Επικαιρότητα

Πάμε στη Νέδουσα, ένα χωριό κοντά στην Καλαμάτα, στην καρδιά του όρους Ταΰγετος...

nedusa1.180121
Για τη Νέδουσα έχουμε ξαναγράψει... Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό στον Ταΰγετο. Δείτε ΕΔΩ για να το θυμηθείτε... Είναι το χωριό του Θανάση Σούμπλη και αυτές τις μέρες πήγε να δει το πατρικό του και τους ανθρώπους του εκεί, οπότε και κατέγραψε υπέροχες φωτογραφίες, καθώς έπεσε πάνω στον χιονιά.

nedusa2.180121
Το χωριό, είναι κλασικό για όσους έχουν περπατήσει στην περιφέρεια... Εκεί όπου τα στενά δρομάκια οδηγούν στα μικρά διώροφα σπίτια μιας και η διαμόρφωση του χωριού είναι πάνω στη βουνοπλαγιά. Οπότε, εκμεταλλεύονταν το ανισόπεδο της περιοχής για να οικοδομήσουν.

nedusa3.180121
Σας... προειδοποιήσαμε ότι έτσι θα πάμε σχεδόν όλη την εβδομάδα. Μάλιστα αύριο θα σας πάμε στη χιονισμένη Άνδρο, στο πιο ψηλά σημείο της... Την ίδια ώρα που η Πάρνηθα και η Πεντέλη εδώ στην Αττική, είναι μεν χιονισμένα, αλλά στις βουνοκορφές τους και λίγο πάνω από τη μέση.

nedusa4.180121
Και είναι εντυπωσιακό το πόσο κρύο συνεχίζει να κάνει, αν και χθες είχε έναν ήλιο με δόντια... Εμείς θα συνεχίζουμε να κρατάμε τέτοιες εικόνες όμορφες από την Νέδουσα, το χιονισμένο χωριό του Ταϋγέτου. Να είσαι καλά φίλε Θανάση που σκέφτηκες να τις "ανεβάσεις" στο διαδίκτυο.


nedusa5.180121

Δεν είναι μόνο η καραντίνα που δεν μας επιτρέπει να βγούμε χωρίς σοβαρό λόγο από τα σπίτι μας παρά μόνο με τη χρήση SMS στο 13033. Είναι και η παγωνιά, ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας, για να βγεις έξω και να κυκλοφορήσεις στη φύση με όλη την προσοχή που χρειάζεται να επιδεικνύει κανείς.

nedusa6.180121
Όλο αυτό το λευκό του χιονιού αυτών των ημερών ομορφαίνει τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Και κάνει κι εμάς να το χαιρόμαστε, σαν παιδιά. Είναι σα να περπατήσαμε μέσα σ' αυτή την ξεχωριστή χιονισμένη βουνοπλαγιά. Κι αύριο, όπως είπαμε, σας έχουμε έναν άλλο κόσμο από την Άνδρο.