Επικαιρότητα

Είδαμε την "Κίρκη" χθες το μεσημέρι καθώς επιστρέφαμε από την βόλτα μας στην Πάρνηθα

vroxi.parnitha1.281020
Ο καιρός χθες ήταν από το πρωί στην Αθήνα συννεφιασμένος και βαρυφορτωμένος με σύννεφα. Έδειχνε ότι κάποια στιγμή θα ξεσπάσει. Και παρότι είχαμε την προειδοποίηση για την κακοκαιρία "Κίρκη", αποφασίσαμε να επωφεληθούμε της αργίας και να πάμε μια βόλτα στην Πάρνηθα.

vroxi.parnitha2.281020
Και καλά κάναμε. Το χρειαζόμαστε. Περπατήσαμε λίγο ανάμεσα στοπ δάσος που είναι υπέροχο αυτή την εποχή και καταλήξαμε στην ταβέρνα του "Λάμπρου" για τα σχετικά. Οι δρόμοι ήταν άδειοι και φτάσαμε πολύ γρήγορα. Έκανε κρύο, πολύ περισσότερο από αυτό του σπιτιού μας. Αλλά αντέχαμε.

vroxi.parnitha3.281020
Έδειχνε να είχε ψιλοβρέξει, αλλά ο καιρός πέρα από τον βαρύ με σύννεφα ουρανό, ήταν ήσυχος. Ακούγαμε άλλωστε από τις ειδήσεις ότι θα ξεκινούσε το πρωί της Τετάρτης από το Νότιο Ιόνιο και είχε δρόμο καθώς θα πέρναγε από την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

vroxi.parnitha4.281020
Κάποια στιγμή, ενώ ήμασταν στην ταβέρνα άρχισε να βρέχει δυνατά. Και τότε βγήκα και τράβηξα αυτές τις φωτογραφίες που συνοδεύουν τη σημερινή ανάρτηση. Ήταν υπέροχα με το τζάκι αναμμένο και με την καλή παρέα. Απολαμβάναμε την κάθε στιγμή, μοναδικά όπως ήταν.

vroxi.parnitha5.281020
Φύγαμε κατά τις 2:30 το μεσημέρι. Και στην εθνική, εκεί στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας, τα είδαμε όλα. Έβρεχε τόσο δυνατά που οι υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου μας δούλευαν στο φουλ και τα τζάμια δεν μπορούσαν να γίνουν καθαρά για να οδηγήσω με ασφάλεια. Χαμήλωσα ταχύτητα και έπιασα δεξιά.

vroxi.parnitha6.281020
Και έτσι πήγαμε ώς το σπίτι μας, αν και στη Λένορμαν η πολύ δυνατή καταιγίδα είχε κάπως κόψει... Οι δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά σε λίμνες. Και γώ έφερα στο νου μου τις τραγικές στιγμές που έζησαν συνάνθρωποι μας σε προηγούμενα ακραία καιρικά φαινόμενα.