Επικαιρότητα

Οι πρώτες φωτογραφίες με χιόνια από το χωριό Blomstermåla της νότιο ανατολικής Σουηδίας

suidia1.140121
Αλλαγή σκηνικού σήμερα... Με χιόνια από τη Σουηδία και συγκεκριμένα από το χωριό Blomstermåla, όπου μένει ο φίλος μας Γιώργος με την οικογένεια του. Εδώ ήρθε, αφού πήρε τη σύνταξη του. Επέστρεψε από την Ελλάδα, μιας κι εδώ είχε βρει καταφύγιο στα δύσκολα χρόνια.

suidia2.140121
Με τον Γιώργο, επικοινωνούμε. Και ο ίδιος είχε την καλοσύνη να μου στείλει αυτά τα χιονισμένα τοπία από εκεί που μένει, πριν ακόμα το χιόνι ροβολήσει νότια και φτάσει ως τη χώρα μας. Λογικό από τα βόρεια θα έρχονταν, εκεί που το κρύο και η παγωνιά είναι μεγαλύτερη.

suidia3.140121
Το Blomstermåla είναι ένα υπέροχο μέρος, γεμάτο πράσινο! Μια ατέλειωτη πεδιάδα... Μου το είχαν δείξει με το τάμπλετ τους, μέσα από το σπίτι τους τις προηγούμενες μέρες και τώρα το βλέπω και χιονισμένο. Σαν όνειρο μου φαίνεται. Και σκέψου πως έχουμε ανοιχτή πρόσκληση να πάμε όταν τελειώσει το κακό με το Covid-19.

suidia4.140121
Με ορμητήριο αυτό το όμορφο συνοικισμό, μπορεί κανείς να γνωρίσει πολλά όμορφα μέρη, γύρω του. Ακόμα και με τα χιόνια του, όμως, το βρίσκω πολύ όμορφο και διαφορετικό. Έτσι κι αλλιώς θα έχετε τη δυνατότητα να το δείτε αυτό το... διαφορετικό κι εσείς ζωντανά σε λίγο, καθώς τα χιόνια έφτασαν κι εδώ, στην Ελλάδα.

suidia5.140121
Θα δούμε, λοιπόν κι άλλα χιόνια από τη Ζαγορά του Πηλίου, αλλά και από τον Ελληνόπυργο... Από αύριο. Και ίσως μέχρι τότε έχουμε κάτι και από πιο κοντά μας καθώς όλα δείχνουν ότι ακόμα κι εδώ στην Αττική τα καιρικά φαινόμενα πυκνώνουν και ο χιονιάς έρχεται.

suidia6.140121
Με το στρωμένο χιόνι από τη νότιο ανατολική Σουηδία, σας στέλνουμε σήμερα την αγάπη μας. Και όπως είπαμε, άν όλα πάνε καλά, θα σας δώσουμε αύριο εικόνες από τη Ζαγορά Πηλίου. Περιμένουν στη σειρά υπομονετικά να τις μοιραστούμε μαζί σας. Δεκτά επίσης όμορφα τοπία χιονισμένα, από τον τόπο σας...