Επικαιρότητα

Ας δούμε σήμερα την άλλη πλευρά της Θάσου. Εκεί, όπου τα καμένα κυριαρχούν...

kamena1.thasos
Μέχρι τώρα έχουμε κάνει δυο δημοσιεύματα για τη Θάσο και κάπως την έχουμε γνωρίσει, (μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ για να τα ξαναθυμηθείτε...) αλλά σήμερα θα σας δείξουμε μια άλλη πλευρά της, αυτή με τα καμένα... Και θα σας βάλουμε και δύο φωτογραφίες με πράσινο για να δείτε τη διαφορά...

prasino1.thasos
Έτσι καταπράσινο ήταν κάποτε όλο το νησί. Αλλά βλέπεις, τυχαίες καταστάσεις ή η απληστία του ίδιου του ανθρώπου μπορεί να οδηγήσουν στο κακό. Και θυμόμαστε κάθε φορά που είναι υψηλές οι θερμοκρασίες και φυσούν δυνατοί άνεμοι, πάντα έχουμε μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές.

kamena2.thasos
Σε αυτό το σημείο φαίνεται η καταστροφή από τις πυρκαγιές που κατά καιρούς δεν ξεχνάνε το νησί της Θάσου. Είναι πολύ απογοητευτικό να το βλέπεις όταν όλη αυτή η διαδρομή, μας λένε, ήταν κάτω από μεγάλα πεύκα πριν τις πυρκαγιές. Αλλά τα πράγματα αλλάζουν. Το πράσινο έγινε πέτρα και ξεραμένα δέντρα.

kamena3.thasos
Πιάνεται η καρδιά σου βλέποντας τα όλα αυτά... Αλλά έτσι είναι η ζωή. Αν δεν προσέξεις κι αν δεν προφυλάξεις το τόπο σου, το τόπο που ζεις, τότε η καταστροφή είναι βέβαιο ότι θα έρθει οπωσδήποτε. Και βέβαια αυτό δεν αφορά μόνο τις αρχές, αλλά τον καθέναν μας ξεχωριστά.

prasino2.thasos
Θα ξαναγίνει κάποτε έτσι; Αν δεν βάλει το χέρι του ο άνθρωπος κι αν κρατήσει αυτό το σύστημα πραγμάτων προφανώς θα ξαναγίνουν. Απλά χρειάζεται χρόνο. Ενώ η καταστροφή μόνο μια κακιά στιγμή ή μια ανθρώπινη αμέλεια. Γι' αυτό ας είμαστε προσεκτική. Την ομορφιά δεν την αφήνουμε στην τύχη της.

kamena4.thasos
Αντιλαμβάνεστε μαζί μας, ότι το σημερινό κομμάτι είναι λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Περιγράφει εντελώς την αλήθεια, χωρίς εξωραϊσμούς, χωρίς φτιασιδώματα. Γιατί δεν μόνο η Θάσος. Πολύ πράσινοι τόποι το καλοκαίρι, δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές...