Επικαιρότητα

Ταξιδεύοντας με τα μάτια του Κώστα, από το Βανκούβερ ώς τις ΗΠΑ, στο Radium Springs

Radium Springs1
Ας είναι καλά ο Κώστας, ο γιος της Σούλας. Συχνά - πυκνά με προμηθεύει φωτογραφίες, από τα ταξίδια που κάνει. Του το έχω ζητήσει κι εγώ, επειδή και λόγω της δουλειάς του, έχει το προνόμιο να ταξιδεύει σε πολλά μέρη του κόσμου. Εδώ όμως πήγε με το Ι.Χ. και με ένα καλό του φίλο, τον Graham.

Radium Springs2
Πόση είναι η απόσταση ανάμεσα στο Βανκούβερ του Καναδά που μένουν και στο Radium Springs των ΗΠΑ; Ο ίδιος μας λέει, 1.600 χιλιόμετρα. Δέκα ώρες συνεχούς οδήγησης! Σα να πήγαιναν δηλαδή, από την Αθήνα ώς την Αλεξανδρούπολη και να επέστρεφαν την ίδια ημέρα.

Radium Springs3
Και όλα αυτά "για να πάρουν κάτι". Αντέχουν, μπορούν, καλά κάνουν! Εγώ το μόνο που μπορώ να πω, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ γι' αυτές τις πανέμορφες φωτογραφίες που τράβηξε στο ταξίδι τους... Και επειδή μας αρέσει να γνωρίζουμε τόπους, ας δούμε μερικά πράγματα για το Radium Springs.

Radium Springs4
Το Radium Springs είναι πιο γνωστό ως η τοποθεσία ενός από τα « Επτά φυσικά θαύματα της Γεωργίας»: η μεγαλύτερη φυσική πηγή στην πολιτεία. Τα βαθιά γαλάζια νερά του Radium Springs ρέουν στα 265.000 λίτρα ανά λεπτό και αδειάζουν στον ποταμό Flint . Υπάρχει επίσης ένα εκτεταμένο σύστημα υποβρύχιου σπηλαίου.

Radium Springs5
Το νερό περιέχει ίχνη ραδίου και η θερμοκρασία του νερού είναι 68 βαθμοί Φαρενάιτ (20 βαθμοί Κελσίου) όλο το χρόνο. Πριν από την ανακάλυψη του ραδίου στο νερό το 1925, η τοποθεσία ήταν γνωστή ως "Blue Springs". ΟΙ ιαματικές πηγές τους, λοιπόν, είναι ξακουστές.

Radium Springs6
Το Radium Springs βρίσκεται στην Πολιτεία των ΗΠΑ, Georgia και το ταξίδι είναι πραγματικά πολύ μεγάλο. Προσωπικά δεν θα το άντεχα, στο χρόνο που το έκαναν ο Κώστας με τον Graham. Αλλά εκείνοι είναι πολύ πιο νέοι. Τολμούν και αντέχουν. Μπράβο τους!