Επικαιρότητα

Χιόνι γύρω από Θεσσαλονίκη, με μια σημαντική προσπάθεια να το στρώσει και μέσα στην πόλη

thesaloniki1.160121
Σας το υποσχεθήκαμε χθες και το κάνουμε πράξη σήμερα... Ο «Λέανδρος» έντυσε στα λευκά και τα ορεινά της Θεσσαλονίκης, τα Πεύκα, το Φίλυρο, το Πανόραμα, το Ωραιόκαστρο, το Χορτιάτη, ενώ κλειστοί, λόγω παγετού, έμειναν για αρκετή ώρα οι επαρχιακοί δρόμοι Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου – Χορτιάτη.

thesaloniki2.160121
Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν οι φίλοι μας, είναι από την Επανωμή Θεσσαλονικης, από τη Μηχανιώνα και από το Πανόραμα Θεσσαλονικης με τον Τσόκο να παίζει με το χιόνι πρωί - πρωί (το σκυλάκι μιας αδελφής...). Εικόνες όμορφες, για όσους αγαπούν το χιόνι.

thesaloniki3.160121
Δυσκολευόμαστε βέβαια να δεχτούμε όλη αυτή την παγωνιά να έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, επειδή έχουμε συνδέσει τον τόπο αυτόν με πολύ αγαπημένους και ζεστούς στην καρδιά, φιλόξενους ανθρώπους και φίλους μας. Μαζί τους, έχουμε μοιραστεί υπέροχα πράγματα...

thesaloniki4.160121
Δείτε τι όμορφα που έχει καθίσει το χιόνι πάνω στα λουλούδια και τα φυτά... Υποθέτουμε ότι θα κάνει πολύ κρύο. Αλλά υπερβολικό κρύο για την Αθήνα είχε χθες το πρωί αλλά και σήμερα και εδώ που μένουμε, στον Κολωνό. Στις περιοχή μας γύρω στις 10 το πρωί ήταν 1 βαθμός Κελσίου!

thesaloniki5.160121
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού και χιονόνερο στις πεδινές περιοχές κατά τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι.

thesaloniki6.160121
Κι ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης κυμαίνονταν από -1 έως 4 βαθμούς πολλοί ήταν αυτοί που επωφελήθηκαν να παίξουν χιονοπόλεμο, να ξαναγίνουν για λίγο παιδιά. Με την προϋπόθεση βέβαια πως είχαν θέρμανση σπίτι τους, γιατί τέτοια συναισθήματα δεν τα έχεις όταν είσαι παντού παγωμένος.