Επικαιρότητα

Χρειαζόμαστε τα όμορφα πράγματα! Κι αυτά είναι, διάσπαρτα, μπροστά μας. Τα βλέπουμε;

luludi.kipu1.070521
Ναι, οι καιροί είναι δύσκολοι, ποιος είναι αυτός που θα μπορούσε να έχει άλλη άποψη, αλήθεια; Κανείς. Και χρειαζόμαστε ενθάρρυνση, ένα χαμόγελο, μια καλή κουβέντα, το μοίρασμα μια σκέψης, μια όμορφη φωτογραφία με λουλούδια κήπου ή άγρια της φύσης που αγαπούμε, οτιδήποτε μπορεί να μας αλλάξει προς το καλύτερο τη διάθεση και να μας βοηθήσει.

anthos.1
Τι όμορφα που είναι τα λουλούδια! Μας δείχνουν τη φωτεινή πλευρά της δημιουργίας, είτε αυτά είναι ήμερα στον κήπο μας, είτε άγρια στους αγρούς. Και μας δίνουν μαθήματα σχετικά με το πώς να αντιμετωπίζουμε αισιόδοξα κάθε κατάσταση, ιδιαίτερα όταν αυτή ξεφεύγει από τον έλεγχο μας, καθώς προσθέτει πράγματα πάνω μας.

luludi.kipu2.070521
Και είναι αλήθεια ότι αυτή η εβδομάδα, κύλησε πολύ γρήγορα καθώς ήμασταν σε ένα πλούσιο πνευματικό πρόγραμμα, όπου ο επίσκοπος περιοχής ήταν κοντά μας, καθημερινά με αποτέλεσμα να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας για να αντέξουμε στο δύσκολο περιβάλλον, καθώς πιεζόμαστε από παντού, ύστερα από τόσους μήνες εγκλεισμού και καραντίνα.

anthos.2
Ευγνώμονες γι’ αυτή τη διευθέτηση, καθώς παίρνουμε την ενίσχυση που χρειαζόμαστε, προκειμένου να συνεχίσουμε με αξιοπρέπεια να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να ωφεληθούμε, ενώ ωφελούμε και άλλους συνανθρώπους γύρω μας. Εντάξει, δεν έχω την απαίτηση να με καταλάβετε. Εξάλλου, όλοι πια μιλούμε με κώδικες, επιδιώκοντας να βγάλουμε τα καλύτερα στοιχεία του εαυτού μας.

luludi.kipu3.070521
Είναι τόσο πολύ πολύπλοκοι και διαφορετικοί οι καιροί που ζούμε! Και δεν αναφέρομαι μόνο στον κορονοϊό Covid-19 και τον τρόμο που έχει σπείρει γύρω μας, αλλά και σε τόσα άλλα που εντείνουν και πολλαπλασιάζουν τις πιέσεις και τα προβλήματα. Το σημαντικό και σπουδαίο είναι ότι δεν είμαστε μόνοι μας σ’ αυτόν τον αγώνα. Μπορούμε να μη χάσουμε τη χαρά μας.

luludi.kipu4.070521
Έχουμε λοιπόν, πολύ σοβαρούς λόγους για να είμαστε καλά μέσα μας. Και όλο αυτό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε συμπτωματικό. Το καλλιεργούμε προσεκτικά, ψύχραιμα με σχέδιο και ήρεμη καρδιά που είναι σε θέση να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη… Συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά… Και τι έμεινε για να τελειώσει ο Μάης; Μόλις δυο μέρες κι αυτές θα φύγουν σαν αέρας.