Επικαιρότητα

Πάντα θα θυμάμαι το σπίτι της Ευαγγελίας και του Μανώλη, στα Αποίκια, μέσα στη φύση!

evagelia1.andros
Εδώ στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον ζουν οι Ευαγγελία και ο Μανώλης, ένα ζευγάρι φίλων μας που αποφάσισαν κάποια στιγμή να αφήσουν τα προάστια του Πειραιά και να γυρίσουν στην Άνδρο για να υπηρετούν τον Ιεχωβά! Για την Ευαγγελία βέβαια το μέρος δεν ήταν άγνωστο. Εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε, εκεί είναι τα αδέλφια της, τα ανίψια της, οι κοντινοί συγγενείς της.

evagelia2.andros
Το σπίτι που βρήκαν να μείνουν είναι έξω από τα Αποίκια. Ένα υπέροχο μέρος, στην ησυχία τους, χωρίς άλλους ανθρώπους δίπλα τους, κοντά τους, με καλλιεργήσιμα χωράφια που αξιοποιούν ως κήπους και έτσι καλύπτονται όλες οι ανάγκες του σπιτιού. Όλα αυτά τα λέω μετά λόγου γνώσεως. Εξάλλου μας έχουν φιλοξενήσει σπίτι τους για φαγητό και μας ξανάγησαν.

evagelia3.andros
Κι αυτή την εποχή, όπως βλέπετε κι εσείς από τις φωτογραφίες, είναι πανέμορφα! Τα τριαντάφυλλα και τα άλλα λουλούδια, δίνουν μια όψη μοναδική. Τα έχουμε ζήσει και το 2018, όλα αυτά, όταν πήγαμε για δέκα μέρα στην Άνδρο. Και δείτε παρακαλώ ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ  κι ΕΔΩ, μερικές αναρτήσεις που κάναμε γι’ αυτόν τον τόσο ξεχωριστό τόπο. Διότι, το είπαμε ήδη, μας άρεσε πολύ…

evagelia4.andros
Μα, είναι δυνατόν να περνάει αδιάφορα ένας τόσο ξεχωριστός τόπος και οι άνθρωποι του; Όχι βέβαια! Κάθε του σπιθαμή είναι τόσο ξεχωριστή που μπορείς να κάθεσαι με τις ώρες να στοχάζεσαι τον Δημιουργό, Εκείνον που φρόντισε και φροντίζει για όλα αυτά. Και φυσικά παίζει το ρόλο της και η Ευαγγελία που τα προσέχει, και τα συντηρεί.

evagelia5.andros
Έρχονται στιγμές που εμείς οι άνθρωποι της πόλης, έχοντας μάθει να ζούμε αλλιώς, αναρωτιόμαστε αν θα μπορούσαμε να ζήσουμε σε έναν τέτοιον παράδεισο. Αλλά η περίπτωση της Ευαγγελίας και του Μανώλη, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι και βέβαια μπορούμε, φτάνει να έχουμε ένα στόχο και ένα σκοπό. Αυτό, βοηθάει πραγματικά!

evagelia6.andros
Και οι φίλοι μας έχουν τον καλύτερο! Και τον συνεχίζουν όσο και όπως μπορούν στις συγκεκριμένες συνθήκες, με τον καλύτερο τρόπο, γεγονός που είναι βέβαιο ότι το εκτιμάει απόλυτα ο Ιεχωβά. Εκείνος που διαβάζει καρδιές και γνωρίζει τα κίνητρα του καθενός από εμάς. Διότι, από μόνοι μας, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα.