Τα λουλούδια μας εμπνέουν και μας δίνουν δύναμη για ζωή, σε μια πολύ δύσκολη εποχή

Durmaz1.060522
Ο φίλος μας Yaşar Durmaz από τη Σμύρνη, "ανεβάζει" καθημερινά υπέροχες φωτογραφίες με λουλούδια, σαν αυτά που σας έχουμε σήμερα. Μας αρέσουν και δεν παραλείπουμε να κάνουμε ένα λάικ στα κοινωνικά δίκτυα, επειδή μας υπενθυμίζουν ότι η ζωή εκεί έξω και παρά τις δυσκολίες της, είναι όμορφη. Δείτε ΕΔΩ μερικά λουλούδια του.

durmaz1.240522
Είναι από τις όμορφες αναρτήσεις που μας δίνουν κουράγιο, δύναμη και ελπίδα για τη ζωή. Και μας γεμίζουν αισιοδοξία. Αν αυτά τα λουλούδια αντέχουν και συνεχίζουν να είναι τόσο όμορφα, μπορούμε κι εμείς, σίγουρα, να συνεχίζουμε να δίνουμε, με αξιοπρέπεια, τις μάχες μας στην καθημερινότητα μας. Δείτε άλλο ένα δημοσίευμα ΕΔΩ.

Durmaz2.060522
Ομορφιές ξεχωριστές, με τις οποίες είναι γεμάτη ολόκληρη η γη και όχι μόνο ο μικρόκοσμος μας. Για την Σμύρνη, την πόλη της Τουρκίας που μένει ο Yaşar Durmaz έχουμε γράψει πρόσφατα, δείτε ΕΔΩ καθώς, στόχος μας είναι να γνωρίσουμε όσο περισσότερα μέρη του κόσμου μπορούμε. Δείτε κι αυτό ΕΔΩ.

durmaz2.240522
Και θα συνεχίσουμε να γράφουμε, όσο η αφορμή με τα λουλούδια είναι εδώ... Κι όσο τα λουλούδια "κρατάνε" τη ζωντάνια τους, τόσο αυτά θα γίνονται όλο και πιο εντυπωσιακά, όλο και πιο όμορφα. Κάθε εποχή έχει πραγματικά υπέροχα πράγματα να μας δώσει. Ακόμα κι όταν, χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί, λόγω κορονοϊού.

Durmaz3.060522

The News

Τσουνάμι ανθρωπιάς και έργου από τους αδελφούς μας στο λιμάνι της Μυτιλίνης

mitilini1.metanastes
Το διαβάσαμε στις εφημερίδες, το ζήσαμε με εικόνες από την τηλεόραση… Χιλιάδες ήταν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που αποβιβάστηκαν σε ακτές της Λέσβου το φετινό καλοκαίρι, κάτι σαν επιδρομή, καθιστώντας την κατάσταση που επικρατεί στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης αλλά και στον εξωτερικό χώρο κυριολεκτικά τραγική. Στο ίδιο σημείο, σύμφωνα με τις περιγραφές που διαβάζουμε στα διάφορα site, αποβιβάζονται εκατοντάδες τουρίστες από τις απέναντι Μικρασιατές ακτές, Τούρκοι και Ευρωπαίοι, αλλά και επισκέπτες του νησιού που φτάνουν με κρουαζιερόπλοια.Εικόνες από ένα πιάτο φαγητό που μας προσβάλλουν σαν άνθρωποι… Τις είδαμε στη Μυτιλήνη στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Για τη σίτιση τους φρόντιζαν εθελοντές, ενώ οι αρμόδιοι απλά περίμεναν να αδειάσουν θέσεις στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να τους μεταφέρουν στη συνέχεια εκεί. Όπως είναι ευνόητο, πολλές δεκάδες άνθρωποι που πλένουν ρούχα και ζουν ανάμεσα σε τραπέζια ταβερνών δεν είναι η καλύτερη εικόνα για την πρωτεύουσα του τουρισμού στο νησί και ήδη άρχισαν να δημοσιεύονται φωτογραφίες σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από επισκέπτες του Μολύβου.

mitilini2.metanastes
Κι ωστόσο οι αδελφοί μας εκεί ενεργοποιήθηκαν γρήγορα. Σημειώνει ένας φίλος του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ εκεί: πρόκειται για ένα είδος έργου που κάνουμε τώρα στη Μυτιλήνη σε διαφορετικό τομέα. Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, σκεφτήκαμε, ότι έπρεπε να κηρύξουμε σε αυτά τα άτομα, όσο καιρό παραμείνουν στο νησί μας. Ίσως τους δίνετε πρώτη φορά η ευκαιρία να ακούσουν για τον Ιεχωβά και τον σκοπό του. Έτσι, οι πρεσβύτεροι, σε συνεργασία με το Μπέθελ και τον επίσκοπο Περιοχής, τύπωσαν χιλιάδες φυλλάδια στις γλώσσες τους και τα διανέμουμε. Στους Σύριους τα Αραβικά και στους Αφγανούς τα Περσικά (Φαρσίν) Αυτό είναι το φυλλάδιο που δίνουμε στα Αραβικά.

mitilini3.metanastes
Τα δέχονται ευχαρίστως, δεν τα πετούν και μας λένε ευχαριστώ στα αγγλικά και γαλλικά. Τους προτρέπουμε να προστρέξουν στον ιστότοπο μας για περισσότερες πληροφορίες, εφόσον όλοι τους έχουν το δικό τους iphon. Αυτές τις μέρες, είναι εδώ ο επίσκοπος Περιοχής (αδελφός Χ. Μπογιατζής) γιατί θα έχουμε την συνέλευση μας περιοχής στις 20 του μηνός. Έτσι καθώς συμμετέχουμε στο δημόσιο έργο με τα σταντ, ο επίσκοπος κατεβάζει videos στη γλώσσα τους, βάζει μεγάφωνα και μαζεύονται οι πρόσφυγες και ακούν με προσοχή... Και αυτό είναι το φυλλάδιο στα Περσικά, καθώς και χιλιάδες βιβλία και βιβλιάρια που μοιράζονται...

mitilini4.metanastes
Όταν ήταν οι δύσκολες μέρες, που ήταν πολλοί οι πρόσφυγες και είχαν καταλάβει τα πάντα: λιμάνι, πάρκα, πλατείες, προκυμαία, καθώς περπατούσα ανάμεσα τους, άρχισα να γογγύζω, λέγοντας "τι θα γίνει, πού θα πάει αυτή η κατάσταση;" Στρέφω όμως την ματιά μου, στην άκρη του δρόμου και βλέπω μέσα σε μια μικρή σκηνή, όπου ένας πατέρας είναι με την οικογένεια του, και τους διαβάζει το φυλλάδιο το δικό μας. Αμέσως είπα, "συγχώρεσε με Ιεχωβά, που για μια στιγμή δυσανασχέτησα". Δεν ξέρουμε ποιο είναι το δικό σου θέλημα... Ίσως είναι η δική τους ευκαιρία να ακούσουν και αυτά τα άτομα και να ενθαρρυνθούν.

mitilini5.metanastes
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αδελφούς μας στη Μυτιλήνη… Το νησί τους έχει μπει στο στόχαστρο των ξένοι ανταποκριτών που δεν δίνουν και την καλύτερη εικόνα για το νησί τους. Και όμως αυτοί δραστηριοποιήθηκαν από αγάπη για τον συνάνθρωπο τους και στάθηκαν δίπλα τους μοιράζοντας τους καθημερινά τα φυλλάδια, όπως βλέπετε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες. Οι ηλικιωμένοι άνδρες που εμφανίζονται στις δύο τελευταίες φωτογραφίες είναι ο μπαμπάς και ο σύζυγος της Βασιλικής Κουβαρντά, χωρίς να είναι οι μόνοι που συμμετέχουν καθημερινά σ’ αυτό το εξαιρετικό έργο… Η αγάπη προς τον άνθρωπο σε όλο της το μεγαλείο… Δείτε ΕΔΩ μερικές εικόνες γι’ αυτούς τους ανθρώπους…

Σχόλια (2)

  1. NΙΚΟΣ ΜΑΞΙΔΗΣ

O αντίδικος του Θεού κάνει τα πάντα για να βασανίζει τους ανθρώπους..(Ιωάννης 8:44) 44 Εσείς είστε από τον πατέρα σας τον Διάβολο και θέλετε να κάνετε τις επιθυμίες του πατέρα σας. Εκείνος ήταν ανθρωποκτόνος τότε που άρχισε, και δεν έμεινε...

O αντίδικος του Θεού κάνει τα πάντα για να βασανίζει τους ανθρώπους..(Ιωάννης 8:44) 44 Εσείς είστε από τον πατέρα σας τον Διάβολο και θέλετε να κάνετε τις επιθυμίες του πατέρα σας. Εκείνος ήταν ανθρωποκτόνος τότε που άρχισε, και δεν έμεινε σταθερός στην αλήθεια, επειδή δεν υπάρχει αλήθεια σε αυτόν. Όταν λέει το ψέμα, μιλάει σύμφωνα με τις δικές του διαθέσεις, επειδή είναι ψεύτης και ο πατέρας του ψέματος.
- Από την άλλη ο Θεός αξιοποιεί τις δύσκολες καταστάσεις..ώστε να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον σκοπό του κάτω από τις ποιό κατάλληλες συνθήκες! Πόσοι αδελφοί μας δεν γνώρισαν την αλήθεια λόγω 'εσωτερικής' μετανάστευσης, ανάμεσα σ' αυτούς είναι και η οικογένειά μου, η μητέρα μας και τα δύο παιδιά της. Ναί! ο Θεός εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο της κατάστασης, αν και δεν παρεμβαίνει άμεσα στις ανθρώπινες υποθέσεις!

Read More
  Συννημένα
 
  1. Νίκος Θεοδωράκης

Έχεις απόλυτο δίκιο, Νίκο… Αυτό προσπάθησα να κάνω εμφανές με την ανάρτηση μου στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Βέβαια, όπως γίνεται πάντα, θα υπάρχουν άνθρωποι (το είδες στην κοινοποίηση της ανάρτησης στο Facebook) που δεν αντιλαμβάνονται καν τι σημαίνει παροχή...

Έχεις απόλυτο δίκιο, Νίκο… Αυτό προσπάθησα να κάνω εμφανές με την ανάρτηση μου στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Βέβαια, όπως γίνεται πάντα, θα υπάρχουν άνθρωποι (το είδες στην κοινοποίηση της ανάρτησης στο Facebook) που δεν αντιλαμβάνονται καν τι σημαίνει παροχή «πνευματικής τροφής» και θα μιλούν υποβιβάζοντας τα πράγματα σ’ αυτό που μερικοί ονομάζουν προσηλυτισμό.
Αυτό που με λυπεί, είναι ότι πρόκειται για ανθρώπους του κόσμου ευφυείς, που έχουν υποφέρει οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, από το παρόν σύστημα πραγμάτων… Ο Σατανάς, ο Διάβολος συνεχίζει να τυφλώνει τη διάνοια τους και να νομίζουν ότι με την προσωπική εθελοντική προσφορά τους κι ένα κομμάτι φυσική τροφής μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Τι κρίμα…

Read More
  Συννημένα
 
There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Αλλά τώρα είμαι συνταξιούχος πια έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια κστις αυλές, τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA