Επικαιρότητα

Ξαφνικά η μουσική μέσα στην πόλη μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις διάθεση, να νιώσεις καλά

musiki1.101020
Είναι αλήθεια ότι οι ρυθμοί ζωής στην πόλη δεν είναι και τόσο εντυπωσιακοί. Το αντίθετο, μοιάζουν σχεδόν προβλέψιμοι. Αλλά μερικές φορές συμβαίνει κάτι απρόσμενο που τ' αλλάζει όλα. Μια μουσική που ακούς, πέρα από το θόρυβο της πόλης, είναι που κάνει αυτή τη διαφορά.

musiki2.101020
Συνέβη το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου. Ήμουν για δουλειά στο Κολωνάκι και κάθισα σε ένα καφέ, για να απολαύσω λίγο την ηλιοφάνεια που είχε εκείνη την ημέρα. Ήθελα την ησυχία μου και ανέβηκα στο πατάρι του Le Pain, να δουλέψω για λίγο στον υπολογιστή μου.

musiki3.101020
Ξαφνικά, ακούω μουσικές... Υπέροχες μουσικές! Χωρίς να βλέπω, την αρχή υπέθεσα πως ήταν η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων που έπαιζε γνωστές μελωδίες. Κατέβηκα και πήγα κοντά να δω και να θαυμάσω τους μουσικούς. Και τότε είδα αυτό το θέαμα...

musiki4.101020
Ήταν στη γωνία Κανάρη με τον πεζόδρομο της Μηλιώνη, εκεί με τα καφέ και τα μπαράκια. Οι άνθρωποι ήταν έξω από το μαγαζί SEPHORA πάνω στο μεγάλο πεζοδρόμιο και είχαν τραβήξει το ενδιαφέρον όλων. Καλλιτέχνες δρόμου με καπέλο, για να εισπράξουν την αμοιβή, από την ευχαρίστηση τους

musiki5.101020
Μπορεί και να τους έχετε ξαναδεί σε άλλα σημεία της Αθήνας. Οι άνθρωποι κάνουν αυτή τη δουλειά για να ζήσουν. Και ήταν φανερό πόσο πολύ την αγαπούσαν από την ποιότητα της μουσικής που έβγαζαν και τον αξιόλογο συντονισμό που είχαν, για τόσα πολλά άτομα. Χαιρόσουν να τους ακούς.

musiki6.101020
Έκανα ένα κύκλο γύρω τους, για να τους φωτογραφήσω. Κι αυτοί εκεί ατάραχοι, σα να μη συνέβαινε τίποτα, είχαν το μυαλό τους αποκλειστικά στις μουσικές τους. Ο κόσμος χάζεψε. Και όλοι, όπως εγώ ήθελαν να τους φωτογραφίσουν. Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που τραβούσαν βίντεο. Για τον ήχο τους!