Επικαιρότητα

Ζεσταίνει υπερβολικά ο καιρός, ώρα για μια βουτιά στη θάλασσα. Το Αυλάκι είναι εδώ...

avlaki1.160521
Το Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη είναι ένας όμορφος προορισμός. Ακτή της Αττικής, από τη μεριά του Αιγαίου και αν επιλέξεις να πας από την Αττική οδό, η πρόσβαση είναι σχετικά εύκολη, αφού στρίβεις στο Μαρκόπουλο και αφήνεις το δρόμο, αν δεν παρακάμψεις, να σε οδηγήσει ώς τη θάλασσα.

avlaki2.160521
Δεν είναι η πρώτη φορά που πηγαίναμε στο Αυλάκι. Δείτε ΕΔΩ. Και στο συγκεριμενο μέρος που δείχνουν οι φωτογραφίες έχουμε πάει με τον Κώστα και την Άννυ και κάναμε και το μπάνιο μας. Η ψαροταβέρνα μάλιστα δίπλα στην παραλία "Πανόραμα", είναι ότι καλύτερο για μεσημεριανό.

avlaki3.160521
Ο ζεστός καιρός βοηθάει, αν και φέτος δεν έχω κάνει ακόμα το πρώτο μπάνιο μου. Άλλες φορές τέτοια εποχή είχα κάνει αρκετά, αφού άρχιζα από την Πρωτομαγιά. Αλλά, θες οι περιστάσεις μας στην εποχή του κορονοϊού, ο φόβος μας και όλα αυτά μαζί, μας κράτησαν πίσω.

avlaki4.160521
Η θάλασσα όμως είναι "λάδι" και σε καλεί να μπεις και να δροσιστείς. Θα τα καταφέρουμε να το κάνουμε φέτος, το μεγάλο βήμα; Θα δείξει. Για την ώρα συνεχίζουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όπως και πρέπει, μπροστά στον άγνωστο επιθετικό ιό, που δε λέει να σταματήσει τη διασπορά του.

avlaki5.160521
Δεν είναι οργανωμένη παραλία, με την έννοια εκείνων που προσφέρουν ξαπλώστρες και ίσκιο σε πολύ ακριβή τιμή. Έτσι η παραλία είναι προσεγγίσιμη από πολύ κόσμο, με διαφορετική κοινωνική προέλευση. Κι αυτό το κάνει να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο και να μας αρέσει.

avlaki6.160521
Και μια υπόμνηση, φεύγοντας... Η καθαριότητα προφανώς και είναι αρχοντιά και δείγμα πολιτισμού. Και τελικά είναι ωραία να την αφήσουμε καθαρή την παραλία, χωρίς τα σκουπίδια μας, όπως ακριβώς τη βρήκαμε όταν πήγαμε. Με χιούμορ μπορούν να επικοινωνούν, οι άνθρωποι.