Αύριο το μεσημέρι υλοποιούμε το ταξίδι μας στη Γαλλία για μια ολόκληρη εβδομάδα…

salun1

Ο χρόνος έφτασε στο τέλος. Όλα είναι έτοιμα για το ταξίδι μας στη Γαλλία, νότια, κοντά στην Αβινιόν, όπου μένει ο αδελφός της Σούλας, Γιώργος και η σύζυγος του, Αστρίντ. Αύριο το μεσημέρι "πετάμε" για εκεί...

giorgos.astrid3

Τα αεροπορικά εισιτήρια μας είναι έτοιμα για την Παρασκευή 31 Μαρτίου. "Πετάμε" με Alitalia για Ρώμη και από εκεί για Μασσαλία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρα θα είμαστε κοντά στους αδελφούς μας.

Το ταξίδι έχει προγραμματιστεί στο πλαίσιο των δυο χρόνων γάμου μας με τη Σούλα. Θέλουμε κάπου όμορφα να ζήσουμε αυτή την όμορφη επέτειο, μαζί.

Πέρσι είχαμε πάει στην Κέρκυρα, οι παλιοί αναγνώστες μας θα θυμούνται από τις αναρτήσεις μας, πως τη γυρίσαμε όλη και καταγράψαμε όμορφες στιγμές, από εκεί. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος... Και θα έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε μαζί σας αναρτήσεις που θα γίνονται από εκεί.

Λίγη υπομονή, μέχρι τότε… Έχουμε να διευθετήσουμε τις τελευταίες εργασίες μας, για να φύγουμε με την άνεση μας και να απολαύσουμε μια πλήρη εβδομάδα διακοπών.

salun2

Εκστρατεία με Επιστολές για την Υποστήριξη των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία

emailΚάντε τη συμμετοχή σας ζήτημα προσευχής.—1 Τιμ. 2:1-4.
Οι προσωπικές επιστολές πρέπει να σταλούν το αργότερο μέχρι την 1η Απριλίου 2017.
Στείλτε προσωπική επιστολή σε έναν ή περισσότερους από τους αξιωματούχους που αναφέρονται στο τέλος αυτών των οδηγιών. Μπορείτε να στείλετε περισσότερες από μία επιστολές στον ίδιο aξιωματούχο.

Τι μορφή μπορούν να έχουν τα γράμματα
Αν έχετε δική σας επιχείρηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογότυπο της επιχείρησής σας.
Χρησιμοποιήστε τη γλώσσα που μιλάτε εσείς. Δεν χρειάζεται να μεταφράσετε τις επιστολές στη ρωσική. Αν γνωρίζετε καλά τη ρωσική, μπορείτε να γράψετε τις επιστολές σε αυτή τη γλώσσα.
Οι επιστολές δεν πρέπει να ξεπερνούν τη μία σελίδα και πρέπει να είναι είτε δακτυλογραφημένες, είτε χειρόγραφες με προσεγμένο γραφικό χαρακτήρα.
Προσέξτε την ορθογραφία, τη γραμματική και τη στίξη.—be σ. 71-73.
Υπογράψτε προσωπικά την επιστολή.
Δεν χρειάζεται να σταλούν αντίγραφα των επιστολών στους πρεσβυτέρους, στο γραφείο τμήματος ή σε οποιονδήποτε άλλον.
Δεν πρέπει να επισυνάψετε έντυπα.
Γράψτε την προσωπική σας ταχυδρομική διεύθυνση στον φάκελο. Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση του αξιωματούχου στον οποίο απευθύνεστε ταιριάζει με εκείνη που αναφέρεται στο τέλος αυτών των οδηγιών.
Ταχυδρομήστε τις επιστολές πληρώνοντας τα απαραίτητα ταχυδρομικά τέλη για αποστολή στο εξωτερικό. Μη χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Τι μπορεί να περιέχει ένα τέτοιο γράμμα
Γράφετε στον αξιωματούχο για να ζητήσετε την παρέμβασή του. Εκφράστε την ελπίδα ότι οι αρχές της Ρωσίας θα σταματήσουν τη νομική δράση που λαμβάνεται εναντίον του γραφείου τμήματος και των εκκλησιών στη Ρωσία, ώστε οι αδελφοί και οι αδελφές μας να μπορούν να συνεχίσουν ανεμπόδιστα να συγκεντρώνονται ειρηνικά για τις Χριστιανικές συναθροίσεις τους. Θα μπορούσατε να εκφράσετε εκτίμηση για τους νόμους της κυβέρνησης της Ρωσίας οι οποίοι εγγυώνται τη θρησκευτική ελευθερία σε όλους τους πολίτες της.
Οι επιστολές πρέπει να χαρακτηρίζονται από ειλικρίνεια αλλά και σεβασμό. Συνοψίστε βασικά γεγονότα με δικά σας λόγια. Οι επιστολές μπορούν να αναφέρουν ένα ή δύο από τα γεγονότα που αναφέρονται παρακάτω ή πιο πρόσφατες πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί στο jw.org. Να έχετε κατά νου ότι «η απάντηση που δίνεται με πραότητα απομακρύνει την οργή» και ότι «η γλώσσα που εκδηλώνει πραότητα μπορεί να σπάσει κόκαλα».—Παρ. 15:1· 25:15.
Θα μπορούσατε να αναφέρετε σύντομα πώς έχουν ωφελήσει εσάς προσωπικά καθώς και την οικογένειά σας οι συναθροίσεις και οι εκδόσεις μας. Να μην αναφέρετε τα ονόματα ατόμων στη Ρωσία οι οποίοι είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά.

epistoles4

Δείτε πιο αναλυτικές πληροφορίες ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Μια νέα εφημερίδα (;) στην 4η Κοινότητα

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Δημοσιογραφικά

Αυτή είναι η πρώτη σελίδα της νέας εφημερίδας που διανέμεται δωρεάν στην 4η Κοινότητα Δήμου Αθηναίων... Πολύ χαμηλά έβαλαν τον πήχη... Κρίμα!...

 

 

 

 

 

 

Εντύπωση μας έκανε η κριτική προς τον νυν δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη... Τι άραγε προσδοκά μέσα από μια τέτοια πολιτική κίνηση; Εκτός κι αν ο κ. Κοντός δεν έχει αντιληφθεί ότι η έκδοση μιας εφημερίδας που έχει αναλάβει εργολαβικά μέλος της οικογένειας του και έχει για έδρα της το σπίτι του στην Κρωπίας, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Κρατάμε τη μισή σελίδα διαφήμιση στη σελίδα 3 του κρεοπωλείου “Μαυρομμάτης”, επί της Ιωαννίνων... Απορώ πραγματικά που σε καιρούς δύσκολους, ένα κρεοπωλείο της γειτονιάς έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί την έκδοση μιας τοπικής εφημερίδας. Χαρά στο κουράγιο τους!

 

 

 

Μυρίζουν εκλογές; Δεν αποκλείεται... Ο κ. αντιπρόεδρος της 4η Κοινότητας Δήμου Αθηναίων, Χαράλαμπος Κοντός, αρχίζει να χτίζει το προφίλ του. Μόνο που διάλεξε κακά υλικά... Δείχνει να έχει πολύ μεγάλες ιδέες για τον εαυτό του, μακριά και έξω από του συνδυασμό του Γ. Κομίνη με το οποίο εξελέγη...

Έβαλε λοιπόν τα χρήματα που απαιτούνται για την έκδοση μιας διμηνιαίας ενημερωτικής έκδοσης, έχρισε ιδιοκτήτη - εκδότη – υπεύθυνο και υπεύθυνο τυπογραφείου ένα μέλος της οικογένειας του, έβαλε τη διεύθυνση του σπιτιού του ως έδρα και ο ίδιος με την ιδιότητα του Α' αντιπροέδρου της 4ης Κονότητας Δήμου Αθηναίων, ως αρθρογράφος, νομίζει πως έφτιαξε μια εφημερίδα... Κούνια που τον κούναγε...

Μια Συντακτική Επιτροπή η οποία είναι αόρατη υποτίθεται ότι έχει την ευθύνη της σύνταξης και της επιμέλειας του εντύπου...

Δημοσιογραφικά τώρα... Η εφημερίδα έτσι όπως είναι στημένη, είναι απαράδεκτη. Βρίθει λαθών, χοντρών λαθών που βγάζουν μάτι, ενώ αισθητικά, το τυπογραφείο που του την έστησε, αγνώστου ταυτότητος, μάλλον δεν έχει ιδέα του τι είναι εφημερίδα. Ούτε ταυτότητα δεν έχει. Έψαξα με προσοχή όλο το φύλλο... Δεν υπάρχει πουθενά σε καμιά σελίδα του τετρασέλιδου, τετράχρωμου, που το ονομάζει η ΦΩΝΗ του ΔΗΜΟΤΗ.

Κάποιος πρέπει να ψιθυρίσει στο αυτί του κ αντιπροέδρου ότι άλλο είναι το “σχόλιο” και άλλο το “σχολείο”...

Πολιτικά δεν κατάλαβα πού κινείται ο κ. Κοντός... Εξελέγη πράγματι με το συνδυασμό του κ. Γ. Καμίνη; Τότε προς τι η επίθεση στον νύν δήμαρχο Αθηναίων;

Προσέξαμε ότι προβάλει συγκεκριμένους άνδρες και γυναίκες που πολιτεύονται στο Δήμο Αθηναίων. Του το ζήτησαν άραγε ή είναι δική του η πρωτοβουλία; Μάλλον το δεύτερο συμβαίνει... Αν ήξεραν σε τι έντυπο θα έμπαιναν, δεν θα το ζητούσαν... Μερικούς τους γνωρίζω και είμαι βέβαιος για τη στάση τους...

Ο κ. Κοντός την έχει δει πολιτικός με... μέλλον, ποντάρει σε κουτσό άλογο. Αυτό το πράγμα που ονομάζει εφημερίδα είναι για τα μπάζα. Κι επειδή μοιράζεται δωρεάν, μήπως ενδιαφέρει κάποιον; Ένα διαφημιστικό, κακόγουστο έφτιαξε ο άνθρωπος...

Ένα μόνο σας λέω... Κάθε μέρα ο κ. Κοντός πηγαίνει στο κτίριο που στεγάζεται η 4η Κοινότητα. Δίπλα του, είναι τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα. Δεν βλέπει που εδώ και δυο χρόνια είναι κλειστά αφού δεν έχουν μπει οι μπασκέτες μια από τις οποίες τον Μάη του 2011 έπεσε πάνω σε έναν νεαρό παίκτη του “Ιάσωνα”. Δεν βλέπει το λουκέτο στα γηπεδάκια; Κι αισθάνεται πραγματικά καλά που έγραψε γι' αυτό το θέμα 37 λέξεις στην “εφημερίδα του”. Πόσο πιο χρήσιμος θα ήταν αν διέθετε τα χρήματα αντί γι' αυτό το έκτρωμα, να έφτιαχνε αυτή τη μπασκέτα!

Νομίζει ότι οι δημότες που ψηφίζουν δεν έχουν μάτια και κριτήριο πολιτικό; Γιατί άραγε τους υποτιμά τόσο, προσφέροντας τους τέτοια “ενημέρωση”; Κρίμα στους υπερφίαλους που θέλουν να το παίξουν παράγοντες χωρίς τη βοήθεια των ειδικών.

Να μας συγχωρεί ο κ. Κοντός... Αλλά εμείς αυτό το λέμε πολιτική κατάντια και μάλιστα παλαιοκομματική, καταδικασμένη στη συνείδηση του αθηναϊκού λαού...

Μωρέ, τον αδικήσαμε τον πολυτάλαντο κ. Κοντό. Έγραψε 37 λέξεις για τις μπασκέτες...

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Υποβολή σχολίου σαν επισκέπτης

0
  • Δε βρέθηκαν σχόλια

Η εργασία είναι αγαθό! Ας βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη...

work

Όπως γνωρίζουμε, πολλοί αδελφοί μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανεργία. Θα ήθελα, λοιπόν, να παρακαλέσω τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μου, αν γνωρίζουν κάποια πληροφορία σχετικά με εύρεση εργασίας, να επικοινωνούν με τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, και να αναφέρουν τις πληροφορίες που γνωρίζουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους αδελφούς και αδελφές μας είναι άνεργοι.
Η πράξη μας αυτή είναι σύμφωνη με τις σκέψεις που αναφέρονται στα εδάφια Ιωάννης 13: 34, 35
Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ γίνεται καθημερινά δέκτης μηνυμάτων αγωνίας τέτοιων καταστάσεων. Σ’ αυτή τη λογική ανταποκριθήκαμε στο δίκαιο αίτημα του Στέλιου Ηλιάκη από την Κρήτη που ζει αυτή την εποχή στη Βουλγαρία. Σας θυμίζω λίγο τα δυο δημοσιεύματα που κάναμε. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν πειραματικά μια μέθοδο του «ζητώ» ή «προσφέρω» εργασία. Τις επόμενες μέρες θα πάρει μια πιο ουσιαστική μορφή… Θα λάβουμε υπόψη μας και τις δικές σας παρατηρήσεις και υποδείξεις. Το e-mail που μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είναι nikosth2004@yahoo.gr Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ προσφέρετε να βοηθήσει ως σύνδεσμος επαφής και επικοινωνίας.

Τι όμορφη που είναι η ενότητα κάτω από το πνεύμα του Ιεχωβά Θεού. Όλοι μαζί στην Κρήτη

sinelefsi.kritis.28.2016

Στη φωτογραφία εικονίζονται αδελφοί της φυλακής από τις 10ετίες του 1970 μέχρι τη 10ετία του 1990, όσοι βέβαια βρεθήκαν στην Κρήτη με αφορμή την Περιφερειακή Συνέλευση, τον Αύγουστο του 2016 Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους να συναντηθούν με πραγματικούς φίλους και συναγωνιστές, με τους οποίους έζησαν όχι μόνο πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά και πολύ ευχάριστες και έτσι τους ένωσε πιο σφικτά η υπέροχη ιδιότητα της αγάπης! Ειλικρινά ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ιεχωβά για το υπέροχο δώρο της αδελφότητα, το οποίο μεγαλουργεί στους καιρούς μας! Σε όλους αυτούς τους αγωνιστές της ακεραιότητας εκπληρώθηκαν περίτρανα τα εδάφια Ησαίας 54:17 και  40:29-31.

Ζήσαμε ένα υπέροχο τριήμερο στη Ζαγορά Πηλίου κοντά σε φίλους αγαπημένους

xionismeni.zagora1

Όλα πήγαν καλά. Με την ασφαλή επιστροφή μας ολοκληρώθηκε το ταξίδι μας στο Πήλιο... Στη Ζαγορά είμασταν από το μεσημέρι της Παρασκευής 6/1/2017 και επιστρέψαμε στη βάση μας το βράδυ της Κυριακής! Βρήκαμε το μέρος, ύστερα από μια πολύ όμορφη διαδρομή χωρίς προβλήματα με πολύ κρύο, αν και δεν νιώθουμε κάτι τέτοιο αφού οι φίλοι μας Βικτόρια και Δημήτρης που μας φιλοξενούν στα studio τους, έχουν φροντίσει να έχουμε επαρκή θέρμανση και ζεστή καρδιά... Έτσι, απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή... Δείτε μερικά δημοσιεύματα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Να πάρετε μια γεύση πώς περάσαμε.

Το ταξίδι μας αυτό με τους φίλους μας, Άρη και Χάρις το είχαμε προγραμματίσει εδώ και πολύ καιρό… Χωρίς να γνωρίζουμε τον καιρό, πώς θα εξελιχθεί αυτός. Εντάξει, χειμώνας είναι, αλλά επιλέξαμε έναν ξενώνα που οι ιδιοκτήτες τους είναι γνωστοί στους φίλους μας.

Το χρειαζόμαστε αυτό το ταξίδι – ανάσα. Σκεφτόμασταν την Κρήτη, αλλά στην πορεία μετρήσαμε πολλές παραμέτρους… Ήθελε περισσότερες μέρες και έξοδα και είπαμε να το αφήσουμε για το καλοκαίρι. Να το απολαύσουμε, κάτω από καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Τώρα βλέπουμε τον καιρό να χαλάει πάλι… Και τα χιόνια μας εφτασαν στο μέρος που μένουμε… Δεν μας πειράζει καθόλου. Ίσως να μην καταφέρουμε να κάνουμε τις βόλτες που θέλαμε επειδή η κίνηση δεν είναι πάρα πολύ εύκολη, αλλά περνάμε πολύ όμορφα... Κάθετ'ι εδώ είναι όμορφο

Και είχαμε ανάγκη από μια μικρή αλλαγή και από παραστάσεις ξεχωριστές. Ξέρουμε πως έτσι κάνουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας πιο ενδιαφέρουσα για μας και για τους γύρω μας. Αυτό, στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας το κάνουμε καθημερινά πράξη...

Το Πήλιο όποια εποχή και αν το επισκεφθείς, είναι πανέμορφο. Σίγουρα όμως το χειμώνα έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Σχεδιάζουμε να ξαναπάμε το συντομότερο δυνατόν και να απολαύσουμε, όπως κάναμερ και στην πρώτη επίσκεψη μαςε, την κάθε στιγμή. Καταλαβαίνεται, φαντάζομαι τι εννοούμε αφού μέσα από αυτό το Site, βλέπετε  ήδη φωτογραφίες από εκεί 

xionismeni.zagora2

Η Βικτόρια κάνει τηγανήτες στο χιονισμένο μπαλκόνι της, για να προσθέσει μια νότα αγάπης στο πρωινό που μας ετοίμαζε... Υπέροχοι. Τις απόλαυσα με την ψυχή... Η φιλοξενεία τους, μοναδική! Αν θέλετε να εκδράμετε στο Πήλιο, αξίζει να είναι στην πρώτη επιλογή σας. Μόνο που χρειάζεται να προηγηθεί τηλέφωνο...

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μεινετε ενθουσιασμένοι. Ασε που θα δείτε την αδελφική αγάπη σε όλο της το μεγαλείο... Αλλά είπαμε, είναι απαραίτητο να προηγηθεί τηλέφωνο για να κλείσετε δωμάτιο, για τη διαμονή σας...

zagora110117

Ο Τάκης ξεχιονίζει τους δρόμους κάτω από το σπίτι τους...

Συναντήθηκαν στη Συνέλευση Περιφερείας Κρήτης 2016, ύστερα από 48 ολόκληρα χρόνια!

sinelefsi.kritis.26.2016

Για φαντάσου! 48 χρόνια είναι αυτά και ο χρόνος έχει κάνει την δουλειά του. Συναντήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης Περιφερείας Κρήτης του 2016, ύστερα από μισό σχεδόν αιώνα... Πρωτοσυναντήθηκαν στη φυλακή όταν ήταν νεαροί, με αφορμή τη διακράτηση ουδετερότητας. Τώρα είναι πια μπαμπάδες, παππούδες και με άσπρα μαλλιά! Πραγματικά όταν βιώνεις τέτοια πράγματα είναι να συγκινείσαι πολύ και αναπόφευκτα θυμάσαι τα παλιά, τότε που αμούστακα παιδιά κρατούσαν οσιότητα στην υπόσχεσή τους να υπηρετούν μόνο τον Ιεχωβά Θεό. Τι υπέροχα παραδείγματα! Εκεί, στην Κρήτη, θα τους γνωρίζετε φαντάζομαι ποιοι είναι...

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα...

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η Ειρήνη, η γυναίκα του ανηψιού μου Λευτέρη Βολυράκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ.

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εδώ ήρεμα, ήσυχα, χωρίς τις εντάσεις της δουλειάς, όταν με το καλό βγω στη σύνταξη... Ελπίζω να μου συμβεί αυτό το καλό... Και μακάρι να πάνε όλα καλά στο σπίτι που φτιάχνω για να μπορέσω να μείνω εκεί... Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συυνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία…

Λαιμητόμος και για τους δημοσιογράφους το ασφαλιστικό. Τώρα στοχεύουν στον ΕΔΟΕΑΠ

banner gia site

Εκατόν πενήτα τρείς βουλευτές ψήφισαν την καταδίκη μας. 153, Οι ίδιοι που ούρλιαζαν όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ψήφιζαν μνημόνια. Κάποιοι απ' αυτούς τους θυμόμαστε που είχαν βγει από τα παράθυρα της Βουλής και είχαν αναρτήσει πανό. Κάποιοι άλλοι είχαν φάει ξύλο και δακρυγόνα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Εκείνο που μας έκανε να νιώσουμε πολύ άσχημα το βράδυ που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο μαζί με το νέο φορολογικό που θα μας αποτελιώσει, είναι ότι χειροκροτούσαν που τα κατάφεραν και το πέρασαν! Ίδιοι, ανίκανοι, όλοι οι πολιτικοί... Μακριά τους... Όσο πιο μακριά γίνεται. Δεν τους έχουμε πια, καμιά απολύτως εμπιστοσύνη... Μετά το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, τώρα βάζουν στο στόχαστρο τον ιατροφαρμακευτικό μας φορέα, τον ΕΔΟΕΑΠ κάθώς έκοψαν τους πόρους χρηματοδότησης του από το αγγελιόσημο...

ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Έπρεπε να ζήσω για να το δω κι αυτό. Μια... δήθεν σοσιαλιστική κυβέρνηση, αυτή του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ έβαλε λουκέτο στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Έκλεισε εφημερίδες, αντί να τις στηρίζει με κάθε τρόπο και δυσκόλεψε πολύ τη συνέχιση της έκδοσης πολλών εφημερίδων.

Τον Αύγουστο του 2011 η κυβέρνηση εφάρμοσε μια παράγραφο που πέρασε στο ντούκου μέσα στο Μεσοπρόθεσμο, χωρίς να τη διαβάσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. (όπως άλλωστε έκαναν παντού στη συνέχεια...) που το ψήφισαν και με την οποία σταματά η επιδότηση των ταχυδρομικών τελών των εφημερίδων, τουλάχιστον όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και... ουσιαστικά τετραπλασιάζει τα έξοδα αποστολής στους συνδρομητές.

Προφανώς ουδείς υποψιάστηκε τι προβλήματα μπορεί να δημιουργούσε μια τέτοια απόφαση... Η ζωή το έδειξε στη συνέχεια... Εφημερίδες αναγκάστηκαν να κλείσουν, δημοσιογράφοι έχασαν τη δουλειά τους, τυπογραφεία απέλυσαν εργαζόμενους, αν δεν έκλεισαν και τα ίδια... Η περίπτωση της press line είναι χαρακτηριστική...

Αναρωτιέμαι: Αυτό ήθελαν πραγματικά; Να κλείσουν οι μικρές εφημερίδες που βγάζουν οι εξωραϊστικοί σύλλογοι και τα συνδικάτα; Ήθελαν να φιμώσουν τις εφημερίδες της περιφέρειας, να τις κλείσουν; Διότι ποια εφημερίδα θα αντέξει κάτω από αυτό το καθεστώς; Ποιος συνδρομητής θα δεχτεί, σε καιρούς άγριας λιτότητας να τετραπλασιαστεί το ποσό που δίνει, για να φτάνει το έντυπο στο σπίτι του;

Σκεφθείτε λίγο τις εφημερίδες που βγαίνουν από αγάπη για τις μικρές πατρίδες... Αυτές, που πάνε να τους βρουν σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Νομίζετε ότι θα αντέξουν; Πολύ αμφιβάλω... Ήδη έβαλαν συνδρομή, ετήσια και μάλιστα αρμυρή στα μέλη τους. Αλλά είναι λύση αυτή;

ΔΥΟ ΚΑΛA ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE ΜΑΣ

Το να λένε οι συνάδελφοί σου καλές κουβέντες για σένα δεν είναι και κάτι συνηθισμένο, ιδιαίτερα στο δημοσιογραφικό χώρο. Αλλά ούτε και η Θεοδοσία Κοντζόγλου είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Γνωριζόμαστε περισσότερα από 20 χρόνια και η γνωριμία κρατάει... Σαν την παλιά... κολώνια...

Και να, τώρα, που επιμελείται μια στήλη για τα Blog στο καταξιωμένο περιοδικό τέχνης “Ως3”. Προβάλει, με πολύ καλά λόγια τούτο εδώ τον ιστότοπο. Ο σύνδεσμος που είχαμε για να το δείτε, έληξε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι... Δημοσιοποίησε σε ένα ευρύ κοινό, ένα Site που φτιάχνεται καθημερινά, πετραδάκι – πετραδάκι, με καθαρά υλικά από την καρδιά μου...

Μικρές σταλαγματιές ομορφιάς, καθαρού δροσερού νερού αλήθειας που, δυστυχώς, δεν είναι σε θέση να τις δεχτούν οι περισσότεροι. Έμαθαν να θέλουν χάδια... Αλλά από εμένα, δεν θα τα δουν. Δεν το έκανα ποτέ, δεν θα το κάνω και τώρα από τούτη τη διαδικτυακή  γωνιά...

Το Site αυτό θα συνεχίσει να είναι μια ελεύθερη δημοσιογραφική έπαλξη. Σ' αυτό άλλωστε «χρωστά» και την όποια επιτυχία της...

Άσε που, από την επισκεψιμότητα, θα δω κι εγώ, τι από τα θέματα που ανεβάζω σας αρέσουν περισσότερο...Καλή ανάγνωση... Και σχολιάστε τα θέματα, ο διάλογος κάνει καλό! Μπείτε στη διαδικασία, είναι πανεύκολο πια...

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να ήταν αλήθεια, αυτό. Κι όχι μόνο προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Μια τηλεοπτική όαση!

studio1

Μια ευχάριστη ανακοίνωση επεφύλαξε μεταξύ άλλων το κυβερνών σώμα στην ετήσια συνάθροιση του, το 2014. Αφορούσε τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού τελευταίας τεχνολογίας που εκπέμπει μέσω internet. Από τον Μάϊο 2015 το κανάλι το έχουμε με ελληνικούς υπότιτλους, και τώρα μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, ώστε να το παρακολουθούμε καλύτερα, όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε καλά αγγλικά. Από εδώ μπορείτε επίσης να δείτε παρά πολλά χρήσιμα βίντεο και φυσικά στις αρχές κάθε μήνα, το Jehovah’s Witnesses Broadcasting... Δοκιμάστε το. Θα οφεληθείτε πάρα πολύ και θα ενισχύσετε την πνευματικότητα σας... ΕΔΩ δείτε το πρόγραμμα του Μαρτίου 2017 που εκπέμπετε τώρα...

Διαθέσιμος για δουλειά

Από το Γενάρη του 2012 που σταμάτησα την εργασία μου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δηλώνω ότι είμαι διαθέσιμος για δημοσιογραφική δουλειά. Το λεω τώρα τόσο καιρό, χωρίς αποτέλεσμα, έχοντας συναίσθηση των δυσκολιών μιας κοινωνίας που βιώνει τα μνημόνια στο πετσί της... Με περισσότερα από 33 χρόνια εμπειρίας σε δημοσιογραφικά έντυπα, είμαι σε θέση να υλοποιήσω κάθε εκδοτική προσπάθεια με τον καλύτερο τρόπο. Σ' αυτό το Site θα δείτε ενδεικτικές δουλειές μου σε εφημερίδες που εκδίδω ήδη... Παρακαλώ, επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο 6932212755 Αγαπώ πολύ, αυτό που ξέρω να κάνω με απόλυτη ευσυνειδησία. Η εργασία είναι μια έντιμη προσπάθεια για την επιβίωση. Προσωπικά το πιστεύω αυτό... Γι' αυτό και παρά τις δυσκολίες συνεχίζω να αγωνίζομαι έντιμα, να βρω κάτι επιπλέον... 

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA