Όμορφες και σκληρές μνήμες ξύπνησαν μέσα μου, αυτές οι φωτογραφίες με τον πατέρα μου!

o.pateras.mu
Τις είδα ανεβασμένες στο Facebook από τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μου, Θραψανού. Φωτογραφίες τραβηγμένες τη δεκαετία του 80, οι έγχρωμες... Ο πατέρας μου, Λευτέρης Θεοδωράκης του Κουμαλή, "σέρνει" τη στομωσά ως μάστορας στον αγγειοπλαστικό συνεταιρισμό "Μίνωας". Το θυμάμαι αυτό το εγχείρημα. Και είναι ενθαρρυντικό ότι, παρά τα όσα πέρασε, υπάρχει και λειτουργεί, ακόμα στο χωριό.

bambas
Εδώ, ο πατέρας μου πιο νέος, τότε σίγουρα δεν υπήρχαν χρωματιστές φωτογραφίες. Είναι με συγγενείς και φίλους σε ένα τραπέζι για τον πολιτευτή της Ενώσεως Κέντρου, δικηγόρο Γ. Α. Μαγκάκη... Εκείνη την εποχή, εγώ ήμουν πολύ μικρός και δεν καταλάβαινα, γιατί έπρεπε στο πρόσωπο μου να τιμωρηθεί η όποια πολιτική δράση του πατέρα μου... Μισόν αιώνα μετά, ακόμα δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό.

o.pateras.mu1
Τα πιθάρια όμως ήταν η ζωή του... Έφτιαξε ο ίδιος, εκατοντάδες σε όλη την την Κρήτη στις βεντέμες που πήγαινε από τον Μάη ώς τον Οκτώβρη, κάθε χρόνο. Και εκπαίδευσε τον αδελφό μου Κωστή, να τον ακολουθήσει μετά το θάνατο του ή λίγο νωρίτερα, όταν πια ο ίδιος είχε αποσυρθεί, φτιάχνοντας το δικό του καμίνι στο Λιγαρά και κρατώντας το σε λειτουργία μέχρι που μπορούσε. Ενέπνευσε ακόμα τον εγγονό του, Μανώλη Βολυράκη και τον γιο του, Αγησίλαο να συνεχίσουν και σήμερα την τέχνη του αγγειοπλάστη... δεν ξεχνιέται εύκολα αυτός ο άνθρωπος!

Πώς να δοξάζουμε τον Ιεχωβά Θεό με όλα όσα έχουμε; Αξίζει να το δούμε αυτό το θέμα…

Γράφτηκε από τον/την Νίκος Θεοδωράκης. Posted in Δημόσιες Ομιλίες

ergo.2015

Το 1941 ένας Ελβετός μηχανικός ο Τζορτζ ντε Μεστάλ βγήκε μια βόλτα με τον σκύλο του στα χωράφια. Όταν επέστρεψε παρατήρησε της κολλιτσίδες που ήταν πάνω στο παντελόνι του και πάνω στο σκύλο του. Η προσεκτική παρατήρηση τον οδήγησε να κατασκευάσει το Βέλκρο. Δείτε ΕΔΩ. Και σήμερα το χρησιμοποιούμε τόσο στη ζωή μας.

Κάπως έτσι οι αδελφοί Ράιτ, παρατηρώντας πώς πετούν τα πουλιά, έφτιαξαν το αεροπλάνο. Δείτε ΕΔΩ. Βιομιμητική λέγεται ο κλάδος που ασχολείται με τέτοια θέματα. Σε ποιον όμως αξίζει η δόξα και η τιμή για το πρωτότυπο. Στο εδάφιο Αποκάλυψη 4:11 αναφέρεται («Άξιος είσαι, Ιεχωβά, ναι, ο Θεός μας, να λάβεις τη δόξα+ και την τιμή+ και τη δύναμη,+ επειδή εσύ δημιούργησες τα πάντα,+ και λόγω του θελήματός+ σου υπήρξαν και δημιουργήθηκαν».) Και θυμόμαστε πώς τίμησαν την γέννηση του Ιησού.

Εμείς όμως γιατί χρειάζεται να δοξάζουμε τον Θεό; Στο εδάφιο Ιακώβου 5:17 αναφέρει (Ο Ηλίας ήταν άνθρωπος με αισθήματα σαν τα δικά μας,+ και όμως στην προσευχή προσευχήθηκε να μη βρέξει·+ και δεν έβρεξε πάνω στη γη τρία χρόνια και έξι μήνες. ).

Εκείνος έστειλε τον μονογενή γιο του στη γη για να θυσιάσει τη ζωή του για χάρη μας, ώστε να μπορούμε να ζήσουμε για πάντα. Στο εδάφιο Ψαλμός 96:7,8 αναφέρονται πολύ δυναμικά λόγια (7Αποδώστε στον Ιεχωβά, εσείς οι οικογένειες των λαών,+Αποδώστε στον Ιεχωβά δόξα και ισχύ.+8Αποδώστε στον Ιεχωβά τη δόξα που ανήκει στο όνομά του·+Πάρτε δώρο και ελάτε στις αυλές του.+) αλλά και στο 10 (Πείτε ανάμεσα στα έθνη: «Ο Ιεχωβά έχει γίνει βασιλιάς.+Και η παραγωγική γη στερεώνεται ώστε δεν είναι δυνατόν να κλονιστεί.+Αυτός θα υπερασπίσει την υπόθεση των λαών με ευθύτητα».+) Είναι ακριβώς αυτά τα λόγια που μας υπενθυμίζουν να τον δοξάζουμε καθημερινά…

Συμβαίνουν τέτοια πράγματα σήμερα στον κόσμο; Πολλοί βλέπουμε ότι στρέφουν το ενδιαφέρον στον εαυτό τους. Και άλλοι λένε ότι όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα έγιναν στην τύχη και δεν έχουν έναν συγκεκριμένο δημιουργό. Υπάρχουν κι άλλοι που λένε ότι είναι Χριστιανοί, αλλά συνεχίζουν να είναι βίαιοι και συμμετέχουν σε πολέμους. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι οι κανόνες και οι αρχές της Αγίας Γραφής είναι απαρχαιωμένοι…

Οι θρησκείες είναι επίσης ένας ανασταλτικός παράγοντας. Στο εδάφιο 2 Κορινθίους 4:4 διαβάζουμε (ανάμεσα στους οποίους ο θεός αυτού του συστήματος πραγμάτων+έχει τυφλώσει τις διάνοιες των απίστων,+ για να μη λάμψει+ ο φωτισμός+ των ένδοξων καλών νέων+ σχετικά με τον Χριστό, ο οποίος είναι η εικόνα+ του Θεού. ). Διακρίνουμε ποιος είναι πίσω από αυτό; Είναι ο Σατανάς, ο Διάβολος. Εκείνος ευθύνεται για την αποθάρρυνση και την απομάκρυνση των ανθρώπων από τον Θεό.

Είναι ανάγκη έχοντας ως πρότυπο μας τον Ιησού να μιμούμαστε το παράδειγμά του… Στο εδάφιο Φιληππισίους 2: 5-7 (5Να διατηρείτε αυτή τη διανοητική στάση μέσα σας η οποία ήταν και μέσα στον Χριστό Ιησού,+ 6ο οποίος, αν και υπήρχε με μορφή Θεού,+ δεν διανοήθηκε κάποια αρπαγή, δηλαδή το να είναι ίσος με τον Θεό.+) βλέπουμε ότι ο ίδιος ήταν ταπεινός και υπάκουος. Δεν ζήτησε ποτέ δόξα για τον εαυτό του. Μιλούσε συνεχώς για τον Ιεχωβά και αναφέρονταν για ότι έλεγε στη Γραφή με επίκεντρο την Βασιλεία του Θεού. Ιωάννης 15:8 (Με αυτό δοξάζεται ο Πατέρας μου, με το να κάνετε πολύ καρπό και να αποδεικνύεστε μαθητές μου.+ ).

Σήμερα το μπορούμε να κάνουμε; Δεν ενεργούμε όπως ο κόσμος σε ότι αφορά την ηθική, τη διαγωγή, αλλά ακολουθούμε τις αρχές της Γραφής και έτσι δοξάζουμε τον Θεό… Στο εδάφιο Ρωμαίους 12:2 (Να χαίρεστε σε σχέση με την ελπίδα.+ Να υπομένετε στη θλίψη.+ Να εγκαρτερείτε στην προσευχή.+) βλέπουμε ότι όταν κάνουμε μια ανακαίνιση οτιδήποτε δεν χρειάζεται, αφαιρείται…

Χρειάζεται να γεμίζουμε το μυαλό μας με χρήσιμα πράγματα. Να βάζουμε σε προτεραιότητα το κήρυγμα των καλών νέων κάνοντας το αυτό δραστήρια, βοηθώντας και άλλους ανθρώπους να δοξάζουν τον Ιεχωβά. Είναι περισσότερο από απαραίτητο να γινόμαστε καλύτεροι καλλιεργώντας όμορφες ιδιότητες όπως η αγάπη και η ταπεινοφροσύνη.

Ευθύνη μας λοιπόν είναι να τον υπηρετούμε και να τον δοξάζουμε με όλα όσα έχουμε. Κι εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή εκ μέρους μας. Οι ηλικιωμένοι ίσως σκέφτονται ότι δεν έχουν τη δύναμη, άλλοι ότι δεν έχουν λάβει εκπαίδευση ή δεν έχουν την οικονομική άνεση. Αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε τέτοιες σκέψεις να γίνουν παγίδα για μας. Στο εδάφιο Ψαλμός 103:13,14 αναφέρεται(13Όπως ο πατέρας δείχνει έλεος στους γιους του,+Έτσι και ο Ιεχωβά έδειξε έλεος σε όσους τον φοβούνται.+14Διότι αυτός γνωρίζει καλά την πλάση μας,+Θυμάται ότι είμαστε χώμα.+). Εκείνος λοιπόν δεν απαιτεί από εμάς περισσότερα από όσα μπορούμε να του δώσουμε.

Στο εδάφιο Λουκάς 21:1-4 (Καθώς σήκωσε τα μάτια του, είδε τους πλούσιους να ρίχνουν τα δώρα τους στα χρηματοφυλάκια.+ 2Κατόπιν είδε μια άπορη χήρα να ρίχνει εκεί δύο μικρά νομίσματα ελάχιστης αξίας+ 3και είπε: «Σας λέω αληθινά: Αυτή η χήρα, αν και φτωχή, έριξε περισσότερα από όσα έριξαν όλοι.+ 4Διότι όλοι αυτοί έριξαν δώρα από το περίσσευμά τους, αυτή όμως από το υστέρημά της έριξε όλο το βιος που είχε».+) βλέπουμε το παράδειγμα της χήρας με τη μικρή συνεισφορά στα χρηματοκιβώτια του ναού…

Ας μη βάζουμε λοιπόν μόνοι μας περιορισμούς στον εαυτό μας. Εκείνος ζητάει από εμάς το καλύτερο που μπορούμε και αυτό προφανώς δεν είναι το ίδιο για όλους, αλλά πολύ διαφορετικό για τον καθένα από εμάς. Αυτό που εμείς κάνουμε, είναι να προσπαθούμε για το καλύτερο να είμαστε παρόντες στις συναθροίσεις και να εκπαιδευόμαστε. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο για τον Ιεχωβά. Και να το βάζουμε εμείς σε προτεραιότητα, αντί για την εργασία μας ή την ψυχαγωγία μας.

Ότι κάνουμε το κάνουμε επειδή Εκείνος αξίζει τη δόξα και την τιμή, την υπηρεσία μας και όλες μας τις δυνάμεις και δεν κάνουμε τίποτα για τα μάτια των άλλων. Ο Ιεχωβά μας έχει δώσει μερικά ουσιαστικά βοηθήματα:

-Τις συναθροίσεις

- Γραφικά παραδείγματα μέσα στο Λόγου, την Αγία Γραφή, θετικά και αρνητικά.

- Εκεί θα δούμε και παραδείγματα γραφικών προσώπων που ευλογήθηκαν.

- Το προνόμιο της προσευχής για να επικοινωνούμε μαζί του.

Έτσι, μιμούμενοι τον Ιησού, απολαμβάνουμε ικανοποίηση και ειρήνη διάνοιας. Μαθαίνουμε για τον Θεό και χαιρόμαστε γι’ αυτό Και περιμένουμε την ανταμοιβή μας, μια αιώνια ζωή σε ένα παραδεισένιο κόσμο απαλλαγμένη από προβλήματα και ανησυχίες. Στο εδάφιο Ησαΐας 43:4 (Επειδή υπήρξες πολύτιμος στα μάτια μου,+ θεωρήθηκες αξιότιμος και εγώ σε αγάπησα.+ Και θα δώσω ανθρώπους αντί για εσένα, και εθνότητες αντί για την ψυχή σου.+) βλέπουμε πολύ όμορφα λόγια για εκείνον τον καιρό... Δεν θα θέλαμε να ειπωθούν για τον καθένα μας;

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν θάλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγλάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές οι προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Περιμένοντας τη σύνταξη...

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Φλεβάρη του 2012 απολύθηκα, με εθελούσια έξοδο, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983, ως δημοσιογράφος.
Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων, ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά; Μάλλον πολύ μακρυα, όπως δείχνουν τα πράγματα...
Την 1 Νοέμβρη 2019, κατέθεσα τα χαρτιά μου για τη συνταξιοδότηση... Και περιμένω. Μέχρι στιγμή, κανένα νέο.
Αλλά δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς… Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα την εποχή του κονοϊού Covid-19
Όλοι, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο, είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάναμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας, ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη, πως δεν είμαι μόνος! Μπορώ να εμπιστεύομαι απόλυτα τον Ιεχωβά! Δίνω καθημερινά τις μικρές ή μεγάλες μάχες. Με αξιοπρέπεια!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Ωριμάζουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA