Επικαιρότητα

Μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο, στο κέντρο της Αθήνας και μας αρέσει πολύ να το κάνουμε

ethnikos.kipos1.110521
Το ότι ο Εθνικός Κήπος της Αθήνας είναι ένας προορισμός κοντινός που μας αρέσει πολύ για περπάτημα, το ξέρετε, αν συμβαίνει να είστε ταχτικός αναγνώστης του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Κι αν δοκιμάσετε να βάλετε στην αναζήτηση του site «Εθνικός Κήπος» θα σας δώσει πολλά δημοσιεύματα που έχουμε κάνει, κατά καιρούς ως τώρα εκφράζοντας την αγάπη μας γι’ αυτόν τον τόπο.

ethnikos.kipos2.110521
Εδώ μπορείς να πας ακόμα και ένα καλοκαιρινό μεσημέρι. Τα τεράστια δέντρα και η σκιά τους, σίγουρα σε προστατεύουν από τα καταστροφικά αποτελέσματα του ήλιου. Ένα επιπλέον καλό, είναι ότι αν πας με δικό σου Ι.Χ. θα βρεις ένα μέρος να το παρκάρεις για μερικές ώρες που κρατάει η βόλτα. Κι αν πας με τη μηχανή, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα.

ethnikos.kipos3.110521
Υπάρχει και η εναλλακτική, αν είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός, αυτή την εποχή του κορονοϊού Covid-19 να χρησιμοποιήσεις και τη δημόσια συγκοινωνία. Πολλά αστικά λεωφορεία περνάνε μέσα ή κοντά από την πλατεία Συντάγματος. Και το Μετρό είναι πάντα εκεί, εξυπηρετικό. Έτσι μπορείς χαλαρά να απολαύσεις τη βόλτα σου και το περπάτημα σου μέσα στον Εθνικό Κήπο.

ethnikos.kipos4.110521
Φυσικά θα συναντήσεις πολλούς που είχαν την ίδια ιδέα και σκέψη με σένα. Αλλά η μεγάλη έκταση του, δίνει την ευκαιρία, αν δεν το επιδιώξεις, να μην υπάρχουν σημεία συνωστισμού που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία. Νομίζω πως αν είσαι υπεύθυνο άτομο και παίρνεις στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου. Και αυτό κάνουμε εμείς κάθε φορά που πάμε.

ethnikos.kipos5.110521
Άσε δε, που αν, όπως εμείς, έχεις τη σκέψη από εκεί να «ανεβάσεις» φωτογραφίες με τον Κήπο στα κοινωνικά δίκτυα, είναι βέβαιο ότι θα καταφθάσουν σε εσένα κι άλλες φωτογραφίες, όπως αυτή που βλέπετε και μας την έστειλε ο φίλος και συγκάτοικος, Παναγιώτης, από μια παρόμοια δική του βόλτα στον ίδιο τόπο. Κι έτσι ξαφνικά, διαπιστώνεις ότι είναι πολύ μικρή η πόλη που ζεις και ας αριθμεί πάνω από 4 εκατομμύρια κατοίκους.

ethnikos.kipos6.110521

Άλλη μια όμορφη φωτογραφία του φίλου μας Παναγιώτη από τον Εθνικό Κήπο. Δείχνει τις χαρακτηριστικές πινακίδες για όσους δεν ξέρουν ακόμα καλά τον Κήπο, αλλά θα ήθελαν να ξέρουν πιο δρόμο θα ακολουθήσουν για να πάνε ώς το Ζάππειο, ας πούμε.

Αλλά και να ήξερες, πάλι είναι υποβοηθητικό, προκειμένου να κινηθείς άνετα στον περιβάλλοντα χώρο του Κήπου. Μια όαση στο κέντρο της Αθήνας που μας αρέσει πολύ…

Ένας προορισμός που αγαπούμε πολύ, οπως είπαμε...