Κρήτη

Μια φοβερή εμπειρία. Ζώντας με τον κίνδυνο να παγιδευτείς, μέσα στη λασπονεροθάλασσα…

lasponera1.081120
Μένουμε λίγο περισσότερο στη βροχή που έπεσε πριν μερικές μέρες στην ευρύτερη περιοχή του Θραψανού... Οι φωτογραφίες είναι από τον Κάμπο των Αποστόλων. Και μέσα στο αυτοκίνητο, στο τιμόνι κάθεται ένας δικός μας, αγαπημένος άνθρωπος. Αν και χιλιόμετρα μακριά ζήσαμε μαζί του τις δυσκολίες που έζησε.

lasponera2.081120
Να είσαι εκεί, στη μέση του πουθενά και να μη φαίνεται σωτηρία από πουθενά... Τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσευχηθείς και να ζητήσεις βοήθεια από Εκείνον που μπορεί πραγματικά να στη δώσει, διατηρώντας κατ' αρχήν ψυχραιμία και ειρήνη διάνοιας.

lasponera3.081120
Και μετά να αξιοποιήσεις, ότι έχεις διαθέσιμο για να ζητήσεις βοήθεια... Το πρακτικό μέρος του πράγματος. Έτσι και έγινε και λίγο αργότερα ήρθε η βοήθεια και ο απεγκλωβισμός... Τότε αισθάνεσαι την ανάγκη να ευχαριστήσεις Εκείνον που έστειλε την κατάλληλη ώρα τη βοήθεια.

lasponera4.081120
Γενικότερα είμαστε υποψιασμένοι όταν βλέπουμε τέτοια πράγματα στο δρόμο μας. Και δεν υπερεκτιμούμε τις δικές μας δυνάμεις ή του οχήματος με το οποίο ταξιδεύουμε. Αλλάζουμε διαδρομή, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνουμε πολύ περισσότερα χιλιόμετρα. Αλλά να τα κάνουμε με ασφάλεια.

lasponera5.081120
Απ' ότι βλέπουμε οι καιροί αλλάζουν και το κακό δεν αργεί να έρθει... Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε μια τέτοια δοκιμασία. Ίσως μάλιστα στο επόμενο χρονικό διάστημα και αν δεν φτιαχτούν αξιόπιστα έργα απορροής τέτοια φαινόμενα, θα είναι όλο και πιο συχνά τέτοια φαινόμενα.

lasponera6.081120
Λασπονεροθάλασσες θα συναντούμε όλο και πιο συχνά στο δρόμο μας. Και μάλιστα ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένουμε. Αλλάζουν οι καιροί, η κλιματική αλλαγή δημιουργεί πια τροπικές βροχές, ισχυρές καταιγίδες που μπορεί να φέρουν την καταστροφή, από τη μια στιγμή.