Επικαιρότητα

Η άνοιξη και στα βόρεια, στην Αναστασιά των Σερρών, το χωριό του φίλου μας Ηλία!

anastasia.seron1.240422
Το ότι ο φίλος μας Ηλίας αγαπά τον τόπο του, δεν είναι είδηση... Οι τακτικοί αναγνώστες του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ το ξέρουν καλά, επειδή συχνά -πυκνά, μας προμηθεύει με υλικό από εκεί. Αυτή τη φορά μας έστειλε, όπως βλέπετε, ανοιξιάτικες φωτογραφίες.

anastasia.seron2.240422
Πανέμορφες νυφούλες κάποια δέντρα της αυλής του. Μπορεί να είναι κερασιά, αυτό που βλέπουμε. Θα σας το πούμε με σιγουριά όταν με το καλό πάμε εκεί να τον επισκευτούμε κι ας μην το πιστεύει ο Ηλίας, λόγω της απόστασης που μας χωρίζει. Εκτός και αν εκείνος δει την ανάρτηση και το επιβεβαιώσει.

anastasia.seron3.240422
Το δέντρο της χρυσής αλυσίδας — laburnum — είναι ένα χρυσόκλαδο του φυτικού κόσμου, και όχι μόνο στην εμφάνιση. Αυτό το μέλος της οικογένειας μπιζελιών αναπτύσσεται καλύτερα σε ένα στενό φάσμα ζωνών φύτευσης USDA. Δεν του αρέσει το πολύ κρύο, ούτε η πολύ ζέστη. Εδώ, στην Αναστασιά, έχει βρει τον ιδανικό τόπο!

anastasia.seron4.240422
Όλα εδώ είναι όμορφα. Ακόμα και τα αγριόχορτα στον κήπο της αυλής τους. Δεν χρειάζεται καμιά προσπάθεια. Είναι η αγάπη που έχει ο ίδιος και η σύζυγος του, Κατερίνα, οπότε επωφελούνται από αυτό και τα αγριόχορτα, την εποχή της άνοιξης.

anastasia.seron5.240422
Κι αυτές είναι οι όμορφες τουλίπες της Κατερίνας είναι αγγειόσπερμο, μονοκοτυλήδονο φυτό το οποίο ανήκει στην τάξη Λειριώδη και στην οικογένεια Λειριοειδή. Υπάρχουν 100 περίπου είδη τουλίπας που είναι όλα πολυετή ποώδη φυτά των περιοχών της Ευρώπης και της δυτικής και κεντρικής Ασίας.

anastasia.seron6.240422
Ένα αειθαλές πολυετές φυτό, είναι εγγενές στη δυτική Βόρεια Αμερική από τη Βρετανική Κολομβία έως τη νότια Καλιφόρνια, όπου μπορεί να βρεθεί συχνά στη σκιά σε πολλούς τύπους βραχωδών ενδιαιτημάτων σε παράκτιους και εσωτερικούς λόφους και βουνά. Όπως εδώ στην Αναστασιά των Σερρών…