Επικαιρότητα

Μικρή απόδραση στο βουνό, έστω και με τη φαντασία μας, αναζητώντας λίγη δροσιά...

athamania1.130621
Τι άλλο να αποζητά κανείς, παρά μόνο βουνό ή θάλασσα, όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει σε επίπεδα καύσωνα; Κι ενώ η θάλασσα μοιάζει ότι έχει δροσιά, δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι άνθρωποι ανέκαθεν προτιμούσαν και τους ορεινούς όγκους, όπου η δροσιά είναι υπαρκτή και πραγματική.

athamania2.130621
Όταν πέσεις σε έναν ορεινό όγκο με δάση από έλατα, είναι δυνατόν να μην αισθανθείς καλά; Σε αντίθεση με την πόλη, όπου τα τσιμέντα και η άσφαλτος κάνουν πιο ανυπόφορη τη ζέστη, τα έλατα και το πράσινο των δέντρων φέρνει αληθινή δροσιά και ρίχνει αισθητά τη θερμοκρασία.

athamania3.130621
Υπάρχουν τέτοια μέρη; Γεμάτος είναι ο τόπος, ιδιαίτερα η Κεντρική Ελλάδα που έχει μεγάλους ορεινούς όγκους και το υψόμετρο είναι αρκετά μεγάλο. Πινακίδες σε οδηγούν στον προορισμό σου. Ακόμα και στη φαντασία μας, μερικά πράγματα είναι οργανωμένα. Τίποτα, δεν γίνεται τυχαία και συμπτωματικά.

athamania4.130621
Κάποιο χωριό θα είναι πάντα εκεί, να μας περιμένει. Αρκεί να το αποφασίσουμε και φυσικά να διαθέτουμε τα μέσα για να το υλοποιήσουμε. Αλλά με τη φαντασία σου, δεν έχεις τέτοια πρακτικά προβλήματα να αντιμετωπίσεις. Μπορείς και από την καρέκλα του γραφείου να "ταξιδέψεις".

athamania5.130621
Είπαμε, η Ελλάδα διαθέτει πληθώρα τέτοιων μικρών παραδείσων, όπου πραγματικά μπορείς να βρεις καταφύγιο τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε περιόδους μάλιστα καύσωνα, σαν αυτές που διανύουμε τις τελευταίες μέρες, εκεί μοιάζει σα να είσαι σε άλλο κόσμο. Φαντάζομαι όλοι όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα έχετε μια ανάλογη εμπειρία.

athamania6.130621
Και κάπου θα υπάρχει στην πλατεία ένα καφενεδάκι να κάτσεις με την παρέα σου με προσοχή και τηρώντας τα μέτρα ασφάλεια σε ότι αφορά τις αποστάσεις, για να απολαύσεις με την παρέα σου ένα ουζάκι με μεζέ ή απλά τον παγωμένο καφέ σου. Μόνο να βρεθείς εκεί. Όλα τα άλλα τα βρίσκεις.