Επικαιρότητα

Περισσότερο πράσινο και μια πινελιά δροσιάς από το Λιτόχωρο που είδαμε πρόσφατα εδώ...

olimpos.luludia08
Το Λιτόχωρο, έχει ομορφιές απίστευτες... Το έχουμε ήδη δει εδώ με δυο πρόσφατες δημοσιεύσεις. Σας βάζουμε τους συνδέσμους ΕΔΩ κι ΕΔΩ για να τις βρείτε εύκολα και να θυμηθείτε τις ομορφιές του τόπου. Ένας καλοκαιρινός προορισμός προσιτός για όσους μένουν στη Θεσσαλονίκη. Όχι δηλαδή ότι κι από την Αθήνα είναι απρόσιτος...

olimpos.luludia9
Είδαμε όμως και τα λουλούδια του Λιτοχώρου. Την ξέρετε την αδυναμία μας. Η καλή μας Ρούλα εστίασε το φακό σας κι εκεί. Δείτε ΕΔΩ άλλο ένα δημοσίευμα που κάναμε για αυτό το θέμα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα σας αρέσει, γιατί κάπου εκεί θα δεις και κήπους όμορφους ανάμεσα στα σπίτια.

olimpos.luludia10
Βύσσινα μπορείς να βρεις στο Λιτόχωρο. Και καθώς το υψόμετρο είναι μεγάλο και οι θερμοκρασίες χαμηλές δεν βιάζονται και τόσο να γίνουν. Ούτε και έχουν υπερβολικά μεγάλη παραγωγή. Δεν τα έχουν για εμπόριο. Για τον εαυτό του τα θέλουν. Και νομίζω ότι αυτό το έχουν επιτύχει.

olimpos.luludia11
Αυτά είναι ακτινίδια. Τα είχα δει ώριμα και στο Αίγιο, στη Τέμενη, κοντά στο παραθεριστικό κέντρο του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ. Κάπως έτσι είναι. Κρέμονται σαν τα σταφύλια πάνω στην κρεβατίνα. Άσε που έχει και ίσκιο μπροστά στο σπίτι σου, κάτι πολύ καλό για τους θερινούς, ζεστούς μήνες.

olimpos.luludia12
Μάλλον σε μηλιές, παραπέμπουν αυτά τα δέντρα. Και δες μια ομορφιά! Έτσι να κάνεις όταν ωριμάσουν τα έχεις στο χέρι σου. Αγαπώ πολύ αυτά τα δέντρα που έχουν καρπό και οι άνθρωποι που έχουν χώρο στην αυλή του σπιτιού τους επιλέγουν να τα βάζουν εκεί. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα.

olimpos.luludia13
Κοντά Λιτόχωρο μπορεί να βρεις πολλούς χειμωνιάτικους ποταμούς, ξερούς τώρα. Κάθε μεγάλο βουνό που σέβεται τον εαυτό του διαθέτει τέτοια ποτάμια. Δείτε παρακαλώ ένα παλιότερο δημοσίευμα ΕΔΩ στο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ από μια άλλη φίλη μας, την Ελισάβετ Παπαχρόνη που έκανε αυτή διαδρομή, φθινόπωρο.