Έτσι θυμόμαστε το χωριό κι έτσι θέλουμε να μείνει στη μνήμη μας... Όμορφο και αγαπημένο!

avli1290616
Αν πούμε ότι δεν μας έχει λείψει το χωριό και το πατρικό μας, θα ήταν ψέμα. Δυο χρόνια τώρα, κοντά τρία, έχουμε να πάμε... Όσο κρατάνε οι κακές συνθήκες της πανδημίας και όσο ο φόβος της υπάρχει γύρω μας και κυριαρχεί, κρατιόμαστε. Και ξαφνικά ήρθε και ο μεγάλος σεισμός του περασμένου Σεπτεμβρίου που έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα, καθώς οι μετασεισμοί δεν έχουν σταματημό..

kathriotita.thrapsano2.170321
Είναι όμως που μας λείπουν οι άνθρωποι, ο τόπος, το καθετί που κουβαλάει μνήμες όμορφες, πασπαλισμένες με τη χρυσόσκονη των παιδικών μας χρόνων. Ναι, είναι όλα αυτά μια νοσταλγία, αλλά πώς να πάμε; Κι ωστόσο ούτε στιγμή δεν πάψαμε να τους σκεφτόμαστε με πολύ αγάπη, καθώς δοκιμάζονται οι αντοχές τους, από πολλές απόψεις.

klisto. gimnastirio3
Ακούμε, διαβάζουμε, ζούμε την κάθε στιγμή και ξέρουμε πως θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα. Να κάνουμε υπομονή. Η νέα μετάλληξη του κορονοϊού μας φοβίζει ακόμα περισσότερο και στις απογευματινές ανακοινώσεις οι νεκροί έχουν ακόμα πολύ μεγάλο αριθμό. Τι σχέδια να κάνεις μέσα σε μια εποχή κι ας έχει έρθει, το καλοκαίρι; Ας περιμένουμε λίγο ακόμα και βλέπουμε. Και ας μη ξεθαρρεύουμε με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων...

livada1.230319
Ελπίζουμε ότι, κάποια στιγμή, όλο αυτό θα περάσει, οριστικά...Δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον...  Και τότε, ίσως η ζωή ξαναγυρίσει στα μέτρα που την ξέραμε. Για την ώρα, μόνο να περιμένουμε μπορούμε. Με υπομονή, υπάκουη καρδιά και εγκαρτέρηση. Θα ξαναζήσουμε τέτοιες όμορφες στιγμές, λέμε. Δεν μπορεί, θα αλλάξουν τα πράγματα... Θελουμε να είμαστε αισιόδοξοι.

spiti3.150721
Για την ώρα κρατάμε μικρό καλάθι. Και η όποια αλλαγή δεν θα έρθει, επειδή το επιδιώκουν και το θέλουν οι άνθρωποι. Αυτοί έχουν φροντίσει ήδη να χωριστούν σε εμβολιασμένους και αντιεμβολιαστές. Σε υπάκουους και ανυπάκους. Σε νομοταγείς και... επαναστάτες! Αλλού έχουμε την βάσιμη ελπίδα μας. Και ευτυχώς, ο σεισμός του περασμένου Σεπτεμβρίου, δεν έκανε μεγάλες ζημιές στο σπίτι μας.

agioplastio3

«Να Είστε Ευτυχισμένοι Παρά τις Προκλήσεις», το θέμα της ομιλίας του αδελφού Γκέριτ Λος

Γράφτηκε από τον/την Νίκος Θεοδωράκης. Posted in Δημόσιες Ομιλίες

los
Ο αδελφός Γκέριτ Λος είναι μέλος του Κυβερνώντος Σώματος. Είναι το παλαιότερο μέλος του Κυβερνώντος Σώματος. Όλοι αντιμετωπίζουμε κάποιες προκλήσεις. Ας ακούσουμε, λοιπόν, προσεκτικά τον αδελφό Λος. Δείτε, παρακαλώ ΕΔΩ, ολόκληρο το Broadcasting του Δεκεμβρίου για να ακούσετε και αυτή την ομιλία.

«Τι χαρούμενη μέρα»! Με αυτά τα λόγια αρχίζει ένας θρησκευτικός ύμνος. Και συνεχίζει: «Τι χαρούμενη μέρα τότε που ο Ιησούς με καθάρισε από τις αμαρτίες μου». Συμφωνούμε με αυτούς τους μουσικούς στίχους που γράφτηκαν τον 18ο αιώνα. Συμφωνούμε ότι η συγχώρηση αμαρτιών μάς δίνει χαρά, έτσι δεν είναι; Για πολλούς άλλους, όμως μέρα χαράς είναι η μέρα που πληρώνονται στο τέλος του μήνα.

Ποια είναι μια χαρούμενη μέρα για εσάς, σπουδαστές; Η μέρα της αποφοίτησης! Δεν χαίρεστε επειδή τελείωσε η σχολή Γαλαάδ, αλλά επειδή είχατε το προνόμιο να την παρακολουθήσετε. Πολλοί στον κόσμο πιστεύουν ότι αν είχαν περισσότερα χρήματα, θα ήταν πιο ευτυχισμένοι. Ωστόσο, πολλοί οι οποίοι έθεσαν την απόκτηση πλούτου, ως κύριο στόχο στη ζωή τους, είναι απογοητευμένοι τώρα. Ορισμένοι έχουν χάσει το σπίτι τους, επειδή δεν μπορούσαν να πληρώνουν το δάνειο όταν απολύθηκαν. Τα πλούτη δεν φέρνουν την ευτυχία. Αντίθετα, η διαρκής ευτυχία έρχεται όταν κάνουμε το θέλημα του Ιεχωβά.

Τι είναι η ευτυχία; Η ευτυχία είναι μια κατάσταση ευημερίας, ικανοποίησης ακόμη και βαθιάς, έντονης χαράς. Στον κόσμο όμως, πολλοί είναι δυστυχισμένοι. Το 2015, οι αυτοκτονίες στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 44.193 δηλαδή υπερδιπλάσιες από τις ανθρωποκτονίες οι οποίες ήταν μόνο 17.000. Ως και 120 άτομα βάζουν τέλος στη ζωή τους κάθε μέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θλιβερό! Αν και σπανίως, εξαιτίας της κατάθλιψης ακόμη και κάποιοι αληθινοί Χριστιανοί, έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους, αλλά γενικά είμαστε ένας ευτυχισμένος λαός, έτσι δεν είναι;

Ας δούμε 12 λόγους στους οποίους οφείλεται η ευτυχία μας.

Πρώτον, μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι επειδή λατρεύουμε έναν ευτυχισμένο Θεό!

Το εδάφιο Ψαλμός 33:12 λέει «Ευτυχισμένο είναι το έθνος του οποίου Θεός είναι ο Ιεχωβά». Δεύτερον, επειδή συγχωρούνται οι αμαρτίες μας, όπως αναφέρθηκε στην αρχή. Το εδάφιο Ρωμαίους 4:7 λέει «Ευτυχισμένοι είναι εκείνοι των οποίων οι άνομες πράξεις έχουν συγχωρηθεί και των οποίων οι αμαρτίες έχουν καλυφτεί».

Τρίτον, μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι επειδή μας αγαπούν ο Ιεχωβά και ο Ιησούς.

Τέταρτον, είμαστε ευτυχισμένοι επειδή είμαστε ενωμένοι με την παγκόσμια αδελφότητά μας.

Πέμπτον, μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι, επειδή ζούμε σε έναν πνευματικό παράδεισο, όπου έχουμε ειρήνη με τον Ιεχωβά, με τους αδελφούς μας και επίσης έχουμε άφθονη πνευματική τροφή.

Έκτον, στην Επί του Όρους Ομιλία ο Ιησούς τόνισε την πνευματικότητα λέγοντας «Ευτυχισμένοι είναι όσοι έχουν συναίσθηση της πνευματικής τους ανάγκης». Σε αυτή την ομιλία, ο Ιησούς ανέφερε εννιά πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους. Ποια είναι αυτά; Θα το μάθετε αν ξαναδιαβάσετε εκείνη την ομιλία.

Έβδομον, είμαστε ευτυχισμένοι επειδή η ζωή μας έχει νόημα το οποίο, σύμφωνα με το εδάφιο Εφεσίους 1:12 είναι «να αποτελούμε μέσο για να αινείτε και να δοξάζεται ο Θεός».

Όγδοον, στο εδάφιο Αποκάλυψη 1:3 ο Ιησούς έδειξε ότι η ανάγνωση του Λόγου του Θεού, μάς κάνει ευτυχισμένους. Λέει: «Ευτυχισμένος είναι αυτός που διαβάζει μεγαλόφωνα και εκείνοι που ακούν τα λόγια αυτής της προφητείας». Θέλετε να είστε ευτυχισμένοι κάθε μέρα; Να διαβάζετε τη Γραφή κάθε μέρα. Στο βιβλίο της Αποκάλυψης ο Ιησούς εξαγγέλλει εφτά «μακαρισμούς». Ποιοι είναι; Ανακαλύψτε το, ξαναδιαβάζοντας την Αποκάλυψη.

Ένατον, είμαστε επίσης ευτυχισμένοι, επειδή υπηρετούμε στον πνευματικό ναό. Στο 7ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης φαίνονται όχι μόνο οι χρισμένοι, αλλά και το μεγάλο πλήθος να υπηρετούν, όχι κοντά ή μπροστά, αλλά μέσα στον ναό. Ο Δαβίδ αποκάλεσε τους Λευίτες ευτυχισμένους. Στο εδάφιο Ψαλμός 65:4 είπε «Ευτυχισμένος είναι εκείνος τον οποίο επιλέγεις και φέρνεις κοντά για να κατοικεί στις αυλές σου». Ο Δαβίδ έκανε διευθετήσεις ώστε οι Λευίτες να υπηρετούν στον ναό δύο φορές τον χρόνο επί μία εβδομάδα. Αντίθετα, όλος ο λαός του Θεού τον υπηρετεί στον πνευματικό ναό όλο τον χρόνο, κάθε μέρα. Πόσο ευτυχισμένοι είμαστε!

Δέκατον, το εδάφιο Ψαλμός 40:4 λέει «Ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται στον Ιεχωβά». Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ευτυχίας. Όταν φτάσετε στον διορισμό σας να έχετε εμπιστοσύνη στο ότι ο Ιεχωβά θα σας στηρίξει. Να εμπιστεύεστε στη δύναμη του Ιεχωβά και όχι στην εκπαίδευση που λάβατε στη Γαλαάδ ή στις ικανότητές σας. Αν δυσκολεύεστε οικονομικά, να εμπιστεύεστε στον Ιεχωβά. Εκείνος θα σας φροντίσει. Αν πρέπει να μάθετε μια καινούρια γλώσσα εμπιστευτείτε τον. Αν κατηγορηθείτε άδικα να έχετε εμπιστοσύνη ότι τα ζητήματα θα ξεκαθαρίσουν με τον καιρό. Όταν είστε αποθαρρυμένοι να έχετε εμπιστοσύνη ότι θα έρθουν καλύτεροι καιροί. Υπάρχει φως στο τέλος κάθε τούνελ.

Ενδέκατον, είμαστε ευτυχισμένοι επειδή δίνουμε και ο Ιησούς είπε: «Μεγαλύτερη ευτυχία νιώθει κάποιος όταν δίνει παρά όταν λαβαίνει». Πολύ γνωστά λόγια —Πράξεις 20:35.

Και δωδέκατον, είμαστε ευτυχισμένοι χάρη στην υπέροχη υπόσχεση σχετικά με έναν ουράνιο παράδεισο για ορισμένους και έναν επίγειο παράδεισο για δισεκατομμύρια ανθρώπους. Είμαστε ευτυχισμένοι επειδή αυτό συνδέεται με την υπόσχεση της αιώνιας ζωής.

Πώς φαίνεται η ευτυχία; Φαίνεται από το πνεύμα εκτίμησης και τις εκφράσεις εκτίμησης. Να προσέχετε λοιπόν το πνεύμα παραπόνων. Όταν ο Ιεχωβά απελευθέρωσε τον Ισραήλ ο λαός ήταν ευτυχισμένος. Ωστόσο, σε λίγες μόλις εβδομάδες, παραπονέθηκαν και μάλιστα ήθελαν να επιστρέψουν ως δούλοι στην Αίγυπτο. Για να παραμένετε ευτυχισμένοι, να έχετε θετική άποψη. Μην παραπονιέστε για τα αγκάθια στις τριανταφυλλιές, αλλά να χαίρεστε που κάποιες τριανταφυλλιές έχουν τριαντάφυλλα. Επίσης, όταν πάτε στον διορισμό σας, να εκπέμπετε την ευτυχία που νιώθετε. Να αφήνετε τους άλλους να τη βλέπουν στα μάτια σας, στο πρόσωπό σας, στο χαμόγελό σας.

Ωστόσο, να μη χαμογελάτε σαν πωλητές, αλλά από την καρδιά σας. Η ευτυχία φαίνεται επίσης από το αν τραγουδάει κάποιος. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι συχνά τραγουδούν. Τραγουδάμε πού και πού; Τραγουδάμε στη βροχή ή ίσως στο μπάνιο ή κάπου αλλού;

Πώς μπορούμε να αυξήσουμε την ευτυχία μας; Οι πράξεις των άλλων επηρεάζουν την ευτυχία μας και ό,τι κάνουμε εμείς επηρεάζει την ευτυχία των άλλων. Είναι αναπόφευκτο. Η ευτυχία μας είναι αλληλένδετη με τη ζωή πολλών άλλων ανθρώπων της οικογένειάς μας, των φίλων μας και άλλων.

Η ευτυχία συχνά βρίσκεται σε μικρά πράγματα και η δυστυχία έρχεται όταν παραβλέπονται τα μικρά πράγματα. Ευτυχία δεν είναι η απουσία προβλημάτων, αλλά η ικανότητα να τα ξεπερνούμε. Η ευτυχία δεν εξαρτάται από τις εξωτερικές περιστάσεις, αλλά από τις ενδόμυχες σκέψεις σας και από τη σχέση σας με τον ευτυχισμένο Θεό μας. Η ευτυχία συνδέεται με τη χαρά και η χαρά είναι πτυχή του καρπού του πνεύματος.

Να επωφελείστε λοιπόν από το άγιο πνεύμα και θα είστε πιο ευτυχισμένοι. Μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι, αν και πεινασμένοι. Αυτό ήταν το θέμα μιας ειδικής ομιλίας. Φυσικά, μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι και όταν δεν είστε πεινασμένοι. Ίσως αξιοποιείτε ευχαρίστως τις ώρες που κάποιο εστιατόριο προσφέρει μειωμένες τιμές.

Μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι αν και άγαμοι. Μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι επειδή είστε παντρεμένοι και κάποιες φορές παρ’ όλο που είστε παντρεμένοι. Μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι χωρίς παιδιά και παρ’ όλο που έχετε παιδιά. Μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι αν και είστε μόνο 15 χρονών και παρ’ όλο που είστε 85 χρονών. Μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι αν και άρρωστοι και ακόμη πιο ευτυχισμένοι, φυσικά, αν είστε υγιείς.

Μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι ακόμη και αν χάσετε στον θάνατο αγαπημένα σας πρόσωπα. Θα τα ξαναδείτε. Μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι αν και διώκεστε για χάρη του Χριστού. Στα εδάφια Λουκάς 6:22, 23, ο Ιησούς είπε «Ευτυχισμένοι είστε όταν οι άνθρωποι σας μισήσουν Χαρείτε εκείνη την ημέρα και σκιρτήστε από χαρά».

Μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι ακόμη και αν χάσατε τη δουλειά σας, αν χάσατε το πορτοφόλι σας, αν χάσατε την καρδιά σας στο Σαν Φρανσίσκο, όπως λέει και ένα τραγούδι —ή κάπου αλλού. Δεν μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι αν χάσατε τα λογικά σας ή ίσως και να είστε ακόμη πιο ευτυχισμένοι τότε, επειδή αγνοείτε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω σας και σας επηρεάζουν.

Αν είστε ευτυχισμένοι, κάνετε και τους άλλους ευτυχισμένους. Αν είστε δυστυχισμένοι, κάνετε και τους άλλους δυστυχισμένους. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι από τους άλλους οι άλλοι δεν θα είναι ευχαριστημένοι από σας. Το χιούμορ αυξάνει την ευτυχία. Κάνει τον πόνο και τα προβλήματα, πιο υποφερτά. Να βρίσκετε ευτυχία σε μικρά πράγματα στο ηλιοβασίλεμα, στα σύννεφα, στο κελάηδημα των πουλιών σε μια πεταλούδα πάνω σε ένα λουλούδι σε έναν σκύλο που κυνηγάει την ουρά του.

Διατηρήστε την ευτυχία σας κάνοντας στοχασμούς γύρω από τον ερχόμενο Παράδεισο. Να τον προσμένετε. Το εδάφιο Δανιήλ 12:12 λέει «Ευτυχισμένος είναι αυτός που προσμένει». Στον Παράδεισο, δεν θα υπάρχουν πια δάκρυα, ούτε συναισθηματικός πόνος, ούτε δυστυχία. Όλοι θα είναι ευτυχισμένοι κάθε μέρα, διαρκώς. Ας διατηρούμε και ας αυξάνουμε την ευτυχία μας λοιπόν, παρά τις προκλήσεις, αινώντας τον ευτυχισμένο Θεό μας, τον Ιεχωβά και κάνοντας τους άλλους και τον εαυτό μας ακόμη πιο ευτυχισμένους.

  • Εδώ σταδιακά θα δούμε όλες τις ομιλίες από το Broadcasting Δεκεμβρίου 2017
  • Χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καλό μας φίλο MBabis Ggrreeccee. Χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό, εφικτό. Αλλά είπαμε, όταν ο ένας βοηθάει τον άλλον, τότε το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο!

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Αλλά τώρα είμαι συνταξιούχος πια έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια κστις αυλές, τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA