Επικαιρότητα

H Αθήνα από ψηλά! Στην κορυφή του λόφου Γαλατσίου, Αττικό Άλσος, στο καφέ "Υάδες"...

atiko.alsos1.230521
Σε πολλούς αρέσει να βλέπουν αφ' υψηλού την Αθήνα... Και η αλήθεια είναι πως η πόλη που ζούμε, η πρωτεύουσα της χώρας, καθώς είναι χτισμένη σε ένα μεγάλο λεκανοπέδιο, σου δίδει αυτή την ευκαιρία. Υπάρχουν τουλάχιστον έξι λόφοι για καλοκαιρινές βόλτες σε πράσινα μονοπατάκια, τζόκινγκ, άραγμα, απόδραση με τα πιτσιρίκια, καφεδάκι και… ό,τι άλλο προκύψει, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

atiko.alsos2.230521
Υπάρχει ο κλασικός Λυκαβηττός. Δείτε ΕΔΩ μια βόλτα που κάναμε στο παρελθόν... Απρίλη του 2014 κάναμε αυτό το δημοσίευμα στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Ή μπορεί να πάτε στον ιστορικό λόφο του Φιλοπάππου. Κι ΕΔΩ έχουμε πάει... Και μάλιστα αρκετές φορές. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

atiko.alsos3.230521
Θα μπορούσαμε να πάμε στο λόφο του Στρέφη. Αλλά αυτή τη βόλτα την αφήνουμε για αργότερα, όπως και τον Προφήτη Ηλία στον Πειραιά. Σήμερα θα σας πάμε στο λόφο Γαλατσίου ή αλλιώς Αττικό Άλσος. Να απολαύσουμε κυριακάτικα τον καφέ μας, με καλή παρέα και με την Αθήνα πιάτο στα πόδια μας.

atiko.alsos4.230521
Εδώ υπάρχουν εδώ δύο λόφοι, 550 στρέμματα τα μισά από τα οποία καλύπτονται από πεύκα, κυπαρίσσια και κάθε λογής θάμνους και δεντράκια, ένα ανοιχτό θέατρο που παραμένει συνεχώς ενεργό, φιλοξενώντας πολιτισμικές εκδηλώσεις, παιδική χαρά, άφθονα παγκάκια, μπόλικη σκιά, γήπεδα, βρύσες, ακόμα και… WC και όλα αυτά λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης, στο Γαλάτσι.

atiko.alsos5.230521
Το Αττικό Άλσος μας αρέσει γιατί, ακόμα και αν βαρεθούμε (ή κουραστούμε) από τις βόλτες στα μονοπάτια του, έχουμε μια μεγάλη γκάμα επιλογών για… after. Τι εννοούμε; Καφεδάκι ή φαγητό… αφ’ υψηλού στο "Υάδες" ή στο "Zafiro" με εκπληκτική θέα στην Αθήνα αμφότερα. Και δω καθίσαμε στο  cafe "Υάδες". Η ταβέρνα ήταν ακόμα κλειστή όταν πήγαμε.

atiko.alsos6.230521
Κι ακόμα τώρα πού άνοιξαν τα θερινά σινεμά, οι cinefil μπορουν να απολαύσουν καλοκαιρινές βραδιές στο Cine Attikon, «Θόδωρος Αγγελόπουλος», στον Περιφερειακό δρόμο του Γαλατσίου. Για το μέρος που σας δείχνουμε τις φωτογραφίες όμως έχουμε ξαναγράψει στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Δείτε ΕΔΩ. Ήταν Μάης του 2016, τότε...