Επικαιρότητα

Καθώς χαλάει ο καιρός, όλο και σκεφτόμαστε περισσότερο τους ανθρώπους από το σεισμό

sismos1.270921
Αν και δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να κουνιέται ο τόπος στο Αρκαλοχώρι και τη γύρω περιοχή, όπως και στο χωριό μου το Θραψανό κι ενώ τα ΜΜΕ άρχισαν "διακριτικά" να αποσύρονται στα θέματα ρουτίνας τους, η σκέψη μας τώρα που χειμωνιάζει είναι πιο πολύ κοντά τους.

sismos2.270921
Εμάς δεν μας ξαφνιάζει αυτή η συμπεριφορά. Έτσι έκαναν πάντα. Η προβολή του θέματος έχει να κάνει με την επικαιρότητα και όταν αυτή πιεστεί και από άλλα γεγονότα τότε, αναπόφευκτα, φεύγουν και δεν ενδιαφέρονται να ακούσουν τον πόνο, την αγωνία και τη δυσκολία για το αύριο των ανθρώπων.

sismos3.270921
Και βέβαια η ζωή συνεχίζεται, αλλά μόνο όσοι ζουν εκεί ξέρουν πώς γίνεται αυτό. Με τι δάκρυ, με τι πόνο ψυχής, αναγκάζονται να συνεχίσουν επειδή απλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Εικόνες όμως σαν αυτές που δημοσιεύουμε σήμερα, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη τους.

sismos4.270921
Χωριά όμορφα, με σπίτια παλιά, με χαραγμένη πάνω τους τη δική τους ιστορία. Σοκάκια που μεγάλωσαν και έπαιξαν γενιές και γενιές παιδιών και τώρα να τα βλέπεις έτσι... Ε, δεν είναι και ότι καλύτερο. Και να 'ναι Οκτώβρης, να έρχεται κρύο και συ να πρέπει να ξεσπιτωθείς και να μείνει σε σκηνή.

sismos5.270921
Και η γη κάθε τόσο να συνεχίσει να τρέμει... Οι σεισμολόγοι να σου λένε ότι κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό κι εσύ να πετιέσαι από το κρεβάτι σου, κάθε φορά που ένας νέος μετασεισμός γίνεται αισθητός και να τρέχεις έξω για να νιώσεις λίγη ασφάλεια. Το λες ζωή, αυτό;

sismos6.270921
Με τι καρδιά να σταθείς ψύχραιμα μπροστά στη σκηνή σαν αυτή τη γιαγιά και να δεχτείς τα πράγματα όπως είναι; Κι όμως η ζωή συνεχίζεται, αλήθεια είναι. Θα περάσει κι αυτό και μόνο ως κακή ανάμνηση θα υπάρχει για να το διηγούνται στις επόμενες γενιές. Κουράγιο!