Επικαιρότητα

Πόση αισιοδοξία και δύναμη μπορεί να μας δώσει μια ανθισμένη ροδιά; Φοβερή, αν το σκεφτείτε

rodia1.leonidas.220521
Τι σας έχουμε σήμερα; Έξι φωτογραφίες με διαφορετική οπτική από μια ανθισμένη ροδιά, θα μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε πόσο ζωτικής σημασίας είναι να είμαστε παρατηρητικοί σε απλά καθημερινά πράγματα και να παίρνουμε μαθήματα, ώστε να τα βγάλουμε με αξιοπρέπεια πέρα, στη δύσκολη καθημερινότητα αυτών των καιρών που ζούμε.

rodia2.leonidas.220521
Κι αν σκεφτείς πώς έφτασαν στα χέρια μας αυτές οι φωτογραφίες, τότε το πράγμα γίνεται ακόμα πιο όμορφο. Είναι από την Άνδρο. Ο καλός μας φίλος, Λεωνίδας πήγε για δουλειά, προφανώς, σε ένα κτήμα και πήρε αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες για να τις μοιραστεί μαζί μας. Τι όμορφο να σε σκέφτονται οι φίλοι σου, μ’ αυτόν τον τρόπο!

rodia3.leonidas.220521
Και σκεφτείτε τώρα εμάς, στο κέντρο μιας πολύβουης πόλης σαν την Αθήνα, πνιγμένης στο μπετόν και τις πολυκατοικίες, όπου κάθε αφορμή για λίγο πράσινο είναι πολύ σημαντική και αναζωογονητική, πόση χαρά πήραμε… Ναι, ξέρουμε τα ρόδια. Τα αγαπούμε και τα έχουμε στο μενού μας, αλλά ξέρουμε από ποια στάδια περνάει για να φτάσει, να γίνει αυτό το φρούτο;

rodia4.leonidas.220521
Κανένα ρόδι δεν εμφανίζεται με θαυματουργικό τρόπο, στον πάγκο της λαϊκής αγοράς. Προφανώς κάποιοι τα καλλιεργούν και τα φροντίζουν. Κι αν γι’ αυτούς η ανθοφορία είναι κάτι το φυσιολογικό και αναμενόμενο, δεν είναι το ίδιο και για μας. Δείτε, παρακαλώ μια ομορφιά που έχει αυτό το δέντρο! Απίστευτη, σαν τον εξαιρετικό χυμό από τον καρπό που παράγουν όταν ωριμάσουν…

rodia5.leonidas.220521
Ευχαριστούμε Λεωνίδα! Μας έδειξες με έναν υπέροχο τρόπο πως χρειάζεται υπομονή στον χρόνο, προκειμένου να έχουμε τα οφέλη από κάτι που κάνουμε με συνείδηση και πολύ αγάπη… Ναι, υπάρχουν στάδια από τα οποία πρέπει να περάσουμε… Όπως αυτή η ροδιά που χρειάστηκε να περάσει από την ανθοφορία πριν καρποφορήσει.

rodia6.leonidas.220521
Και επειδή είναι μοναδικά όμορφο και σοφό το γεγονός, ότι μετά από την ομορφιά των ματιών θα έρθει και η τέρψη της γεύσης, ας περιμένουμε υπομονετικά. Όλα είναι φτιαγμένα με αρμονία, στη σειρά τους, να μας υπενθυμίζουν πως το να βιάζεται κανείς δεν βοηθάει. Η υπομονή είναι μια πολύ καλή ιδιότητα που οφείλουμε όλοι να την καλλιεργούμε, αν θέλουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα στη ζωή μας.