Ζούμε στα όρια μιας νέας εποχής… Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, παρακαλώ πολύ…

anixi1.030520
Ξεσγύγγουν πάλι λίγο τη μέγγενη με τα περιοριστικά μέτρα… Το ξέρετε… Τι νέο θα έχουμε αυτή την εβδομάδα; Τα ΜΜΕ σας πήραν τα αυτιά για το άνοιγμα του λιανεμπορίου με έναν ιδιαίτερο τρόπο και άλλα όπως τα κουρεία και τα κομμωτήρια με ραντεβού έστω που τόσο μας έχουν λείψει... Το σημαντικό όμως είναι ότι μοιάζει να ξαναρχίζει να λειτουργεί η ζωή… Μέσα σε ένα κρύο και παγωμένο από τον καιρό, περιβάλλον

anixi2.030520
Θα πάμε (όπως και το κάναμε) με προσοχή στο κουρείο μας; Ασφαλώς. Έπιβάλεται να ξαναγίνουμε άνθρωποι... Όσες παρεμβάσεις και αν κάναμε στον καιρό της καραντίνας, από μόνοι μας ή με τη βοήθεια των ανθρώπων μας, χρειάζεται ένας επαγγελματίας, προκειμένου να επαναφέρει το κεφάλι μας σε μια υποφερτή κατάσταση.

anixi3.030520
Λίγα – λίγα και με μέτρο όμως, για να μην ξεθαρρεύουμε… Επειδή, αν κρίνουμε σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο και ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ, την Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, εμείς κρατηθήκαμε σε μια καλή κατάσταση… Συνεισφέραμε λοιπόν και εμείς στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19. Και τώρα πρέπει να επιστρέψουμε στη ζωή. Όπως την ξέραμε θα μας πάρει καιρό, αλλά ας δοκιμάζουμε σιγά - σιγά. 

anixi4.030520
Ας είμαστε ρεαλιστές... Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, κάτι τέτοιο… Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να φοβούνται… Και οι προγραμματισμοί, ακόμα και οι βραχυπρόθεσμοι, από δύσκολοι έως αδύνατοι. Αλλά η ζωή, δεν μπορεί να σταματήσει έτσι... Αλλιώς φανταζόμαστε ότι θα γίνει όλο αυτό. Και αυτό το εμπεδώσαμε, σε βάθος… Αλλά να λείπουν οι... ηρωισμοί με τις συγκεντρώσεις στις πλατείες όπως γινόταν στην πρώτη καραντίνα.

anixi5.030520

Όλες οι φωτογραφίες που καλύπτουν το δημοσίευμα αυτό και το ομορφαίνουν, υπενθυμίζοντας μας ότι έξω είναι η ζωή, είναι από την Άνδρο... Ας είναι καλά η Ευαγγελία και ο Λούης... Χωρίς αυτούς και την αγάπη τους, ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ θα ήταν πιο φτωχός... Αλλά ακριβώς, επειδή έχουμε τέτοιους φίλους, αισθανόμαστε πολύ πλούσιοι!

Κρήτη

Πάμε να μαζέψουμε ελιές; Στην πραγματικότητα άλλοι μαζεύουν και εμείς παρακολουθούμε

elies.a.nikola1.081220
Στο φουλ της σεζόν ελαιοπαραγωγής στο χωριό. Σε μέρη γνωστά και με ανθρώπους, επίσης γνωστούς. Με τη σκέψη μας βρεθήκαμε χθες κοντά τους και παρακολουθήσαμε τη δουλειά τους. Δύσκολη, από κάθε άποψη και κουραστική, το δίχως άλλο. Όσοι την έχουν κάνει, ξέρουν καλά τι εννοώ.

elies.a.nikola2.081220
Την αρχή θα στρώσουν τα μπαγκάλια ή τα πανιά, όπως τα λένε αλλού... Μπόλικα, ώστε να καλυφθεί ολόκληρη η ελιά. Συνήθως αυτή τη δουλειά την ξέρουν καλά οι γυναίκες, γι' αυτό και παίρνουν την πρωτοβουλία. Είναι προσεκτικές. Οι άνδρες είναι βοηθοί στην προσπάθεια τους.

elies.a.nikola3.081220
Σε λίγο, όταν αρχίσουν τα ειδικά μηχανάκια να ραβδίζουν, θα δεις μια τέτοια εικόνα, με ελιές πάνω στα μπαγκάλια. Η πιο όμορφη ώρα! Να τις διαλέγουν, να τις βάζουν στα σακιά, έτοιμες για το ελαιουργείο. Όλα πια γίνονται γρήγορα και σωστά. Γι' αυτό και το λάδι είναι καλό, καθαρό, χωρίς οξέα.

elies.a.nikola4.081220
Ένα πιο μακρινό πλάνο που δείχνει πως τρεις άνθρωποι "ραβδίζουν" μια στρωμένη ελιά... Και όλα αυτά γίνονται με τέχνη, ώστε κάθε ρίζα να τελειώνει πολύ γρήγορα. Ο καλός συντονισμός επιβάλει επίσης να είναι έτοιμη και στρωμένη η επόμενη ελιά.

elies.a.nikola5.081220
Αλλά όσοι εργάζονται έχουν ανάγκη κι ένα διάλειμμα. Να πιουν τη ρακή τους με τη σταφίδα ή τα ξεραμένα σύκα, να πουν ένα αστείο, να πάρουν δυνάμεις για να συνεχίσουν... Έτσι είναι αυτά. Η δουλειά θέλει ρυθμό και ρέγουλο. Τίποτα δε γίνεται βιαστικά. Όλα είναι μεθοδικά σχεδιασμένα.

elies.a.nikola6.081220
Μια ανάσα, λοιπόν, τη χρειάζονται όλοι όσοι εργάζονται... Καμιά φορά κι ένας ξηρός καρπός βοηθάει να πάει καλύτερα κάτω η ρακή. Και ζεσταίνει. Κάτι που το χρειάζονται, καθώς η ξεκούραση και το διάλειμμα στο ανοιχτό χωράφι μπορεί να δημιουργήσει μικροπροβλήματα.

Ελιές: Κάποιες ρίζες έχουν για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, αλλά πώς τις μαζεύεις;

elies1.2020
Μπορεί να είναι κι έτσι οι δικές μου ελιές στην Μπάρκα. Ο Αγησίλαος, με το έμπειρο μάτι του, λέει ότι αξίζει να τις μαζέψει κανείς. Βέβαια αυτές οι ελιές που εμφανίζονται στη σημερινή ανάρτηση, δεν είναι δικές μου. Αλλά είναι φετινές και αληθινές. Τις έχει τραβήξει, δικό μας ανθρωπος.

elies2.2020
Χρόνια τώρα τις είχα παραμελήσει... Δεν τις καλλιεργούσα. Και ότι αφήνεις, είναι νόμος να σε αφήνει. Φέτος όμως σ' αυτή την περιοχή, εκείνες έκαναν την έκπληξη. Το ζήτημα είναι πώς τις μαζεύεις για να πάρεις το λάδι της χρονιάς; Δεν είναι και το πιο εύκολο, μέσα στην καραντίνα.

elies3.2020
Ίσως, αν ήταν αλλιώς τα πράγματα, να άξιζε να κατεβαίναμε στο χωρίς και να ασχοληθούμε μ' αυτό. Οπωσδήποτε βέβαια θα χρειαζόμαστε κι ένα ζευγάρι εξειδικευμένων εργατών με τις μηχανές, τα μπαγκάλια τους, τα τσουβάλια τους. Προβληματιζόμαστε να βρούμε λύση.

elies4.2020
Με το απαγορευτικό να ισχύει στις μετακινήσεις, τίποτα δεν είναι εύκολο. Αλλά έχουμε αναθέσει σε έναν καλό μας φίλο να διερευνήσει το θέμα. Ελπίζω να το κάνει αυτή την εβδομάδα, επειδή από ότι μας είπαν, φέτος το λιομάζωμα έχει ήδη αρχίσει και οι συγκεκριμένες δείχνουν ώριμες, σε ότι αφορά τον καρπό τους.

elies5.2020
Το να ξέρεις ότι έχεις το δικό σου καθαρό λάδι για την κουζίνα και τα φαγητά σου, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Και μέχρι τώρα τα καταφέρναμε, παρά τα δύσκολα χρόνια που μεσολάβησαν. Είμαστε στον τελευταίο 17κιλο τενεκέ. Και μετά; Αδύνατον να φανταστώ τον εαυτό μου να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ για λάδι.

elies6.2020
Λέω λοιπόν πως αν τα καταφέρουμε και τη βγάλουμε, θα προσπαθήσω να βρω τρόπο ώστε να τις καλλιεργήσω φέτος, να τις κλαδέψω, να τις λυπάνω, έτσι που να έχω βάσιμους λόγους να προσδοκώ ότι θα ξαναπάρω λάδι από τις ελιές μου στο χωριό. Και βέβαια όλα αυτά, δεν πρόκειται να τα κάνω μόνος μου, επειδή απλά δεν μπορώ.

Μια φοβερή εμπειρία. Ζώντας με τον κίνδυνο να παγιδευτείς, μέσα στη λασπονεροθάλασσα…

lasponera1.081120
Μένουμε λίγο περισσότερο στη βροχή που έπεσε πριν μερικές μέρες στην ευρύτερη περιοχή του Θραψανού... Οι φωτογραφίες είναι από τον Κάμπο των Αποστόλων. Και μέσα στο αυτοκίνητο, στο τιμόνι κάθεται ένας δικός μας, αγαπημένος άνθρωπος. Αν και χιλιόμετρα μακριά ζήσαμε μαζί του τις δυσκολίες που έζησε.

lasponera2.081120
Να είσαι εκεί, στη μέση του πουθενά και να μη φαίνεται σωτηρία από πουθενά... Τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσευχηθείς και να ζητήσεις βοήθεια από Εκείνον που μπορεί πραγματικά να στη δώσει, διατηρώντας κατ' αρχήν ψυχραιμία και ειρήνη διάνοιας.

lasponera3.081120
Και μετά να αξιοποιήσεις, ότι έχεις διαθέσιμο για να ζητήσεις βοήθεια... Το πρακτικό μέρος του πράγματος. Έτσι και έγινε και λίγο αργότερα ήρθε η βοήθεια και ο απεγκλωβισμός... Τότε αισθάνεσαι την ανάγκη να ευχαριστήσεις Εκείνον που έστειλε την κατάλληλη ώρα τη βοήθεια.

lasponera4.081120
Γενικότερα είμαστε υποψιασμένοι όταν βλέπουμε τέτοια πράγματα στο δρόμο μας. Και δεν υπερεκτιμούμε τις δικές μας δυνάμεις ή του οχήματος με το οποίο ταξιδεύουμε. Αλλάζουμε διαδρομή, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνουμε πολύ περισσότερα χιλιόμετρα. Αλλά να τα κάνουμε με ασφάλεια.

lasponera5.081120
Απ' ότι βλέπουμε οι καιροί αλλάζουν και το κακό δεν αργεί να έρθει... Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε μια τέτοια δοκιμασία. Ίσως μάλιστα στο επόμενο χρονικό διάστημα και αν δεν φτιαχτούν αξιόπιστα έργα απορροής τέτοια φαινόμενα, θα είναι όλο και πιο συχνά τέτοια φαινόμενα.

lasponera6.081120
Λασπονεροθάλασσες θα συναντούμε όλο και πιο συχνά στο δρόμο μας. Και μάλιστα ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένουμε. Αλλάζουν οι καιροί, η κλιματική αλλαγή δημιουργεί πια τροπικές βροχές, ισχυρές καταιγίδες που μπορεί να φέρουν την καταστροφή, από τη μια στιγμή.

Πλημμύρισαν περιοχές στο Καστέλι Πεδιάδας. Μεγάλο πρόβλημα στην Κρήτη από τις βροχές

plimires1.071120
Από την ειδησεογραφία: Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της προχθεσινής νύχτας στην ευρύτερη περιοχή του Καστελίου Πεδιάδας από τους μεγάλους όγκους νερού που έπεσαν. Δεν σας κάνει εντύπωση; Όλα άρχισαν από τότε που έκοψαν κοντά 200.000 ρίζες ελιές. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

plimires2.071120
Στα χωριά Σκλαβεροχώρι, Αρχάγγελος και Καρδουλιανός υπήρξε πρόβλημα με την συσσώρευση υδάτων και όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, το φαινόμενο άρχισε να παρατηρείται μετά την εκκίνηση των εργασιών για το νέο αεροδρόμιο, καθώς άλλαξε η ροή των υδάτων.

plimires3.071120
Παρόμοιο φαινόμενο με πολλά νερά παρατηρήθηκε και σε δρόμους κοντά στο κέντρο Υγείας Καστελίου. Έκκληση προς τους πολίτες απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές - οικισμούς των Δήμων Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου.

plimires4.071120
Συγκεκριμένα καταστροφές και σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο εντοπίζονται στους οικισμούς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, Καστέλι, Αρχάγγελο, Καρδουλιανό-Ασκούς, Ξυδά, Κασταμονίτσα,και στο Δήμο Χερσονήσου στους οικισμούς, Αβδού, Γωνιές, Κράσι, Κερά, όπου σημειώθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις.

plimires5.071120
Από νωρίς χθες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Παραβολιδάκης και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη επισκέφθηκαν τις περιοχές συντονίζοντας το έργο αποκατάστασης του οδικού δικτύου.

plimires6.071120
Οι φωτογραφίες του Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννη Σέγκου είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί μετά τις δυνατές βροχές. Ζώα πνίγηκαν ενώ τεράστιες είναι καταστροφές και στο οδικό δίκτυο και ειδικά στις Γωνιές της Χερσονήσου. Οι πληροφορίες είναι από το https://www.ekriti.gr και politika.gr.

Τωρινές εικόνες, φθινοπωρινές, με ηλιοφάνεια από το χωριό μου, το Θραψανό που αγαπώ...

grego1.311020
Επιστροφή στο χωριό μου, με την ευχή κάποια στιγμή να γίνει και πραγματικότητα. Πάμε στου Γρέγο να δούμε λίγο τη συκιά με τα χειμωνιάτικα σύκα της... Όπως βλέπετε κι εσείς είναι φορτωμένη. Φύλλα μπορεί να μην έχει, αλλά καρπό έχει...Τι ομορφιά είναι αυτή!

grego4.311020
Εδώ θα βρούμε και τα πρόβατα του Αγησίλαου. Μια χαρά είναι και ζωηρά! Έχουν το χώρο τους και τα φροντίζει σχεδόν καθημερινά ο ίδιος με τον καλύτερο τρόπο ώστε να είναι καλά. Και είναι, πράγματι, αν τα προσέξει κανείς λίγο περισσότερο.

grego6.311020
Έχουν την ταϊστρα τους και εκεί περνάνε τις πιο όμορφες ώρες τους. Διότι για τα ζώα δεν υπάρχει πιο όμορφη ώρα από αυτήν του ταΐσματος... Άρα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το τρέξιμο τους στην προηγούμενη φωτογραφία, δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Είδαν το φαγητό τους και πήγαν.

grego3.311020
Αυτά τα ζώα είναι τόσο ήσυχα που χαίρεσαι να τα βλέπεις... Λες και έχουν πάρει μυρωδιά ότι τα φωτογραφίζουν και παίρνουν... πόζα. Κάθε φορά που πάω στο χωριό δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατέβω μια βόλτα από εκεί. Να δω αυτά, όπως και τον κήπο που έχουν.

grego2.311020
Από εδώ ψηλά, μπορείς να δεις μια πλευρά του χωριού... Αυτή που μπαίνει από την Περβόλα... Όλα είναι όμορφα παρά τα σύννεφα του ουρανού. Ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο ήλιος που τα φωτίζει, τα κάνει ακόμα πιο ωραία και... φουντώνει τη νοσταλγία.

grego11.311020
Κι αυτό το βανάκι του Αγησίλαου... Μόνιμα παρκαρισμένο στο χωράφι. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε και το έφερε μέχρι εδώ. Σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη διαδρομή. Ούτε και έχει τον κατάλληλο δρόμο. Αλλά δίνει την ψευδαίσθηση ότι... κινείται ή ότι τουλάχιστον κάποιος είναι εκεί.

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν θάλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγλάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές οι προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Τελικά είναι μεγάλη υπόθεση η υπομονή… Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Επιτέλους! Άπό τις 24/10/2020 είμαι και επίσημα συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! Και τώρα έχω τη δυνατότητα πια, να μπαλώσω ένα σωρό τρύπες που δημιουργήθηκαν τους ατέλειωτους μήνες της προσμονής. Όλα αυτά ήταν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς εφημερίδες. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Ωριμάζουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA