξιά σου· σε εσένα δεν θα πλησιάζει αυτό. Επειδή δεν κάνουν τον Ιεχωβά καταφύγιό τους, πολλοί «πέφτουν» σε πνευματικό θάνατο στη «μια πλευρά» μας. Στην ουσία, «δέκα χιλιάδες» έχουν πέσει στα «δεξιά» των σημερινών πνευματικών Ισραηλιτών. (Γαλάτες 6:16)

Εδάφιο 8: «Μόνο με τα μάτια σου θα παρατηρείς και θα βλέπεις την ανταπόδοση των πονηρών». Είτε, όμως, είμαστε χρισμένοι Χριστιανοί είτε οι αφιερωμένοι σύντροφοί τους, είμαστε ασφαλείς στο «μυστικό τόπο» του Θεού. Απλώς “παρατηρούμε και βλέπουμε την ανταπόδοση των πονηρών”, οι οποίοι θερίζουν προβλήματα από εμπορική και θρησκευτική άποψη, καθώς και από άλλες απόψεις.—Γαλάτες 6:7.

Εδάφιο 9: Μολονότι η ασφάλεια αυτού του κόσμου καταρρέει, εμείς θέτουμε τον Θεό στην πρώτη θέση και παίρνουμε θάρρος από τα λόγια του ψαλμωδού: «Επειδή είπες: “Ο Ιεχωβά είναι το καταφύγιό μου”, έκανες κατοικία σου τον Ύψιστο· Ναι, ο Ιεχωβά είναι το καταφύγιό μας. Ωστόσο, κάνουμε επίσης τον Ύψιστο Θεό “κατοικία μας”, όπου βρίσκουμε ασφάλεια.

Εδάφιο 10: «Δεν θα σε βρει συμφορά, ούτε και πληγή θα πλησιάσει στη σκηνή σου». “δεν θα μας βρει συμφορά”—καμία από τις συμφορές που περιγράφονται πιο πάνω σε αυτόν τον ψαλμό. Ακόμη και όταν αντιμετωπίζουμε μαζί με άλλους συμφορές όπως είναι οι σεισμοί, οι τυφώνες, οι πλημμύρες, οι πείνες και οι ολέθριες συνέπειες του πολέμου, αυτές δεν καταστρέφουν την πίστη μας ούτε την πνευματική μας ασφάλεια. Οι χρισμένοι Χριστιανοί μοιάζουν με πάροικους που ζουν σε σκηνές χωρισμένοι από αυτό το σύστημα πραγμάτων. (1 Πέτρου 2:11) “Ούτε και πληγή πλησιάζει στη σκηνή τους”. Είτε η ελπίδα μας είναι ουράνια είτε επίγεια, δεν είμαστε μέρος του κόσμου και δεν μολυνόμαστε από πνευματικά θανατηφόρες πληγές όπως είναι η ανηθικότητα, ο υλισμός, η ψεύτικη θρησκεία και η λατρεία του «θηρίου» και της “εικόνας” του, των Ηνωμένων Εθνών.—Αποκάλυψη 9:20, 21· 13:1-18· Ιωάννης 17:16.

Εδάφιο 11: Ο ψαλμός λέει: «Θα δώσει στους αγγέλους του εντολή σχετικά με εσένα, να σε φυλάνε σε όλες τις οδούς σου». (Ψαλμ. 91:11) Οι ουράνιοι άγγελοι μας καθοδηγούν και μας προστατεύουν για να μπορούμε να κηρύττουμε τα καλά νέα. (Αποκ. 14:6) Οι άγγελοι έχουν λάβει εξουσία για να μας προστατεύουν. (2 Βασιλέων 6:17· Ψαλμός 34:7-9· 104:4· Ματθαίος 26:53· Λουκάς 1:19) Μας φυλάνε “σε όλες τις οδούς μας”. (Ματθαίος 18:10)

Εδάφιο 12: «Στα χέρια τους θα σε σηκώνουν για να μη χτυπήσεις το πόδι σου σε πέτρα». Απολαμβάνουμε αγγελική κατεύθυνση και προστασία ως διαγγελείς της Βασιλείας και δεν σκοντάφτουμε πνευματικά. (Αποκάλυψη 14:6, 7) Ακόμη και “πέτρες” όπως είναι οι απαγορεύσεις εναντίον του έργου μας δεν μας έχουν κάνει να σκοντάψουμε και να χάσουμε τη θεϊκή εύνοια.

Εδάφιο 13: «Πάνω στο νεαρό λιοντάρι και στην κόμπρα θα πατήσεις· θα ποδοπατήσεις το χαιτοφόρο λιοντάρι και το μεγάλο φίδι». Η Αγία Γραφή παρομοιάζει τις επιθέσεις του Σατανά τόσο με τις επιθέσεις του νεαρού λιονταριού όσο και με αυτές της κόμπρας. Χρησιμοποιώντας παραστατικές εικόνες, ο ψαλμωδός παρομοιάζει επίσης την τακτική του Σατανά με την τακτική είτε ενός νεαρού λιονταριού είτε μιας κόμπρας. (Ψαλμός 91:13) Όπως ένα λιοντάρι, έτσι και ο Σατανάς μερικές φορές κάνει απροκάλυπτες, κατά μέτωπο επιθέσεις μέσω διωγμού ή νομικής δράσης κατά του λαού του Ιεχωβά. (Ψαλμός 94:20) Αυτές οι επιθέσεις που μοιάζουν με του λιονταριού μπορεί να κάνουν μερικούς να προσκόψουν. Τις περισσότερες φορές, όμως, αυτές οι ανοιχτές επιθέσεις φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα και ενώνουν το λαό του Θεού. Αλλά τι γίνεται με τις πιο ύπουλες επιθέσεις του Σατανά, αυτές που μοιάζουν με τις επιθέσεις της κόμπρας; Ο Διάβολος χρησιμοποιεί την υπερανθρώπινη νοημοσύνη του για να επιφέρει δολερά και θανατηφόρα πλήγματα σαν αυτά που επιφέρει ένα δηλητηριώδες φίδι από κρυφό μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, έχει καταφέρει να δηλητηριάσει τη διάνοια μερικών μελών του λαού του Θεού, εξαπατώντας τους ώστε να κάνουν το δικό του θέλημα αντί για το θέλημα του Ιεχωβά, με τραγικά αποτελέσματα. Ευτυχώς, δεν έχουμε άγνοια για τα σχέδια του Σατανά. (2 Κορινθίους 2:11)

Εδάφιο 14:  «Επειδή σε εμένα έθεσε [ο αληθινός λάτρης] τη στοργή του, γι’ αυτό θα του προμηθεύσω διαφυγή. Θα τον προστατέψω επειδή γνώρισε το όνομά μου». Ο ουράνιος Πατέρας μας μάς παρέχει τη φροντίδα και την προστασία που χρειαζόμαστε ως λαός ο οποίος επικαλείται το όνομά του με πίστη. Ναι, ο Ιεχωβά Θεός μάς διασώζει με αγάπη από τους εχθρούς μας και μας προστατεύει ως λαό του, ώστε να μην αφανιστούμε. Είναι ξεκάθαρο ότι η γνώση του ονόματος του Θεού πρέπει να σημαίνει πολλά πράγματα, εφόσον αποτελεί βασικό παράγοντα για να λάβει κανείς την προστασία Του. Η φράση «θα τον προστατέψω» κατά γράμμα σημαίνει «θα τον θέσω ψηλά», δηλαδή σε απρόσιτο μέρος. Εμείς βρίσκουμε καταφύγιο στον Ιεχωβά ως λάτρεις του ιδίως επειδή “έχουμε θέσει τη στοργή μας σε αυτόν”. (Μάρκος 12:29, 30· 1 Ιωάννη 4:19) Στη συνέχεια, ο Θεός “μάς προμηθεύει διαφυγή” από τους εχθρούς μας. Ποτέ δεν θα εξαλειφθούμε από τη γη. Απεναντίας, θα σωθούμε επειδή γνωρίζουμε το θεϊκό όνομα και το επικαλούμαστε με πίστη. (Ρωμαίους 10:11-13) Είμαστε δε αποφασισμένοι να “περπατάμε σύμφωνα με το όνομα του Ιεχωβά για πάντα”.—Μιχαίας 4:5· Ησαΐας 43:10-12

Εδάφιο 15: Καθώς ολοκληρώνεται ο 91ος Ψαλμός, ο Ιεχωβά λέει για τον πιστό υπηρέτη του: «Θα με επικαλεστεί και εγώ θα του απαντήσω. Θα είμαι μαζί του στη στενοχώρια. Θα τον σώσω και θα τον δοξάσω. Όταν επικαλούμαστε τον Θεό μέσω προσευχής σύμφωνα με το θέλημά του, εκείνος μας απαντάει. (1 Ιωάννη 5:13-15) Έχουμε ήδη περάσει πολλές στενοχώριες εξαιτίας της εχθρότητας που υποδαυλίζει ο Σατανάς. Ωστόσο, τα λόγια «θα είμαι μαζί του στη στενοχώρια» μάς προετοιμάζουν για μελλοντικές δοκιμασίες και μας διαβεβαιώνουν ότι ο Θεός θα μας στηρίξει όταν καταστραφεί αυτό το πονηρό σύστημα.

Εδάφιο 16: Θα τον χορτάσω με μακροζωία και θα τον κάνω να δει τις πράξεις της σωτηρίας μου». Παρά τη λυσσαλέα εναντίωση του Σατανά, ο πλήρης αριθμός των χρισμένων ανάμεσά μας θα δοξαστεί στον ουρανό στον κατάλληλο καιρό του Ιεχωβά—ύστερα από «μακρότητα ημερών» στη γη. Εντούτοις, οι θαυμαστές πράξεις σωτηρίας του Θεού έχουν ήδη φέρει πνευματική δόξα στους χρισμένους. Και τι τιμή είναι για εκείνους να αναλαμβάνουν την ηγεσία ως Μάρτυρες του Ιεχωβά στη γη σε αυτές τις τελευταίες ημέρες! (Ησαΐας 43:10-12) Τη μεγαλύτερη διάσωση του λαού του θα την κάνει ο Ιεχωβά στη διάρκεια του μεγάλου πολέμου του, του Αρμαγεδδώνα, όταν θα δικαιώσει την κυριαρχία του και θα αγιάσει το ιερό όνομά του.—Ψαλμός 83:18· Ιεζεκιήλ 38:23· Αποκάλυψη 16:14, 16. Είτε είμαστε χρισμένοι Χριστιανοί είτε οι αφιερωμένοι σύντροφοί τους, αποβλέπουμε στον Θεό για σωτηρία. Στη διάρκεια «της μεγάλης και φοβερής ημέρας του Ιεχωβά», όσοι υπηρετούν όσια τον Θεό θα σωθούν. (Ιωήλ 2:30-32) Όσοι από εμάς θα αποτελέσουν το «μεγάλο πλήθος» των επιζώντων που θα εισέλθει στο νέο κόσμο του Θεού και θα παραμείνουν πιστοί στη διάρκεια μιας τελικής δοκιμής θα “χορταστούν από εκείνον με μακρότητα ημερών”—ζωή δίχως τελειωμό. Ο Θεός θα αναστήσει επίσης πλήθη ανθρώπων. (Αποκάλυψη 7:9· 20:7-15) Πράγματι, ο Ιεχωβά με μεγάλη χαρά θα “μας κάνει να δούμε τη σωτηρία του” μέσω του Ιησού Χριστού. (Ψαλμός 3:8) 

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν θάλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πισ συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Ωριμάζουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA