Επικαιρότητα

Μην παραξενεύεστε... Στην Αθήνα, εδώ που όλα μπορούν να συμβούν, θα τα δείτε κι αυτά…

parti.roma1.27072020
Συνέβη στα τέλη του προηγούμενου μήνα... Το έζησα με οδυνηρό τρόπο, αφού η μουσική τους κράτησε ώς τη μία μετά τα μεσάνυχτα, το κατέγραψα για να το δώσω σήμερα μέσα από τον ιστότοπο μου ως κάτι σπάνιο, αλλά που όμως συνέβη. Οδός Κιλκίς στον Κολωνό, στα τέλη του Ιουλίου.

parti.roma2.27072020
Ο δρόμος αυτός είναι παράξενος. Ξεκινά πάνω από τη Δημοσθένους με μια μικρή σχισμή που δεν αφήνει να περάσει αυτοκίνητο, αλλά μόνο ίσως δύο με τρία άτομα το ένα πλάι στο άλλο, περνάει από την οδό Αλαμάνας και καταλήγει πάνω στην οδό Άστρους. Αυτό τον δρόμο έκλεισαν οι Ρωμά, για το πάρτι τους.

parti.roma3.27072020
Κι αυτό το έκαναν με τα αυτοκίνητα τους από την οδό Αλαμάνας ώστε, ούτε κατά λάθος να μην μπορεί κανείς να πάει από εκεί που είχαν στήσει τα ηχητικά τους... Ξαναδείτε την πρώτη φωτογραφία, παρακαλώ. Ζωντανή μουσική και τραγούδι, βιντεοκάληψη, χορός...

parti.roma4.27072020
Δεν ξέρω καν τι γιόρταζαν... Και δεν έχει και τόσο σημασία. Σημασία έχει πως οι Ρωμά αγνόησαν κάθε οδηγία για συγχρωτισμό και έκαναν τα δικά τους, ξεσηκώνοντας ολόκληρη τη γειτονιά. Και η αλήθεια είναι ότι παρότι ενοχλούσαν με την ένταση και την ποιότητα της μουσικής τους, κανείς δεν τους ενόχλησε. Και στη μία τα ξημερώματα, σταμάτησαν όλα.

parti.roma5.27072020
Πραγματικά είναι εντυπωσιακό! Σ' αυτή τη γειτονιά ζουν αρκετοί Ρωμά σε σπίτια, είτε εγκαταλειμμένα επειδή είναι παλιά, είτε με χαμηλό ενοίκιο, επειδή οι ιδιοκτήτες τους έχουν πάει στα βόρεια προάστια... Δεν ενοχλούν κανέναν, αν και η κουλτούρα τους είναι εμφανώς διαφορετική.