Όταν κόβεις τα σταφύλια για να τα κάνεις κρασί... Τα κρασοστάφυλα πάνε πατητήρι...

krasostafila.lui1.150920
Ο φίλος μας ο Λούης από τα Αποίκια της Άνδρου μας έδωσε το ερέθισμα να κάνουμε αυτό το σημείωμα. Ανέβασε στον τοίχο του (πέρσι τέτοια εποχή) δυο φωτογραφίες μια στο αμπέλι και μια μέσα στο πατητήρι του... Και μας προσκάλεσε, όταν με το καλό γίνει το κρασί, να πάμε να πιούμε μαζί του, μια κούπα. Και ο Λούης, ότι λέει το εννοεί...

krasostafila
Αυτές τις πήραμε από τον τοίχο της Φρειδερίκης Φωτεινού... Δεν πρέπει να είναι δικιά της, αν και η ίδια τραβά πολύ ωραίες φωτογραφίες. Μάλλον έχει βρει τον τόπο στο διαδίκτυο, για να παίρνει επίσης πολύ όμορφες φωτογραφίες κι έτσι αναπληρώνει το κενό των δικών της.

krasostafila.lui2.150920
Κι εδώ είμαστε στην Άνδρο, στο πατητήρι του Λούη, στα Αποίκια. Σε λίγο όλα αυτά τα σταφίλια θα έχουν γίνει μούστος κι ο μούστος κρασί. Υποσχεθήκαμε, τότε, να πάμε να το γευτούμε. Και θα το προσπαθήσουμε. Θα είναι και μια καλή ευκαιρία να δούμε τους φίλους μας στο νησί. Και το κάναμε φέτος το καλοκαίρι καθώς είμαστε εκεί με την Έστερ και τη Χλόη... Ευχατριστούμε, φίλε Λούη!

The News

Ανθρώπινες, όμορφες στιγμές με τους αδελφούς της εκκλησίας μας… Τι υπέροχη ομορφιά!

erifili1.241216
Οι φωτογραφίες είναι χθεσινές. Τραβήχτηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο μαγαζί του «Μπαρμπαδήμου», στο Μπουρνάζι Περιστερίου… Είμαστε καλεσμένοι σε ένα τραπέζι φιλοξενίας της αδελφής Εριφύλης στον επίσκοπο περιοχής μας Ιορδάνη Σκερλετίδη και τη σύζυγο του Λίτσα που σήμερα ολοκληρώνει την εβδομάδα του, μαζί μας.

erifili2.241216
Ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή… Φυσικά δεν έκανα τίποτα μόνος μου. Έχω ζήσει πολλές τέτοιες ωραίες στιγμές κοινωνικής συναναστροφής με αδελφούς, πράγμα που συνιστά η οργάνωση μας, αλλά δεν τις έχω δημοσιοποιήσει… Μερικά πράγματα, προφανώς, είναι μόνο για μας και για τους φίλους μας…

erifili3.241216
Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το ζήτησε ως χάρη η Εριφύλη. Ήθελε, όλες αυτές τις στιγμές να τις μοιραστεί με τους αγαπημένους φίλους της στην Άνδρο, το νησί της. Το συζήτησα με τον Ιορδάνη και αφού πήραμε τη συναίνεση όλων των παρευρισκομένων (και των νεαρών της παρέας) προχώρησα…

erifili4.241216
Τα χαμογελαστά πρόσωπα της φωτογραφίας, είναι πέρα για πέρα αληθινά. Όλοι νιώσαμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την φιλόξενη και δοτική Εριφύλη. Αγαπημένη και ξεχωριστή, άνοιξε την καρδιά της και μετά το πολύ όμορφο μενού με τους ανατολίτικους μεζέδες του «Μπαρμπαδήμου», είχε ετοιμάσει και δωράκια στο καθένα μας.

erifili5.241216
Λάμπει ολόκληρη στο κέντρο της φωτογραφίας. Η επιλογή για το συγκεκριμένο μαγαζί ήταν πραγματικά καλή. Όλοι το χαρήκαμε με την καρδιά μας. Το σέρβις γρήγορο και καλό… Τα γκαρσόνια χαμογελαστά και τα φαγητά του ξεχωριστά, τα χαρήκαμε όσοι τα απολαύσαμε κοντά στον Ιορδάνη και τη σύζυγο του.

erifili6.241216
Η ίδια είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει με τον επίσκοπο. Εκείνος φρόντισε να πάει κοντά της… Όπως έκανε με όλους μας. Ο Ιορδάνης είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Το χαμόγελο του, τα αστεία του, η απλότητα του, σε κάνει να νιώθεις άνετα, δίπλα του. Το ίδιο υπέροχη και η Λίτσα. Καθίσαμε κοντά και είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε μαζί της.

erifili7.241216
Για μας, για τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, αποτελεί μεγάλη τιμή η πρόσκληση από την αδελφή Εριφύλη. Μοιραστήκαμε δυο ώρες μιας πολύ όμορφης κοινωνικής συναναστροφής. Από αυτές που όλοι χρειαζόμαστε πότε - πότε. Και ήρθε την πιο κατάλληλη ώρα. Στην ολοκλήρωση σχεδόν της εβδομαδιαίας επίσκεψης του Ιορδάνη Σκερλετίδη στην εκκλησία μας.

erifili8.241216
Ήταν μια πολύ όμορφη εβδομάδα που μας βγάζει πιο ενισχυμένους, πνευματικά… Ακούσαμε την πρώτη ομιλία του επισκόπου μας την περασμένη Τρίτη (μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ) και σήμερα, από το πρωί τον απολαμβάνουμε στην υπηρεσιακή ομιλία του. Ναι, νιώθουμε ευγνώμονες στον Ιεχωβά Θεό γι’ αυτά τα δώρα σε μορφή ανθρώπων, όπως είναι ο επίσκοπος περιοχής μας και οι πρεσβύτεροι μας…Τραβήξαμε κι ένα μικρό, πολύ μικρό βίντεο, απλά για να πάρετε μια γεύση από το κλίμα που επικράτησε χθες το μεσημέρι στον «Μπαρμπαδήμο» το ξεχωριστό φαγάδικο στην πλατεία Μπουρναζίου του Περιστερίου. Είναι εντυπωσιακό, αλλά από την ανάρτηση που κάναμε στα κοινωνικά δίκτυα, όλοι ήξεραν τον «Μπαρμπαδήμο». Μας διόρθωσαν μάλιστα, επειδή στη βιασύνη μας τον γράψαμε «Μπαρμπαγιάννη».

Σχόλια (2)

  1. Dimitra

H αδελφη μας Εριφυλη ενας πολύ ζωντανος ανθρωπος γνωρισε την αληθεια πριν πολύ λιγα χρονια και αντιμετωπισε εδώ στο νησι πολύ κοροιδια αλλα δεν το εβαλε κατω ,μιλα για την αληθεια οπου βρεθει και είναι ιδιαιτερα φιλοξενη .Αυτό το...

H αδελφη μας Εριφυλη ενας πολύ ζωντανος ανθρωπος γνωρισε την αληθεια πριν πολύ λιγα χρονια και αντιμετωπισε εδώ στο νησι πολύ κοροιδια αλλα δεν το εβαλε κατω ,μιλα για την αληθεια οπου βρεθει και είναι ιδιαιτερα φιλοξενη .Αυτό το χαρακτηριστικο του χαρακτηρα της τωρα το εχει διοχετευσει στην χριστιανικη εκκλησια . ο Ιεχωβά να την ευλογει καθως και ολους τους αδελφους μας .ψαλμος 133.Δειτε .τι καλο και τι ευχαριστο που είναι να κατοικουν μαζι με ενοτητα οι αδελφοι .

Read More
  Συννημένα
 
  1. Ν. Θεοδωράκης

Τι όμορφα που το θέτεις αγαπημένη μας Δήμητρα!... Εσύ, ασφαλώς και τη γνωρίζεις καλύτερα την Εριφύλη μιας και ζείτε πολύ καιρό μαζί στο ίδιο νησί… Αλλά κι εμείς, όσο μπορέσαμε να τη γνωρίσουμε, είδαμε έναν αξιαγάπητο άνθρωπο, ιδιαίτερα γλυκό και...

Τι όμορφα που το θέτεις αγαπημένη μας Δήμητρα!... Εσύ, ασφαλώς και τη γνωρίζεις καλύτερα την Εριφύλη μιας και ζείτε πολύ καιρό μαζί στο ίδιο νησί… Αλλά κι εμείς, όσο μπορέσαμε να τη γνωρίσουμε, είδαμε έναν αξιαγάπητο άνθρωπο, ιδιαίτερα γλυκό και φιλόξενο. Μας έχει καλέσει σπίτι της κι έχουμε πάρει τσάι συζητώντας για τον Ιεχωβά!
Θέλω να γνωρίζεις ότι στου «Μπαρμπαδήμου» χθες, μου μετέφερε τους χαιρετισμούς σου και πήρα μια ανοιχτή πρόταση που ενίσχυσε τη δική σου για να έρθουμε στην Άνδρο μερικές μέρες κοντά σας. Και, ξέρεις επίσης, ότι το θέλουμε πολύ…

Read More
  Συννημένα
 
There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν θάλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Ωριμάζουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA